30. oktoober 2017

Banaanikeeksi toorpuder



Toorpuder vaimustab mind ikka veel! Mul on siin blogis juba üsna mitmeid taolisi retseptipostitusi, kuid ega küll-küllale liiga tee. Mulle meeldib katsetada ja proovida seesuguste retseptidega ning samas tekitab eelmisel õhtul valmima pandud toit põnevust, et kuidas ja mismoodi see järgmisel päeval maitseb. Seegi retsept sai kokku pandud lihtsalt ühe õhtuse katsetuse käigus ning lõpptulemus maitses vägagi hästi. Tekstuurilt selline pudingule sarnanev puder ning tegelikult on see isegi pigem magustoidu eest. Lisandite näol on sellesse maiusesse lisatud banaani, kaneeli, šokolaaditükke, kuivatatud kirsse ning kakaod. Ühesõnaga kõike seda, mis magusasõbrale meelepärane! Maitselt meenutas see mulle miskipärast banaanikeeksi, vähemalt minu arvates tuli mõtteisse esmalt üks värskelt küpsenud keeksike... 
Selle pudru valmistamisel võid kasutada nii tavalist piima kui ka mõnda muud meelepärast piima. Ja samuti võid kaerahelbed likku panna hoopis värskelt pressitud õuna- või apelsinimahlaga. Ühesõnaga võimalusi on rohkelt ning ausalt öeldes ongi toorpuder selline fantaasirohke katsetamiste jada.
See retsept ilmus ka Naitselehes 25.10.2017.


Mitmele: kahele

2 banaani
2 dl kaerahelbeid
100 g Kreeka jogurtit
2 tl naturaalset kakaopulbrit
2 sl kuivatatud kirsse, peenemaks hakituna
2 sl meelepärast šokolaadi, tükeldatuna
näpuotsatäis kaneeli
näpuotsatäis muskaatpähklit
2 dl (mandli)piima
1-2 tl mett (soovi korral)

Lõika banaanist mõned viilud, mida kasuta hiljem kaunistamisel. Ülejäänud banaanid tambi kahvliga püreeks. Sega kõik komponendid omavahel kokku ning pane säilituskarbiga kaussi valmima 4 tunniks kuni üleöö. Vahetult enne söömist serveeri banaaniviilude ja täiendavate šokolaaditükkidega.

4 kommentaari :

  1. See oli lihtsalt imehea! Uus lemmik toorpudru retsept!

    VastaKustuta
  2. Mgasusasõbra hommikusöök! Maitses hästi tõepoolest. Ma tegin küll laktoosivaba keefiri, vee ja kuivatatud jõhvikatega. Järgmine kord lisaks külmutatud kirrse/ mureleid kuivatatute asemel.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See on tõepoolest magusasõpradele loodud:) Tänud tagasisidet eest!!!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails