7. märts 2018

Moonikook ja uuenenud Naisteleht!


Minuga võib iganädalaselt kohtuda Naistele köögirubriigis, kus jagan ja toimetan retseptilehti ja toidu-uudiseid. Ehk olete märganud? Ühesõnaga on uudis see, et alates märtsikuust on Naisteleht pisut uuenenud ning loomulikult on värskenduskuuri läbinud ka köögiteemalised leheküljed. Mahtu tuli juurde,  mis sisaldab endas nüüd rohkem toiduga seotud uudiseid, retsepte Paljude rõõmuks on tagasi ka kunagi ajakirjas olnud laste köögirubriik, kus samm-sammult saab laps teha midagi lihtsat ja maitsvat.

Ootmatult ongi märtsikuu käes ning esimeses numbris leiate köögirubriigist:
* Koolilapse kokakool. Soe jäätisejook
* Toidutare argiroad. 4 retsepti hommikusöögist-õhtusöögini
* Toidu-uudised. Üritused, nädalanipp, lugeja küsib...
* Potiemand. 3 maitsvat kooki naistepäevaks: tummine šokolaadikook, kirju kiisu, moonikook


Ma arvan, et üsna sobilik on siinkohal jagada üht koogiretsepti tänasest ajakirjast. Tegemist on moonikoogiga, mis sai väga kiirelt mu pereliikmete lemmikuks (meeldis ka neile, kellele justkui sellised koogid tavaliselt ei meeldi). Tegemist on parajalt maheda koogiga, samas on selles koogis nii palju maitserikkust. ning mooniseemne täidis teeb selle küpsetise kohe eriti-eriti mõnusaks. Minul on plaanis seda koogikest küpsetada taas juba sel nädalal. Soovitan Teilegi! Muidugi hoiatan ette, et peale koogisöömist võib sinu naeratus pisut kentsakas välja näha:)

Külasta kindlasti ka Naistelehe FB-lehte.

PS! Kui teil on infot mõnede põnevate toiduürituste, toodete või mõne muu laheda toiduga seonduva asja kohta, siis andke kindlasti märku! Igasugu seesugune info on abiks:)

Valmistamisaeg: ca 1 tund
Tähelepanek: kook maitseb kõige paremini külmkapikülmalt järgmisel päeval!

Põhi:
400 g magusat muretainast


Täidis:
5 dl piima
200 g mooniseemneid
100 g mannat
100 g võid
125 g suhkrut


Kate:
3 muna
200 g hapukoort
50 g suhkrut

Vooderda lahtikäiva koogivormi (Ø24-26cm) põhi küpsetupaberiga. Rulli muuretainas laual õhemaks ning vooderda sellega koogivormi põhi ja ääred. Täidise valmistamiseks pane piim, mooniseemned, manna, või ja suhkur potti ning kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades seni, kuni segu pakseneb. Seejärel vala täidis koogipõhjale ning küpseta 175 kraadi juures 20-25 minutit.

Katte valmistamiseks eralda munavalged –kollastest. Vahusta munakollased hapukoorega heledaks seguks. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning seejärel vahustamist jätkates lisa suhkur. Mikserda seni, kuni mass on kergelt läikiv. Seejärel lisa hapukooresegu ning sega lusikaga ühtlaseks seguks. Vala kate küpsenud koogile ning küpseta veel 20-25 minutit. Lülita ahi välja ning lase koogil ahjus järelküpseda (ca 5-10 min). Jahtunud küpsetis aseta külmkappi tahenema.


2 kommentaari :

  1. Vot seda võib juba moonikoogiks nimetada, et mooni ikka nii, et hiljem oled musta-teralise naeratusega (ja vb tujugi parem) :D

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails