31. detsember 2017

Võtame aasta kokku ahjus küpsetatud juustuga!



Ja aasta ongi kohe-kohe läbi. Minu jaoks oli see üks tegus ja äärmiselt tore aasta. Samuti on mul suur rõõm, kui siia lehele sattusite ning veel suurem rõõm, kui te siit endale ka meelepäraseid retsepte leidsite. Kokku tuli sel aastal siia blogisse juurde 89 uut postitust. Piilusin uudishimust ka pisut statistikat selle aasta populaarsemate retseptide osas ning esikolmikus olid loomulikult kõik koogid. Eks ta nii kipugi olema, et erinevad koogid ja küpsetised pälvivad ikka rohkem tähelepanu, kui näiteks vormiroad. Niisiis on 2017. aasta esikolmik (alates kõige populaarsemast retseptist) teie ees:


Selline see järjestus ongi - kõik need koogid on head ning valmivad äärmiselt lihtsalt!
Uuel aastal on mul aga mitmesuguseid (ikka toiduga seonduvaid) projekte plaanis ning kindlasti kajastan neid ka siin blogis ja oma instagrammi lehel. Tunnistan, et tegemisi on plaani võetud ohtralt, aga kõigest räägin loomulikult oma õigel ajal. 

Nagu ikka pühade eel on siin blogis sigimist-sagimist palju. Kes otsivad sobivaid ideid ning kes juba leitud retsepti järgi miskit valmistavad. Seepärast jagan järgnevalt üht väga-väga lihtsat retsepti, mille valmistamine toimub nagu ise-enesest. Tegemist on lihtsa suupistega, mille valmistamiseks ei ole vaja keerukaid komponente ega ka ülemäära valmistamisaega. Tegemist on mee, pähklite ja ürtidega küpsetatud valgehallitusjuustuga, mida jagasin detsembrikuu alguses ka Naistelehe köögiküljel. Ise-enesest ei ole ahjus küpsetatud juust miskit uut ning ega jalgratast ei olegi mõtet leiutama hakata. Küll on aga see kombo üks minu lemmikuid - kõik koostisained sobivad kuidagi nii hästi kokku. 


Kindlasti ärge unustage tegemast juustule noaga sisselõikeid, sest tänu sellele seguneb mesi juustuga ning ühtlustab mee magusust ja juustu tugevust. Ahjujuustu sisse kastmiseks kasuta pehmet ciabattat või näkileiba või muud taolist.

Ilusat aasta lõppu ja veel toredama uue algust!

Mitmele: neljale
Aeg: 20 min

1 ring (120-150g) Camembert´i valgehallitusjuustu
1 tl vedelamat mett
näpuotsatäis kaneeli
väike peotäis oreganot
2 sl Kreeka pähkleid, hakituna
0,5 tl roseepipart
ca 1-2 tl oliiviõli

Tõsta juust küpsetuspaberile ning tee sellele noaga sisselõiked üht- ja teistpidi. Määri peale mesi, raputa peale kaneeli ja käte vahel peenemaks murtud oreganot. Seejärel raputa peale pähklid ning kergelt purustatud roseepipar. Piserda üles oliiviõliga. Seejärel otsi välja pisike ahjuvorm ning aseta juust koos küpsetuspaberiga vormi.

Vormi puudumisel kasuta fooliumi, jättes juustu pealt avatuks. Küpseta 180 kraadi juurees 15 min. Serveeri koheselt !

2 kommentaari :

  1. Soovin julgeid ideid ja huvitavaid maitseelamusi uueks aastaks! Olen blogist mitmeid kasulikke retsepte saanud, täna tuletasin meelde dominotrühvite tegemist. Lugemiseni, katsetamiseni!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh:) Mõtteid ja retseptiideid on kuhjaga ning loodetavasti jõuavad need usinalt siia blogisse:)!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails