25. aprill 2018

Tummine šokolaadikook


See koogiretsept ilmus märtsikuu alguses Naistelehes ning pean tunnistama, et peale seda on minult  seda retsepti päris palju küsinud. Seega, kui unustasid õigel ajal ajakirja osta, siis ühe tummise ja väga lihtsasti valmistatava koogiretsept on nüüd siin alljärgnevalt kirjas. See kook on mõnusalt šokolaadine ja parajalt kreemjas ning tänu suurele šokolaadisisaldusele koogis täidab see magusaisu ikka korralikult. Valmistamine on lihtne ning väga palju oskusi ei nõua. Siiski soovitan meelespidada seda, et oluline on kooki mitte üleküpsetada. Õigel ajal ahjust võetud kook on parajalt niiske ja tummine ning kindlasti mitte kuiv! Seega, ole tähelepanelik ning vaata, et kook üleliia ahjukuumust ei saaks - kook on valmis siis, kui see kergelt keskelt võbeleb!

Mitmele: 10
Valmistamisaeg: ca 1 tund

Põhi:
150 g küpsiseid kakaoga
50 g võid
1 sl toorjuustu, toasooja

Täidis:
6 muna
200 g piimašokolaadi
100 g tumedat šokolaadi
150 g võid

Purusta küpsised peeneks puruks. Sulata või ning lisa koos toorjuustuga küpsisepurule. Sega ühtlaseks massiks ning laota segu küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø22cm) põhjale.
Eralda munakollased –valgetest. Murra šokolaadid tükkideks ning aseta koos võitükkidega vesivannile. Lase sulada ning seejärel sega ühtlaseks. Tõsta kauss vesivannilt ning lisa segades juurde munakollased. Munavalged vahusta tugevaks vahuks ning sega jaohaaval šokolaadivahule. Tõsta täidis vormi küpsisepõhjale ning küpseta 175 kraadi juures ca 30 min. Lülita ahi välja ning jäta kook ahju järelküpsema (kuni 30 minutiks). Serveeri jahtunult!

3 kommentaari :

  1. this incredibly tender and delicious dessert won me and my wife, then she was my girlfriend, but when the cake is hidden the ring is changing everything

    VastaKustuta
  2. Küpsetasin samal õhtul, kui retsept ilmus :)
    Tund peale küpsetamist proovitud lõik maitses liiga... sufleeliselt? Selline õhuline, kergemeelne, igavavõitu :) Samas kui retseptifotolt vaatas vastu palju rohkem brownie-moodi konsistents.
    Järgmisel päeval läks ta nn. raskemaks ja mõnusamaks.

    Samas täna, kolmandal päeval, on see kõige parem! On seisnud toatemperatuuril, kupli all, ja nüüd on ta täpselt see, mida ma ootasin :) Mõnus tummine, tihke, mõõdukalt magus.

    PS. Tainast maitstes tundus, et suhkurt võib jääda puudu, samas praegu ei muudaks ma grammigi. Põhjaks läksid Narva küpsised. Toorjuustu polnud, kasutasin hapukoort.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ei oska seda koheselt küpsenuna kommenteerida. Mina sõingi seda järgmise päeval keskpaiku - siis oligi kook tihke ja tummine:) Isegi lahti ei lõiganud samal päeval! Aga seda infot on hea kuulda ja kasuks ehk teistelegi!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails