4. mai 2017

Gluteenivabad riisijahust tortiljad

Mul on perioode, kus ma olen täielik vrapi-sõltlane. See on ju tegelikult nagu hea kiirtoit, kui kiirel ajal miskit süüa valmistada ei viitsi või ei jõua. Samuti lahterdan ma selle toidu ideaalseks külmkapitühjendusroaks, sest tortilja vahele saab pista kõike, mis meelepärane. Üldjuhul lisan ma tortiljale kanaliha, kodujuustu, pisut värsket kraami (kurki, paprikat, pirni), loomulikult salatilehti, pisut tšillit ning tihtipeale ka keedetud või praetud muna. Enamasti vaatan, mida külmkapisisu pakkumas on, et mis sobiks sealt veel täiendavalt vrapi sisse. Seejärel ongi vaid tortilja rulli keeramise vaev ning voilaa! Hiljuti avastasin enda jaoks aga riisijahust tortiljad. Tegelikult sattusin külastama Tallinnas Tondil asuvat Pizzapro toidukohta, kus tundus teiste pitsataskute kõrval oluliselt põnevam just riisijahust pitsatasku. See oli kuidagi nii krõbe ja mõnus ja.... ühesõnaga pidin ise kodus järele proovima. Katsetuste tulemusena saingi valmis riisijahust tortiljad, mis on mõnusalt õhukesed, samas kergelt krõbedad. Tunnistan, et kujult need nüüd ideaalselt ümmargused ei ole (pigem ikka äärmiselt lopergused), siis tegelikult ongi need sellised toreda koduse välimusega. Alguses vajas muidugi pisut harjutamist kogu see rullimine ja pannil küpsetamine, kuid kui asja selgeks saad, siis on edaspidi juba hulga ladusam. Rulli need tortiljad nii lihtsalt ei lähe, kuid korralikuks taskuks käivad küll kokku, mille vahele siis täidis pista.
Jagasin seda retsepti sel nädalal ka Rannamõisa linnulihablogis. Minule need tortiljad meeldisid, olen neid veel teinud ning teen loomulikult ka tulevikus. Täidise üle saab igaüks ise otsustada, aga mina lisasin linnuliha, tšillit, Kreeka jogurtit, marineeritud kurki, pirni, koriandrit, salatilehti...


Kogus: 4 tk
 
2,5 dl vett
2,5 dl riisijahu
näpuotsatäis soola

Tortiljade valmistamiseks lase vesi potis keema. Tõsta tulelt ning sega juurde jahu ja sool. Sega! Tainas jääb pigem nö „purune”. Aseta potile peale kaas ning lase kümmekond minutit tainal seista. Seejärel sõtku käte vahel tainas ühtlaseks. Selleks, et sõtkumine oleks sujuvam tee seda kergelt õliste kätega. Jaga tainas neljaks pallikeseks ning rulli tainas küpsetuspaberi vahel õhukeseks. Libista õhuke tortilja kergelt õliga piserdatud kuumale pannile ning küpseta mõlemalt poolt paar minutit ehk seni, kuni need omandavad kuldse jume. Tee samamoodi ka teiste tortiljadega.

2 kommentaari :

  1. Suured tänud! Nende pööramine oli päris suur jama pannil, retsept ise on I-ME-LI-NE! Aga antud kogusest saab üsna paksud tacod tehtud, ma ise olen õhemate fänn. Kas kuidagi ahjus ei saaks küpsetada, et see pannil möllamine ära jääks?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Miks see pööramine jama oli? Kas tainas jäi ikka tüüpilise taina moodi? Ma ise rullin need küpsetuspaberi vahel õhukeseks ning siis küpsetuspaberilt libistan pannile. Kui üks pool juba ilusti ära küpseb, siis pööramine on käkitegu.... vähemalt minul on nii olnud. Ahjupeale pole mõelnud, sest see tortilja tahab lihtsalt lühiajaliselt kiirelt kuuma. Ahi seda tööd nii edukalt ei tee:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails