5. august 2017

Imelihtne gluteenivaba kanapasta


Istun mina hetkel suvilaköögis. Olen sättinud end söögilaua taha suure akna äärde. Aknast välja vaadates vaheldub tihe vihmasadu päikesega - käib justkui suur võimuvõitlus. Olen selle võimuvõitluse tunnistajaks ning avan tasakesi köögiakna, et vahel sõna sekka ütlev tuul vaikselt tuppa suvehõngu tooks. Suvine tunne on küll, kuigi peenramaal on maasikate valmimine alles poole peal ning sama edukalt on see aasta ka tomatid sirgunud. Ainult ürdid peenramaal on ilmast hoolimata väge täis ning annavad saaki juba suve algusest saati. Piilun köögiaknast kasvuhoone poole ning tahes-tahtmata jään mõtisklema, et kas viinamarjad sel aastal üldse valmis jõuavad küpseda. Kobaraid on küll hulgim, kuid kõik on imepisikesed ning üdini rohelised - umbes sellises kasvueas on viinamarjad varasematel aastatel olnud jaanipäevapaiku.  Tavaliselt korjan viinamarjasaaki septembrikuu lõpus.... eks näis, mis sel aastal saab.

Tomatitest ja ürtidest rääkides jagaksin ma üht imehead pastaretsepti, mis pisut taljesõbralikum, kui traditsiooniline koorene pastaretsept. Koorese kastme asemel on püreestatud kodujuust, nisujahust pasta asemel aga maisijahupasta. Viimane on minu arvates üks parimaid gluteenivabasid asendusi pastade hulgas. Maitselt väga sarnane nisujahust pastale, värvuselt aga pisut jumekam ja isegi isuäratavam. Niisiis, kui otsite gluteenivaba pastat, siis maisijahust valmistatud makarone soovitan kindlasti proovida. Kaaslaseks sellele pastaroale lisasin pisut kanaliha, tomatipoolikuid ja värsket tilli. Valmib selline mõnus kiirtoit, mida viimasel ajal olen tihti valmistanud. Praeguse ilmaga on see ka suurepärane kaaslane!


Kogus: neljale

350 g maisijahust (penne) pastat  
soola, pipart
200 g kodujuustu  
2 sl Kreeka jogurtit  
500 g broilerikintsuliha (või muud meelepärast linnuliha)  
kimbuke tilli, peeneks hakituna
6 kirsstomatit
parmesanilaaste, oliiviõli

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees valmis. Seejärel nõruta, kuid säilita umbes pool tassikest pastakeeduvett.

Püreesta kodujuust jogurtiga ühtlaseks massiks. Lõika liha tükkideks ning prae kuumal pannil kana valmis, vahepeal maitsesta soola-pipraga. Seejärel lisa kanale seltsiks valmiskeedetud pasta. Sega läbi ning lisa siis kodujuustusegu ning till. Lisa segades juurde ka pooleks lõigatud kirsstomatid. Serveeri koheselt koos parmesanilaastude ja kergelt pastale piserdatud oliiviõliga.


3 kommentaari :

  1. Hea ja lihtne õhtusöök! Omaltpoolt lisaks järgmine kord mingit köögivilja ka juurde, näiteks brokkolit.

    VastaKustuta
  2. Superhea idee!Aga millal pasta keeduvesi tuleb lisada?

    VastaKustuta
  3. Pasta imeb endasse vedelikku nagu svamm. Seetõttu, kui tundub, et lõpptulemusena jääb pasta liialt kuiv, siis vala juurde tilgake eelnevalt kõrvale pandud keeduvett. Seda lisa vajadusel lõpus.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails