24. oktoober 2017

Apelsinimekiga keedukreemikoogid


Ilm näitab oma jahedamat palet. Pole aga hullu, sest ka kalendrist vaatab vastu juba oktoobrikuu teine pool, mis mõnel aastal tähendab ka korralikke lumekuhjasid. Praeguste jahedamate ilmade tervituseks kulub aga ära miskit lohutavat. Midagi, mis tekitab natuke elevust ning aitab võidelda kogu selle sügisjahedusega. On ju hea peale jalutuskäiku pisut külmetunud enesetundele natuke pai teha ja premeerida end millegi heaga. Minu puhul aitas viimati seesama keedukreemikoogike. Kook, mis peidab end klaasi ning milles on tunda äratuntavat apelsinimekki. See on magustoit, milles on äraütlemata palju täidist! Ja olgem ausad - ega nende koogikeste valmistamine ka väga keeruline ole. Kui keedukreemi valmistamisega oled kannatlik olnud ning sellega hakkama saanud, siis tuleb valida välja meelepärased klaasikesed, millesse mänglevalt küpsisekihtidega täidist laduda. Pisut jahtumist külmkapis ning seejärel võib juba kiirelt end teki alla kerra tõmmata. mõne hea raamatu kaaslaseks otsida ning siis lusikaga magustoidu kallale asuda. Raamatu võib asendada ka lihtsalt hubase olekuga tee ja kamina seltsis.

PS! Kui sul juhuslikult valmistamispäeval magusaisu ei ole, siis need koogikesed säilivad külmkapis imehästi mitu päeva ning tegelikult täiustavad seismisel hästi maitseid. Retsept ilmus ka Naitselehes (11.10.2017).

Mitmele: neljale
Valmistamisaeg: 30 min

Kreem:
200 ml kohvikoort
1,5 dl piima
1 dl suhkrut
1 apelsinist pressitud mahl ja –koor
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
1 sl jahu

150 g täisteraküpsiseid
0,5 tl kaneeli


Kate:
0,5 dl vahukoort
50 g piima- või tumedat šokolaadi

Kuumuta koor, piim, suhkur ning  apelsinimahl ja –koor potis keemiseni. Klopi munad koos vanillisuhkru ning jahuga kergelt vahule.  Vala pool piimasegust ettevaatlikult munasegusse, ise pidevalt segades. Seejärel vala antud segu potti ülejäänud piimale ning kuumuta madalal kuumusel seni, kuni kaste pakseneb (ära üle kuumuta!). 

Kuumuta vahukoor keemiseni, lisa šokolaaditükid ning sega segumiseni. Purusta küpsised peeneks ning sega kokku kaneeliga. Jaota pool küpsisesegust 4 klaasi põhjale, selle peale vala pool keedukreemist, raputa peal ülejäänud küpsisesegu ning vala peale järelejäänud kreem. Lase maiustel külmkapis taheneda kümmekond minutit ning seejärel nirista peale šokolaadikate. Hoia serveerimiseni külmkapis.


2 kommentaari :

  1. Kas munade lahti kloppimine on käsitsi? Alati mõtlen, et millal peab kasutama kondimootorit ja millal peaks võtma kasutusele tehnikavidinad.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Üldjuhul on mul retseptis kirjas, kui tuleb eraldi mikserit kasutada. Juhul kui on vaja näiteks munakollased heledaks vahuks vahustada, siis on targem mikser appi võtta. Kergelt vahule kloppides on lihtsam ja ka tõhusam seda käsitsi teha:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails