11. märts 2018

Apelsini-basiilikusmuuti

Ma olen viimasel ajal kohe eriti smuutijookide lainel! Selles on enamjaolt süüdi üks pooleteistaastane plikatirts, kes pidevalt kodus erinevaid smuutisid lunib. Kõige populaarsem on muidugi banaan+piim+marjad kombo, kuid ega ka teistest kooslustest ära ei öelda. Selle joogikese aluseks oli esmalt kimbuke basiilikut, millele siis kaaslaseks otsisin kapist miskit sobivat. Nii saigi lõpptulemuseks kokku segatud joogike värskendavast apelsinist ning toitvast avokaadost ja banaanist. Lõpptulemus on vägagi toitev ning kindlasti äratuntava basiilikuse mekiga. See maitsetaim ei domineeri ebameeldivalt, vaid ühildub minu arvates väga hästi teiste komponentidega. 

Täiskasvanutele meeldib see jook kindlasti, aga väikesele smuutifännile?!? Joogi värvus tekitas elevust ning seejärel selgus, et ka maitse poolest meeldib väga-väga:)


Mõned tähelepanekud:
*See smuuti on mõeldud koheseks tarbimiseks, sest siis on smuuti värskendavalt jahe ning basiiliku maitse kõige selgem.
*Seistes muutub smuuti värvus kahvaturoheliseks. Kohe peale valmistamist on see aga kutsuvalt kevadroheline:)
*Kõige parem on see smuuti jahedana, seepärast hoia soovi korral enne valmistamist apelsini ja avokaadot külmkapis. Kasuta kindlasti valmistamisel külma vett ja külmutatud banaani!
*Sobiva tekstuuri saamiseks korrigeeri smuuti vedelust vee või meelepärase mahlaga.
*Kasuta kindlasti küpset avokaadot. Võimalusel osta poest „ready to eat” sildiga märgistatud avokaadot. 

Kogus: ühele
Muu: gluteeni- ja laktoosivaba


1 apelsin
0,5 avokaadot
suur peotäis basiilikut (ca 0,5 potikest)
1 suurem külmutatud banaan
ca 0,5 dl vett

Enne valmista hakkamist pane paar tundi enne viilutatud banaan sügavkülma. Seejärel pane kõik ained blenderisse ning püreesta ühtlaseks. Sobiva tekstuuri saamiseks lisa täiendavalt vett.


See postitus sündis koostöös Grüne Feega.
#grünefee #grynefee
#eestimaine #kodumaine
#keemiavaba #roheline
#eestitoode 

1 kommentaar :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails