28. juuli 2017

Minu soovitused: milliseid toidukohti suvepealinnas Pärnus külastada (2017)!

Paar aastat järjest olen ma siia blogisse püüdnud kirja panna oma lemmikud toidukohad, mida soovitan ka teistel Pärnus olles külastada (vaata näiteks SIIT ja SIIT). Kui miskit Pärnust ei tea, siis on ju hea mõned soovitused abiks võtta:) Ühesõnaga olin ma kindel, et sel aastal jääb see loetelu kirja panemata, kuid soojade ilmade tulekuga sain ka oluliselt tihedamini tuttavatelt kõnesid küsimusega, et kuhu Pärnu tulles einestama võiks minna?! Niisiis väike ülevaade minu poolt soovitatud kohtadest. Toidukohtadest, mis mulle on sel aastal muljet avaldanud ning kus loodetavasti ka teised maitsvat lõuna- või õhtusööki nautida saavad. Nimekirjas on täiesti minu enda lemmikud ning kindlasti ei ole tegemist sponsoreeritud postitusega. Loetelus on üsnagi erinevaid toidukohti, mõni sobiv kohvitamiseks, mõni kiireks kehakinnitamiseks, mõni sobiv jällegi nauditavaks õhtusöögiks. Nii, et kui olete oma einestamissoovid kindlaks teinud, siis loodetavasti leiab nii mõnigi endale sobiva!
PS! Tegemist ei ole paremusjärjestusega - ladusin lihtsalt kõik oma lemmikud ritta!


Supelsaksad
See on vist küll Pärnus üks kuulsamaid kohvikuid üldse. On ka põhjust, sest selle armas sisekujundus, isuäratav menüü ning veel isuäratavamad koogikesed lihtsalt tekitavad sellise õduse olemise ja meeleolu. Supelsakste menüü on ka viimaste aastatega üha rohkem indu juurde saanud ning üha enam kohvikule omase näoga. Ja lastele on sellest aastast sisehoovis olemas oma seenekiosk, kus võimalik osta maiustamiseks jahutavat jäätist. Suvisel ajal on muidugi tihtipeale seal rahvast nii palju, et kohti pole võimalik saada. Siiski tasub sisse astuda ja loota parimat:)

Mon Ami
Ma ei ole Mon Ami restorani menüüs vist kordagi veel pettunud ning enamus mu tuttavaid on samal meelel. Koogivalik on ka ülimalt silmailu pakkuv ning maitsemeeli paitav. Tasub kindlasti sisse astuda!  Kahjuks ei ole sealne terrass nii õdus, kui olla võiks, See-eest on aga restorani ruumid hubased ning sobivad ideaalselt õhtustamiseks.

Villa Wesseti restoran
Ma olen alati olnud selle restorani pooldaja ning ka tuttavatele seda kohta soovitanud. Minu hiljutine külaskäik sinna lõunatamiseks ainult kinnitas seda. Menüü on meeldivalt lühike ning väga kindlate toorainetega. Väga lennukaid komponente menüüs ei kohta. Aga see ongi hea - minnakse seda teed, mis on kindel ning hästi õnnestub. Proovige menüüst kindlasti veise haket ning tuhaküpsisega toorjuustukooki;) Teenindus ka ülimalt meeldiv!




Piparmünt
On nii ja naa emotsioone, kuid siiski kaldub kaalukauss positiivsete mõtete suunas. Seega, otsige Papli tänavalt üles restorani rohekas maja ning astuge sisse! Sobib hästi nii lõunatamiseks kui ka õhtustamiseks!


Hea maa
Pärnu Raekoja hoovis asub pisike restoran. Suvisel ajal on suureks plussiks loomulikult äärmiselt mõnus ja meeldivalt suur terrass, kus täpselt paras veidikeseks aeg maha võtta ning head ja paremat nautida. Menüü on jällegi meeldivalt lühike, kuid täpselt paras, et iga külaline endale miskit meelepärast leiab. Siit aga pisike nurin - miks on suvisest menüüst kadunud imeline šokolaadi fondant ning lillepotis serveeritav Tiramisu?
 
Poisi eine
Kui Supelsakste kohvik täis, aga soovite kiiresti miskit süüa, siis astuge peaaegu, et üle tee asuvasse Poisi Einesse. See koht on muidugi tuntud oma hiigelsuurte vrappide poolest, kuid tegelikult pakutakse seal ka imehäid ja lihtsaid salateid, nostalgilisi kohupiimapalle, einevõileibasid ja minu lapse lemmikuid - kohapeal valmistatud paneeritud kana-ampse!


Bum-Bum
Minu viimase aja hea avastus. Tegemist on toreda lõunasöögikohaga, kus meeldiv peatuda kosutavaks kehakinnitamiseks. Maja taga asub suur terrass. Rahakotisõbralikust menüüst leiavad kindlasti ka lapsed endale meelepärase! Ma olen vaimustunud muidugi sealsest omletist peekoni ja juustuga, mida menüüs ei kohta ... aga kui küsite, siis kindlasti saate seda tellida;)
 
Piccadilly
Piccadilly asub Pärnus niinimetatud kohvikute tänaval. Kohas, kus asuvad ka kohvik Mahedik, Mum Cafe ja sõõrikukohvik. Menüüs liha ei kohta ning enamik roogasid on laktoosi- ja gluteenivabad. Piccadilly koogivalikust leiate hulgaliselt tervislikke, kuid maitsvaid koogikesi. Hommikusöögimenüü on ka olemas!


Cafe XS
Pisike ja lihtne kohvikuke, kus on ennekõike ülimalt isuäratav koogivalik. Ma olen lummatud sealsest Napoleoni koogist. Toitudes samuti pettuma ei pea - lihtsad ja kodused. Siiski - palun serveerida kohvi pisut suuremast tassist:)

Kalamajakas
Nimi ütleb juba kõik ehk siis, kui olete mereannisõber, siis kiigake turuhoones asuvasse toidukohta, mis on alates sellest kevadest suurem ning ka interjöörilt uue väljanägemisega!

Lime Lounge
Taas minu üks aegumatuid lemmikuid. Pisike kohake, kuid toidud on nii maitsvad. Sealne, imelise käega kokk teeb köögis imesid! Seega väärib Lime Lounge kindlasti külastamist. Eriti just suvisel ajal, kui saab pleedi sisse mässituna terrassil head ja paremat nautida. Teenindust kiidan ka:)

Loodetavasti sain nüüd kõik ilusti kirja ning ükski lemmik välja ei jäänud. Mis ma olen aga märganud on see, et kui veel mõned aastad tagasi langes siinsetest toidukohtades suvisel ajal teeninduskvaliteet alla igasuguse piiri, siis nüüd on see pigem väga harv nähtus. Rõõm! Lisaks ei saa mööda jalutada legendaarsest Sõõrikukohvikust Pühavaimu tänaval, kus saab osta kõige värskemaid tuhksuhkruhärmatisega kaetud sõõrikuid ning nostalgilisi koogikesi. Siis veel minu kodu lähedal (Riia maanteel) asub nostalgiline Aara Kohvik, kus küpsetiste hulgas leiab nii mitmeidki häid pärle (kohupiimapirukat proovige kindlasti!) Hinnad on ka uskumatult soodsad. Lõpuks ka kohvik Mahedik, mis on nii mõnelegi juba teada-tuntud koht einestamiseks:)

PS! Kas teadsite, et Pärnul on olemas täiesti oma õlu? Nimeks Pernauer, mis müügil vaid Pärnu toidukohtades ning mida mekkida võiks;)



13 kommentaari :

  1. nii tore, armas Ragne, et viitsisid selle postituse teha! nii mõnestki kohast, millest kirjutad, ei ole ma isegi kuulnud mitte (nt Poisi eine) :) aitäh Sulle! paistab, et nälga Pärnus naljalt ei jää ... :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Viimasel ajal tundub tõesti, et suvepealinnas nälga ei jää:) Poisi eine on selline lihtne koht, kuhu sisse põigata, kui kiiresti vaja nälga peletada. Seal pn vrapid, einevõileivad ja muu taoline tänavatoit! Andriga oleme me ikka tihtipeale rannast tulles sealt läbi hüppanud:)

      Kustuta
    2. PS! Kui kokku saame, siis muljetame;)

      Kustuta
  2. Tanud! Oleme just puhkama tulemas üle kahe aasta ja alati vaatame uued kohad üle . Õhtusöögi kohad on nüüd olemas ��

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tundub, et sain postituse siis sobival ajal üles:) Kui küsimusi tekib Pärnu kohta, siis kindlasti võin vastata, kui oskan. Igaks juhuks hoiatan, et mitmed toidukohad Pärnus suvisel ajal broneeringuid kahjuks ei tee!

      Kustuta
  3. Minu lemmik on Rannahotelli restoran, kuhu ma ikka iga suvi korra lähen, et taastada usk kvaliteetsesse toitu ja heasse teenindusesse suvises Pärnus :D Noot meeldib ka. Hea maa on kahjuks kahel suvel järjest pakkunud ikka hoopis muud toitu ja teenindust kui talvisel perioodil ja seda mitte positiivses mõttes. Kohvihoovik teeb ka kurvaks, need koogid seal on nii päevi näinud, et ma pole kunagi julgenud neid osta ja ega ei raatsiks sellise eest nõutud 4 ja enamat eurot välja käia ka. Poisi eine on ka meie pere suur lemmik :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kas oled ka see aasta juba Rannahotelli restorani jõudnud? Noot on tore, kuid kahjuks ei ole üldse hubane minu jaoks ning seepärast ei ole viimasel ajal seda külastanud. Hea Maa kohta olen samuti vastakaid arvamusi kuulnud, kuid ise ei ole veel negatiivset kogenud.

      Kohvihooviku koha pealt nõus - ilusa ilmaga on selle kohviku hoovis äärmiselt mõnus aega veeta, kuid Gustavi koogid kahjuks minus silmi särama ei löö...

      Kustuta
    2. Ja, Ragne, just sel nädalal sai Rannahotellis käidud ja seekordne teenindus oli veel erakordselt tore. Söögid olid kõigil head, mõnel kohe väga head ja olemas oli nii kokatervitus kui väike vahepala, millest oleks ju suvel nii lihtne loobuda.

      Nooti külastasin ka nüüd esmakordselt ja istusin väljas, nii et sisemus ei saanud mind veel häirima tulla, sees käisin küll ära ja ega ta tõesti mingit muljet jätnud.

      Supelsaksad külastan ka ikka iga kord ära, söön tavaliselt vaid kooki seal. Sel aastal näiteks jäi negatiivsena meelde see, et nad kraanivett ei paku, kõik teised kohad on pakkunud. Mina olen suur Napoleoni sõber, aga nende oma ei istu, minu jaoks on seal tasakaal paigast ära ja kui muidu ma sööks ikka tüki ja teisegi kooki, siis seal hakkab mul poole pealt vastu, liiga imal on kõik. Aga ega kooki muidugi peagi palju sööma :) Šokolaadi-trühvlikook maitses mulle jälle väga. Aga see surve teenindajate poolt, et sööge nüüd kiiresti, meil on järjekord ukse taga, häirib.

      Kustuta
    3. Esiteks aitäh nii pika kommentaari eest! Rannahotelli kohta on seda igati tore lugeda.

      Supelsakste Napoleoniga on vist küll nii, et kas meeldib või mitte. Aga soovitan proovida Cafe xs-i Napoleoni kooki- See on suurepärane, aga samas täiesti teistsugune kui Sakstes:)
      Seda survet ise kogenud ei ole, kuid imelik on see küll. Supelsakstes muidu on nii toredad teenindajad.

      Kustuta
  4. XS on väga mõnus! Käisime mõned kuud tagasi, väga head toidud ja koogid.
    Samas Supelsakste fenomen jääb minu jaoks tabamatuks. OK, olen seal ainult kooke proovinud, aga need ei tekitanud minus mingit emotsiooni. Olen neile immuunne :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mulle on Supelsaksad üha enam meeldima hakanud. Eriti põnev on nende menüü. Kas oled proovinud Supelsakste Napoleoni kooki või Britat? Kui ei, siis soovitan. Ja kardemonirullid on ka ilmatuma head:)

      Kustuta
  5. Minule meeldib väga Kaks Pulka Tammsaares, imehea sushi ja neile, kes sushit ei armasta, on ka tavapraade. Superteenindus ja armas miljöö :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ei ole kursis, aga kas Kaks Pulka on talvisel perioodil suletud?

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails