23. juuni 2018

Kausikook keedukreemi ja maasikatega

Ma toimetan iganädalaselt ajakirja Naisteleht köögikülgedel. Jagan retsepte, toimetan toidu-uudistega ning kirjutan toiduteemadel. Sel suvel on ajakirja köögikülgedel ka uus rubriik "Suvekook", mille nimest on aimu saada, et näha võib igasugu hooajalisi ning suvest inspireeritud koogikesi. Ma lihtsalt jumaldan kooke meisterdada ning seepärast on mulle see rubriik eriti meelepärane! Võin juba etteruttavalt öelda, et suveks on plaanitud mul sinna rubriiki igasugu headusi - vaarikakräsupeast lihtsate toorkookideni välja! Tasub kindlasti piiluda! Valikuliselt ilmuvad ajakirjas ilmunud retseptid ka Naistelehe-veebis, seega tasub ka seda lehte kindlasti külastada! 

Selle nädala kolmapäeval ilmus ajakirjas üks imelihtne küpsetamata kausikook keedukreemi ja maasikatega, mis sai minu blogi Facebook-lehel rohkelt tähelepanu. Seega lisan selle retsepti nüüd ka siia blogisse. Kel õhtuks veel koogiplaanid puuduvad, siis selle maiuse jõuab vabalt veel enne õhtust grillpidu valmis meisterdada!


See kook jääb mõnusalt mahlane. Mulle meeldib alati öelda, et kui magustoit sisaldab keedukreemi, siis ei saa see üldjuhul mitte kunagi halvasti maitseda. Keedukreemiga lihtsalt on nii, et see sobitub ideaalselt iga koogikese või maiuse seltsi lihtsalt suurepäraselt. Kausikookide puhul on veel see hea, et ei pea muretsema koogi tahenemise pärast, sest kauss hoiab kooki nii või teisiti ilusasti koos! Lõpptulemusena saab valmis üks mahlane koogike, mis sobilik igati hästi suvisele hoovipeole.



Valmistamisaeg: 30 min + tahenemisaeg
Mitmele: 8

200 g biskviitpõhja või klassikalist keeksi
ca 300 g maasikaid
2 dl vahukoort
1 sl suhkrut

Keedukreem:
5 dl piima
1dl suhkrut
2 muna
1,5 sl nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
1 sl võid

Kaunistuseks:
maasikaid, šokolaadikastet (soovi korral)

Esmalt valmista keedukreem, selleks kuumuta piim potis keemiseni. Tõsta tulelt, lisa suhkur ning sega kuni lahustumiseni. Mikserda ühtlaseks munad ja jahu. Tõsta piim uuesti pliidile, alanda kuumus keskmiseni ning pidevalt vispeldades, vala juurde munasegu.  Lisa ka vanillisuhkur ning kuumuta seni, kuni segu pakseneb. Seejärel tõsta pliidilt, lisa segades juurde või ning lase kastmel peaaegu täielikult jahtuda.

Vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks. Tükelda maasikad. Võta kauss (ca 1-1,5 l mahutavusega) ning aseta selle põhja pooled keeksitükid, selle peale tõsta pool keedukreemist, kata see poole koguse maasikatega ning seejärel laota peale pool vahukoorekogusest. Korda sama tegevust veelkord ning tõsta kook kuni söömisenii külmkappi. Vahetult enne serveerimist kaunista kook!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar