2. detsember 2017

Koogikuused! Toredat jõulukuu algust...

Täna oli juba üsna jõulukuule omane ilm, eks? Olgugi, et kohevad lumehelbed muundusid maapinnale jõudes koheselt veeks, siis ikkagi oli õhus seda talvetunnet. Umbes samamoodi, nagu kevadel esimeste kergelt soojade, aga siiski veel kargete ilmadega, tunned seda looduse värskust ja energiat ning neid mõnusaid kevade lõhnu. Täna oligi umbes samamoodi, vähemalt minul.

Esimest jõulutunnet peaks kindlasti tähistama ning ma arvan, et hea mõte selleks on seesama koogikuuskede retsept. Idee on lihtne - küpseta valmis üks pisike koogike ning lõika see tavapäraselt viiludeks. Viilud kaunista piparkoogiglasuuri ja meelepäraste lisanditega ning siis aseta koogiviilud püsti nii, et teravam ots jääb üles. Ongi valmis - ühest ümmargusest koogist on lihtsa vaevaga saanud detsembrikuusse sobivad jõulukuusekesed.
Retsept ilmus ka 29.11.2017 Naistelehes. 


Mitmele: 8 jõulukuuske
Aeg:1 tund
Soovitus: Selleks, et kuusekesed ilusti püsti seisaks, lõika koogiviiludel alumine osa pisut otsemaks!

2,5 dl nisujahu
1 tl piparkoogimaitseainet
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl suhkrut
2 sl kakaopulbrit
80 g võid, sulatatuna
1 muna
0,5 dl kanget kohvi
1 suurem pirn või 2 väiksemat

Kaunistamiseks:
sulatatud šokolaadi
valget piparkoogiglasuuri
erinevaid nonparelle

Sega kuivained omavahel, lisa või, muna ja kohv ning sega ühtlaseks tainaks. Kõige viimasena lisa tainale segades juurde kooritud ja tükeldatud pirn. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø20cm) ning küpseta kooki ahjus 175 kraadi juures 45-50 minutit. Lase koogil jahtuda ning kaunistta kook!

Koogi kaunistamine: Lõika kook 8ks viiluks ning määri koogiviiludele sulatatud šokolaad. Selle peale tõmba piparkoogiglasuuriga jooned. Kohe (kui glasuur pole veel kuivanud) raputa peale nonparelle ning lase seejärel glasuuril kuivada!

6 kommentaari :

  1. Tere Ragne, kui ei ole piparkoogi maitseainet, mis maitseaineid alternatiivina kasutada?

    VastaKustuta
  2. Tere Ragne, kui ei ole piparkoogi maitseainet, mis maitseaineid alternatiivina kasutada? Ka kui tähtis on selle retsepti puhul pirn, kas asenduseks sobiksid näiteks ka rosinad?

    VastaKustuta
  3. Võib kasutada vaid kaneeli näiteks:) Pirni asemel sobivad rosinad, kuid ka õunad hästi.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails