2. veebruar 2018

Šokolaadine mandlivõie

Viimasel ajal olen ma kuidagi makroonide meisterdamise lainele sattunud. Ma isegi nendest enam nii suures vaimustuses ei ole (olen ilmselgelt lihtsalt isu täis söönud), aga mulle lihtsalt meeldib neid valmistada. See kogu protsess on kuidagi kergelt ärev ning ootusrikas, vist suuresti tänu lõpptulemusele. Alati on ju kerge pinge õhus, et kuidas seekord need pisikesed pirtsakad maiused õnnestuvad. Ühesõnaga sattus mulle tänu sellele hasardile kööki pisut tükilist mandlijahu, mis oli veel lisaks pisut üleliigselt niiske ning ebasobiv makroonide valmistamiseks. Seetõttu otsustasin ma mikserdada kokku hoopis ühe võide. Seda mandlivõiet on imehea pudru peale serveerida või siis riisigaletile määrida. Kogu valmistamisprotsess on äärmiselt lihtne! 
Selleks, et anda aga juurde pisut magusust, lisasin ka sulatatud valget šokolaadi. Mina mikserdasin segusse juurde ka pisut rafineerimata kookosõli, kui aga sellele omane mekk või lõhn ei meeldi, siis võid selle ka lisamata jätta. Minule aga meeldib, kuidas selle õrn maitse mandlivõidega nii hästi sobitub. Mikserdamiseks kasutasin Nutribulletit, samas saab hästi hakkama ka köögikombaini või mõne muu peenestajaga. Saumikser kahjuks nii väikese koguse juures väga ei toimi.


Kogus: pisike purgitäis

150 g mandlijahu või -laaste või mandleid
paar näpuotsatäit soola
50 g valget šokolaadi
25 g rafineerimata kookosrasva

Mikserda mandlijahu koos soolaga peaaegu võiseks massiks. Sulata šokolaaditükid vesivannil koos kookosrasvaga ning lisa mandlisegule. Seejärel püreesta korralikult kõik ühtlaseks võideks. Säilita jahedas, kuid enne tarvitamist on soovitav lasta toatemperatuuril pisut pehmeneda!

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails