13. september 2017

Pirni-kaneelirullikook


Minult on nii mõnigi kord küsitud, et milline näeb välja minu päev, kui olen tegemas retsepte uuele kokaraamatule või mõnele ajakirjale. Seesugustest päevadest võin ma rääkima jäädagi, kuid üks on kindel - need sisaldavad rohkesti kokkamist, pildistamist, mõttetööd stilistika osas, mõõtmist-kaalumist, arvutitööd ning kindlasti kõrget nõudekuhja kraanikausis. Kes sellest rohkem teada tahab, siis tegelikult juba sel laupäeval (16.09) kell 15.00 oleme koos Lia Virkuse ja Andra Kaldaga Pärnu Rahva Raamatus (Port Artur2) pisikest vestlusringi tegemas. Kuna Rahva Raamat on terve septembrikuu nimetanud ümber nimega "Maitsev september", siis toimubki selle kuu raames meie kokkusaamine ehk "Maitsev arutelu". Kõik on oodatud! Teemadeks toit, kokaraamatud ning selle köögipool. Täpsemalt saab vaadata ka Rahva Raamatu kodulehelt või nende FB-lehelt. 

Uues Naistelehes ilmus aga täna üks minu eriti põnev retsept (hetkel on ajakirjas toidukülgede värvid pisut paigast ära, kuid olen kindel et üsna varsti saavad need paika;)). Nimelt on selle küpsetise puhul tegemist justkui kaneelirulliga, kuid see on omandanud pisut suurema kuju. Minul on nõrkus kaneeli järgi ning loomulikult pean tunnistama kerget sõltuvust ja salajast armastust kaneelirullide vastu. Kellel väljenduvad samasugused omaduses, siis on see küpsetis lausa kohustuslik proovimiseks. Olen umbes taolist retsepti siin blogis jaganud, kuid see siin on siiski pisut teistsugune.

Mitmele: jagub umbes 6le
Aeg: 35 minutit 

500 g külmutatud pärmi-lehttainast

50 g toasooja võid
2 sl kaneeli
1 tl kardemoni
50 g suhkrut
1 väiksem pirn
2 sl apelsinisukaadi (soovi korral)

Laota sulanud tainas laiali ristkülikuks. Vahusta või kaneeli, kardemoni ja suhkruga ning määri see tainale. Koori ja tükelda pirn ning laota pirnitükid koos sukaadiga tainale. Seejärel lõika tainast pikuti 3-4cm laiused ribad. Keera esimene riba rulli ning pane see küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø24cm), selle ümber keera ülejäänud ribad. Kindlasti ära tainaribasid liiga tihedasti üksteise külge haagi, sest nii ei pruugi need korralikult läbi küpseda. Aseta need koogivormi hõredamalt, et küpsemisel jääks. Küpseta 190 kraadi juures 25-30 minutit.

Tähelepanek:
*Sukaad annab sellele küpsetisele palju juurde, kuid kui seda poest ei leia, siis võid selle ka retseptist  välja jätta. 


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails