Istun mina hetkel suvilaköögis. Olen sättinud end söögilaua taha
suure akna äärde. Aknast välja vaadates vaheldub tihe vihmasadu päikesega -
käib justkui suur võimuvõitlus. Olen selle võimuvõitluse tunnistajaks ning avan
tasakesi köögiakna, et vahel sõna sekka ütlev tuul vaikselt tuppa suvehõngu
tooks. Suvine tunne on küll, kuigi peenramaal on maasikate valmimine alles poole peal ning
sama edukalt on see aasta ka tomatid sirgunud. Ainult ürdid peenramaal on
ilmast hoolimata väge täis ning annavad saaki juba suve algusest saati. Piilun
köögiaknast kasvuhoone poole ning tahes-tahtmata jään mõtisklema, et kas
viinamarjad sel aastal üldse valmis jõuavad küpseda. Kobaraid on küll hulgim,
kuid kõik on imepisikesed ning üdini rohelised - umbes sellises kasvueas on
viinamarjad varasematel aastatel olnud jaanipäevapaiku. Tavaliselt korjan
viinamarjasaaki septembrikuu lõpus.... eks näis, mis sel aastal saab.
Tomatitest ja ürtidest rääkides jagaksin ma üht imehead
pastaretsepti, mis pisut taljesõbralikum, kui traditsiooniline koorene
pastaretsept. Koorese kastme asemel on püreestatud kodujuust, nisujahust pasta
asemel aga maisijahupasta. Viimane on minu arvates üks parimaid gluteenivabasid
asendusi pastade hulgas. Maitselt väga sarnane nisujahust pastale, värvuselt
aga pisut jumekam ja isegi isuäratavam. Niisiis, kui otsite gluteenivaba
pastat, siis maisijahust valmistatud makarone soovitan kindlasti proovida.
Kaaslaseks sellele pastaroale lisasin pisut kanaliha, tomatipoolikuid ja värsket
tilli. Valmib selline mõnus kiirtoit, mida viimasel ajal
olen tihti valmistanud. Praeguse ilmaga on see ka suurepärane kaaslane!
Kogus: neljale
350 g maisijahust (penne) pastat
soola, pipart
200 g kodujuustu
2 sl Kreeka jogurtit
500 g broilerikintsuliha (või muud meelepärast linnuliha)
kimbuke tilli, peeneks hakituna
6 kirsstomatit
parmesanilaaste, oliiviõli
soola, pipart
200 g kodujuustu
2 sl Kreeka jogurtit
500 g broilerikintsuliha (või muud meelepärast linnuliha)
kimbuke tilli, peeneks hakituna
6 kirsstomatit
parmesanilaaste, oliiviõli
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees valmis. Seejärel
nõruta, kuid säilita umbes pool tassikest pastakeeduvett.
Püreesta kodujuust jogurtiga ühtlaseks massiks. Lõika liha
tükkideks ning prae kuumal pannil kana valmis, vahepeal maitsesta
soola-pipraga. Seejärel lisa kanale seltsiks valmiskeedetud pasta. Sega läbi
ning lisa siis kodujuustusegu ning till. Lisa segades juurde ka pooleks
lõigatud kirsstomatid. Serveeri koheselt koos parmesanilaastude ja kergelt
pastale piserdatud oliiviõliga.
Hea ja lihtne õhtusöök! Omaltpoolt lisaks järgmine kord mingit köögivilja ka juurde, näiteks brokkolit.
VastaKustutaSuperhea idee!Aga millal pasta keeduvesi tuleb lisada?
VastaKustutaPasta imeb endasse vedelikku nagu svamm. Seetõttu, kui tundub, et lõpptulemusena jääb pasta liialt kuiv, siis vala juurde tilgake eelnevalt kõrvale pandud keeduvett. Seda lisa vajadusel lõpus.
VastaKustuta