8. november 2017

Kohupiima-martsipanikook kõrvitsaga ja pisut juttu minu pannkoogiraamatust

Kostitan teid nüüd üle pika aja ühe imemaitsva koogiga. Täpsemalt küpsetasin valmis ühe klassikalise ilmega kohupiimakoogi, millel lisandiks pisut ebatraditsioonilist kõrvitsat. Teate, see kõrvits ei tekita selles koogis absoluutselt negatiivseid muljeid ning pigem oleks justkui see komponent alati kohupiimaga koos kekseldes ideaalseid maitsemänge loonud. Muidugi võib  ka martsipanil olla selles oma pisike süü. et kohupiim ja kõrvits omavahel nii hästi läbi saavad, aga nende kohtumine ühises koogi on tõesti õnnestunud. Ühesõnaga on seda kooki hea sõnaga kiitnud ka need, kes kõrvitsast lugu ei pea ... ja see ütleb palju:) Mina kirjeldaksin seda kooki kui kõige klassikalisemat plaadikooki, millel lihtsalt pisike omanäoline kiiks juures.


Koogi juurest lähen jutuga sujuvalt oma kokaraamatu juurde. Peaaegu kuu aega tagasi ilmus minu uus kokaraamat "Pannkoogisahver ehk jalutuskäik mummulisse pannkoogimaailma". Aeg on nii kiirelt läinud ning tundub, et nagu eile oli see päev, kui kirjastuses oma uue raamatuga esmakordselt kohtusin. Aitäh neile, kes on tagasisidet juba jõudnud anda ning tänan ette juba neid, kes seda tegemas on. Minu kokaraamat on müügil loomulikult suuremates raamatukauplustes Apollos ja Rahva Raamatus, kuid lisaks sellele võib seda soetada eriprojekti raames ka Stockmanni Kaubamaja toiduosakonnast, kus seesama kokaraamat on seal vaid novembrikuus püsikliendihinnaga - 16€ (püsikliendiks Stockmanni kliendikaardi omanikud;)). Lisaks on boonusena raamatus ka minu autogramm ja mõned head soovid. See raamat on kindlasti toredaks sünnipäeva- või jõulukingiks või siis isiklikuks kasutamiseks neile, kellele pannkoogid meeltmööda!

Minu raamatuga võib kohtuda ka Eesti moe poes Siluett. See on üks ilmatuma armas pisike poeke Pärnus, õigemini Rüütli ja Pühavaimu nurgal, kus müüakse Eesti disainerite ja moeloojate loomingut riietest disainmööblini. See on selline armas poekene, kuhu kindlasti tasub sisse astuda. Sealsamas poes on samuti minu raamat müügil ning samuti pisikese soovi ja autogrammiga.


... nüüd aga taas sujuvalt koogi juurde...

Mitmele:12 koogitükki

Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
25 g soolapähkleid
0,25 tl kaneeli
50 g võid, sulatatuna

Täidis:
300 g puhastatud ja kooritud kõrvitsat
600 g kohupiimapastat
200 g kohupiima (kandilises pakis)
50 g Demerera suhkrut
4 muna
0, 5 tl kaneeli
1 sl täistera kaerajahu
150 g martsipani

Lõika puhastatud kõrvits väiksemateks tükkideks ning rösti neid ahjus 170 kraadi juures u 30 min või seni, kuni kõrvitsatükid on pehmed. Seejärel püreesta ühtlaseks massiks.
Põhja valmistamiseks jahvata küpsised peeneks, haki pähklid peeneks. Ühenda omavahel küpsisepuru, pähklipuru ja kaneel ning lisa segades juurde sulatatud või. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud kandilise vormi (20x24cm) põhjale. 

Sega kohupiimad omavahel. Lisa segades juurde suhkur, munad, kaneel, kaerajahu ning kõrvitsapüree. Tükelda martsipan ning sega täidisesse. Lase saadud segul toatemperatuuril seista 1 tund, sest nii sulab sobiv kogus martipanitükkidest kohupiimaseguga. Kui tunnike on möödas, sega täidis veelkord läbi, vala siis vormi ning küpseta 170 kraadi juures 40-50 min.

8 kommentaari :

  1. Kui mul on juba valmis kõrvitsapüree sügavkülmast võtta, siis kui palju peaks seda koguseliselt võtma?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tead, sa võid täitsa vabalt võtta sama koguse, mis retseptiski. Pisut rohkem/vähem kõrvitsapüreed ei tee koogile miskit halba:)

      Kustuta
  2. kas see pigem selline järgmise päeva kook?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ise eelistan seda kooki järgmisel päeval, sest nii on kohupiimatäidis korralikult tahenenud ning maitsed selged:)

      Kustuta
  3. Millega täistera kaerajahu võiks asendada, kui seda kodus ei juhtu olema?

    VastaKustuta
  4. Võib kasutada erinevaid pähklijahusid või siis tatra-, riisi- või odrajahu. Samuti võib kasutada nisujahu. Kogus jääb kõikide puhul samaks, nagu retseptis ettenähtud:)

    VastaKustuta
  5. Maitsev kook sai :) Võib teinekordki teha. Lahti sai lõigatud kõrvits, nii et saab proovida erinevad kõrvitsatoite :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails