17. mai 2017

Pisut teistmoodi: uus tubli abiline ning jahutav apelsinisorbett

Siit tuleb üks pisut teistlaadi postitus. Täpsemalt räägin natuke argielust ning sellest, kuidas oma elu pisut lihtsamaks teha... loomulikult tuleb ka üks jahutav jäätiseretsept, sest retseptita ju ei saa:) Nimelt on mul uus koduabiline, kuna aga mõned tuttavad on selle "koduabilise" vastu samuti huvi tundnud, siis mõtlesin sellest ka siin blogis pisut juttu teha. Tegemist on siis sellise imemasinaga nagu Philips PowerPro Aqua kolm ühes varstolmuimeja, mis on tolmuimeja, mopp ja käsitolmuimeja kõik ühes seadmes. Täpsemalt saab infot ka siit: Philips PowerPro Aqua 3in1 .


Kuna meil on kodus üks usin pisipreili, kes leiab põrandalt üles iga väiksemagi puru, siis on ülioluline, et põrand oleks võimalikult puhas. Väikeste laste vanemad teavad seda tunnet, kui pead alles maailma avastava väikese tegelase iga sammu ja tegevust hoolikalt jälgima, sest üldjuhul rändab ju iga asi maitsmiseks koheselt suhu. Selliseid pisikesi purukübekesi aga tekib kodupõrandatele (minu puhul eriti ka kööki) ikka, see on paratamatu ja vältimatu. Tolmuimeja väljavõtmine on tihtipeale aga kuidagi tülikas, eriti meie väikeses korteris, kus on see ikka korralikult kappi pakitud (lisaks siis jama veel nende voolikute ja juhtmete ja otsikutega). Ühesõnaga saabus mõni aeg tagasi minu koju uus koduabiline - ilma juhtmeta ja akul töötav (ja vähe ruumi võttev!) tolmuimeja, mida on hea toanurgast kiirelt võtta, kui tarvis peaks minema! Olen seda tolmuimejat mõnda aega nüüd usinalt töös hoidnud ning minu jaoks on see meeldiv üllatus, sest teeb elu oluliselt lihtsamaks ning mis on tänu oma suurusele koheselt käepärast võtta.

Mis mulle meeldib:
* Töötab vaikselt - ei mingit tolmuimejale tüüpilist undamist. Töötab, nagu nurruv kass:) (ka tugevama võimsusega töötamisel);
* Kerge kaaluga;
* Mopp põrandate pesemiseks on lihtsasti kinnituv/eemalduv;
* Käsitolmuimeja väga lihtsasti eemalduv;
* Lihtsasti kasutatav iga väiksemagi tolmu jaoks;
* Ka pikale inimesele (olen 1,82m pikk) on tolmuimeja vars paraja pikkusega;
* Meeldivalt väike ning ei võta palju ruumi;
* Töötab akudel, ei mingeid juhtmeid;
* Saab kasutada puhastamiseks nii vaipkatetel, kui ka (kõvakattega) põrandatel;
* Meil on see tolmimeja magamistoas riidekapi kõrval, kus on see alati käepärast;
* Tolmukogumisanumat lihtne puhastada! Tolmukott puudub!
* Tekitab nagu pisut puhastamissõltuvust....

Mopiga on ka lihtne ümber käia, sest pesemissüsteem kontrollib vee väljastamist. Mopp ei ujuta kogu põrandat korraga üle, vaid jätab selle kergelt niiskeks. Puhastuspadi käib lihtsasti "krõpskinnitusega" külge ning seda saab peale põrandapesu lihtsast eemaldada ja kraani all kiirelt puhtaks teha. Puhastamiseks võib mopi sisse lisada nii külma ja sooja vett ning ka puhastusvahendit.

Minule tekkis esmalt küsimus aku vastupidavuses. Kui tolmuimeja on korralikult täis laetud, siis peab see vastu (aktiivselt töötades) 60 minutit. Kahjuks puudub täpsem info, kui pikalt aku eluiga üleüldse kestab, kuid hetkel on see 60 minutit minule igati sobiv. Ma ei tea, kui pikalt Teie tavaliselt koristate, aga väiksema korteri puhul saab ilusti paar korda kasutada. 

Minu jaoks on selle tolmuimeja puhastamine lihtne. Puhastamiseks on vaja vaid masina tolmunõu eemaldada ning see tühjendada ja veega kergelt loputada. Spetsiaalne pisike filter on sel ka, mida tootja sõnade kohaselt tuleks pesta kord kuus. Ma ise olen seda pestnud juba paar korda, nii et pigem soovitan puhastada tihedamini - tolmuimemisvõime on efektiivsem ning lõpptulemus ka hulga parem. Oluline on, et seesama filter enne masinasse panemist korralikult kuivanud oleks! Kõik need lisatarvikud tulevad tolmuimejaga muidugi kaasa, kuid kui varustust uuendada vaja (filtrit, moppe jne), siis on need müügil tehnikakauplustes - sealt leiate ka sellesama PhilipsiPowerPro Aqua 3in1 tolmuimeja Kui tekkis huvi, siis siin sellest üks tutvustav reklaamklipp ka.


 ... ja nüüd, kui koristatud, siis on aeg premeerida end millegi heaga. Suvi on tulemus, mistõttu eksib menüüsse üha tihedamini erinevad külmutatud maiused. Vähemalt minul on jäätis üks väga suur lemmik! Sorbett on selline meeldiv vaheldus kooresele jäätisele, mis meeldib eelkõige lastele veel kohe eriti. Kuigi ise olen pigem kooreste jäätiste austaja, siis selline sorbett on vahel ikka väga hea vaheldus ja preemia:)


2 dl vett
1 dl suhkrut
4 dl apelsinidest pressitud mahla

Sega vesi ja suhkur omavahel ning kuumuta pliidil, kuni suhkur on sulanud. Lisa apelsinimahl ning lase segul täielikult jahtuda. Seejärel valmista jäätisemasina abil sorbett valmis. Selleks kulub ca 20-30 minutit (vaata jäätisevalmistamise soovitusi SIITpostitusest)!



11 kommentaari :

  1. Mind huvitab enam, kui hästi see tolmuimeja tõmbab? Pikema karvaga vaiba peal ka on sellega midagi teha?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on sellise karvaga vaip, nagu pildil näha, magamistoas pisut suurema karvaga. Ei ole küll väga kõrge karvaga, kuid nendelt puhastades panen tolmuimeja võimsama peale. Kuna kogumisnõu on läbipaistev, siis on selgelt näha, kuidas sinna tolmu koguneb. See ongi heaks tõestuseks, et töötab hästi ka vaipadel.

      Kustuta
  2. Mind huvitab enam, kui hästi see tolmuimeja tõmbab? Pikema karvaga vaiba peal ka on sellega midagi teha?

    VastaKustuta
  3. Vastused
    1. Euronics pakub seda hetkel soodushinnaga ehk 299€. Kahjuks ei tea, kaua see pakkumine kestab.

      Kustuta
  4. Leidsingi üles selle tolmuimeja postituse :) Ma küll juba ostsin analoogse masina (Elecrolux) ära (ilma pesu funktsioonita, sest mul on juba aurupesur olemas), aga ikkagi tahtsin kogemusi lugeda, oli meeles, et siin sai :) Ja nüüd võin ainult kiidusõnu juurde lisada - ülirahul! Kuigi meil on suur maja, kaks koera ja kolm last ja ilmselt tulevikus tuleks roboti peale mõelda, on see varrega tolmuimeja üks nii lihtne ja samas nii efektiivne abivahend kiireks koristamiseks. Kui töö tehtud, tuleb vaid laadijasse sutsata, võtab tõesti nii vähe ruumi ja iga kord on teda nii lihtne jälle kasutusse võtta, erinevalt juhtme ja toruga tolmuimejast. Aga sa juba nii hästi siin rääkisidki selle kõik ära, ma tulin lihtsalt oma vaimustust jagama ja kui veel keegi peaks kõhklema, siis minu meelest pole vaja karta, et see seisma jääb. Vähemalt meil leiab küll esimesest päevast kasutust. Lisaks oli vaja midagi, millega lihtne autos puhastada, seda saab siis selle väiksema osaga teha, ootan juba, et tuleks hommik ja saaks järgi proovida! :D Ja tõesti - on võimalik, et tekib koristamise sõltuvus... :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ooo, no super, kui vaimustukjid veel teisigi:) Ma siiani vaimustusees! Ja autos kasutan minagi seda väiksemat käsitolmuimejat!!!

      Kustuta
  5. Tere, Ragne!

    Tore, et sellest tolmuimejast kirjutad! Mul on ka suur isu tema järele tekkinud ja mõtlen, et jõuluvana võiks ta sel aastal mulle tuua. Käisin Euronixis selletaolisi uurimas, et teada täpselt, mida jõuluvanale kirjutada, ja sealne müüja arvas, et sellist laadi tolmuimeja vajab enda kõrvale kindlasti ka tavalist tolmuimejat. Et sellised varrega tolmuimejad pole piisavalt võimsad. Sinu kirjutisest saan aga aru, et on küll üsna võimas ja tubli.
    Igaks juhuks ikka küsin selguse mõttes, et kas see tolmuimeja on Su majapidamises ainus või on Sul ikka tavaline ka?
    Tänud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere,

      Sellest postitusest on nüüd mõni aeg möödas, kuid see tolmuimeja on mul ikka sama edukalt kasutuses - ja olen väga rahul! Teisi tolmuimejaid ei ole ning ei ole ka vajadust tekkinud - piisab sellest täielikult. Ma ei saa aru sellest soovitusest, et vajab teist tolmuimejat?! Kui suur see kodu siis antud soovitajal on? Meie kodu on ca 78 m2 ning selle suuruse juures küll miskit täiendust ei vaja see tolmuimeja.

      Ma ise ei tahaks tavalist tolmuimejat enam kodus nähagi. Need varstolmuimejad võtavad kodus nii meeldivalt vähe ruumi, hooldamine on lihtne ning on nii mugav kasutada - ei pea juhtmete ega tassimisega vaeva nägema. Lisaks mulle meeldib selle tolmuimeja juures see pesemisfunktsioon - ehk siis, kui tahad põrandat pesta, siis lükkad lisaklapi alla, täidad selle veega ning voilaa - põrandapesu võib alata! Aku püsib ka siiani töökorras ning ei näita väsimuse märke:)

      Kustuta
    2. Tänud, Ragne!
      See teise tolmuimeja soovitus tuli müüjal sellest, et tema sõnul sobivad sellised varrega tolmuimejad peamiselt liiva kokku pühkimiseks, mitte ära imemiseks. Aga saan Sinust aru, et Sinu oma teeb ikka kogu töö üksi ära.
      Väga hea info.

      Kustuta
    3. Ma võin öelda, et ma ei ole ainus, kel seesugune tolmuimeja ongi ainuke ning samamoodi väga edukalt toimimas;) Nii, et selle pärast muretsema ei pea:) Eeldan, et ehk müüjal endal kogemused puuduvad sellise tolmuimeja osas?

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails