30. august 2017

Mia sünnipäevakook. Aasta täis! ... ja lisaks kõik 11 tehtud koogikest...


Selle postitusega olen ma nüüd pisut hiljaks jäänud. Umbes täpselt 1 kuu tagasi plaanisin ma esialgu seda postitust siia üles riputada. Oma sünnipäeval jäi aga Mia haigeks ning sünnipäevapidu lükkus edasi, seejärel tuli ootamatult suvi ning kuidagi ei jõudnud arvuti taha, et korralikult süveneda. Parem aga hilja, kui .... :) Mis ma oskan öelda? Aasta ongi täis ning 12 sünnipäevakoogikest söödud. See sünnipäeva-aasta oli tore. Oli piisavalt põhjust iga kuu külalisi kutsuda ning kooke meisterdada. Hiljuti ilmutasin terve aastajagu Mia pildikesi ning eriti tore oli just vaadata neid igakuiseid mini-sünnipäevapilte. Külalised olid enamjaolt samad, isegi istumiskohad olid samad, kuid pisipiiga oli igal seesugusel pildil aina suurem!

Ühe aasta sünnipäevakook oli mul juba ammu plaanis teha kohe väga-väga marjane. Hooaeg ju soosib seda, et saad igasugu marju koogile paisata niipalju, kui süda lustib:) Niisiis valmistasin sünnipäevaks kahekorruselise kohupiimakoogi, millel peal ohtralt erinevaid marju. Suhkrumassist valmistasin numbri ning pärja üle numbri painutasin tikripõõsa varrest. Martsipanist karu on Kalevi kommivabriku toodang. See küpsetis valmib tegelikult põhimõttel: lihtsalt-sega-kõik-kokku!!! Ühesõnaga on retsept väga lihtne. Lõpptulemusena jäi see kook kreemjalt kohupiimane ning sellest jagus ilusti 20le. Küpsetasin selle koogi valmis üle-eelmine päev, nii sai see külmkapis ilusti taheneda ning maitsestuda.
NB! Koogi valmistamiseks on vaja kahte (soovitavalt lahtikäivat) koogivormi läbimõõduga 19 cm ja 23 cm!

500 g muretainast

Täidis:
600 g kohupiimapasta vanilliga
1 kg hapukoort
200 ml vahukoort
6 muna
350 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
5 sl jahu

Rulli 200 g muretainast laual lahti ning suru see väiksema koogivormi (Ø19cm) põhjale. Ülejäänud lahtirullitud tainas laota suurema vormi (Ø23cm) põhja. Täidise jaoks sega kuivained omavahel ning lisa need seejärel segades ülejäänud ainetele. Vala segu vormidesse. Vaata umbes silma järgi, et täidis jaotuks enam-vähem võrdselt. Seejärel küpseta kooke ahjus pöördõhuga režiimil 170 kraadi juures 1 tund. Lülita ahi välja ning lase kookidel ahjus kinnise ahjuuksega seista umbes 30 min. Jahtunud kooke hoia serveerimiseni külmkapis. 

Enne serveerimist tõstsin väiksema koogi suurema peale. Pistsin kookidesse kinnituseks mõned puidust grillvardad ning seejärel asusin kaunistama!

Jagan alljärgnevalt ka kõikide kookide retseptilinke ning pilte aasta jooksul valmistatud Mia mini-sünnipäevakookidest. Kel huvi, siis saab kooke piiluda ka Instagramis, otsige ka #preilimiasünnipäev




16 kommentaari :

  1. Iik, Ragne! Sa oled vapustav ❤️
    Kasutan ühte su retsepti ka enda lapse sünnipäevaks. 😊

    VastaKustuta
  2. Kaunis suvine sünnipäevatort! Aga jaga ka soolaste toitude/ampsude ideid mida sünnipäevapeol pakkusid?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Algselt plaanisin teha postituse ka soolasest lauast, aga sünnipäeval oli nii palju sebimist, et ei jõudnudki korralikke pilte teha ja siis mõtlesingi, et püsin ikkagi magusalainel:)

      Kuna sünnipäevapeo pidasime juulikuu lõpul ning ilm oli suurepärane, siis katsin laua hoovi. Loomulikult grillisime, tegin salateid ja muud traditsioonilist. Kuna pidulisi sugulaste näol oli ikka omajagu, siis ampsudest tegin salatipurke, lehttainast küpsetatud juustu- ja suhkrupulkasid. Küpsetasin leiba ning sellele kõrvale erinevad lisandeid ja määrdeid (hummus, ürdivõi, avokaado- ja kitsejuustumääre, röstsibul) Siis oli mul veel eraldi Matsimoka kandik nende toodetega näksimiseks. Loomulikult arbuus ja maasikad, mis läksid soojal päeval eriti hästi peale. Ahjaa, külmsuppi tegin ka - hea lihtne valmistada. Ise sai suppi endale kallata. Magusaks oli lisaks tordile veel Kass Artur ja Kirju Koer. Joogiks pakkusin isetehtud rabarberilimpsi.

      Kustuta
  3. Oh kui ilus! Karu on ka seal marjametsas nii rahul, ma isegi oleks :)

    VastaKustuta
  4. Tere Ragne!
    Palun seleta natuke täpsemalt, kuidas Sa väiksema koogi suurema peale tõstsid. Mainid grillvardaid, kuid kas tõstsid väiksema koogi koos alusega suurema peale? Või on eraldi mõni vaheplaat grillvarraste peal? Kook näeb küll super välja!!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tervitus,

      Alusega ei tõstnud. Lihtsalt panin niisama suurema peale. Grillvarraste plaati mõtlesin alguses kasutada, aga läksin lihtsamat teed. Kui kook oli suurema peale tõstetud, siis surusin 4 parajaks pikkuseks lõigatud grillvarrast kookidest (toetuse mõttes) läbi. Muud keerulist ei olnudki - siis järgnes kaunistamine:)

      Kustuta
  5. Tere, proovin selle kahekordse koogi ära tuleval nädalavahetusel :)
    Kas pealmine kreemiosa (see millega oled kaunistanud) tuleks arvestada lisaks täidisele? Mida ise kasutasid, tundub nagu kohupiima-vahukoore segu?

    Millise konsistensiga peaksid koogipõhjad tulema - need jahtudes ilmselt ka tahenevad?

    Parimat,
    Kaisa

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kaunistamiskreem tuleb jah lisaks arvestada. Mina kasutasin katmiseks kohupiima-hapukooresegu ning värvisin pool segust mõne tilga peedimahlaga. Selleks, et kate pisut tahkem jääks, siis segasin juurde veel sulatatud valget šokolaadi.

      Kustuta
  6. Kuidas seda kooki lõikama peaks? Kas ülemise kihi põhja paksus lõikamisel takistusi ei tekita?
    Piinlik küll, aga tundub, et olen üle 30 aasta ära elanud ilma, et oleks endal mitmekordse tordi serveerimise kogemus :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meie lõikasime esmalt ülemise koogiringi lahti ning seejärel kui kõik tükid ülemisest kihist olid jaotatud, siis asusime alumise kallale:)

      Kustuta
  7. Umbes nii see lõikamine kuidagi iseenesest kujuneski :)
    Kook tuli maitselt lihtne ja välimuselt uhke, 4 küünlaga sünnipäevaks täpselt paras https://drive.google.com/file/d/1BGVRmI-rNonkskN7s7kLHfipf9rMvPuv/view?usp=drivesdk
    Toestuseks kasutasin 5-6 paksemat joogikõrt, mille pikkuse sobivaks lõikasin. Aitäh retsepti eest!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Väga kena ju! Ja palju-palju õnne pisikesele sünnipäevalapsele;)

      Kustuta
  8. Mis kreem on marjade all? See roosakas, mis alt kumab.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See on siin eelnevalt kommentaarides kirja pandud, aga kopeerin selle teksti ka siia: :)

      Mina kasutasin katmiseks kohupiima-hapukooresegu ning värvisin pool segust mõne tilga peedimahlaga. Selleks, et kate pisut tahkem jääks, siis segasin juurde veel sulatatud valget šokolaadi.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails