19. mai 2017

Eton Mess Kreeka jogurtiga ning üks raamatuloos!

Tänu uuele jäätisemasinale on meil kodus külmkapp isetehtud jäätist täis ning sellest piisab ilusti, et magusaisu eemale peletada. Ega ausalt öeldes muud magusat kodus praegu ei valmistagi, sest jäätise valmistamise õhin on lihtsalt nii suur! Küll aga mõni lihtsam magustoit eksib vahel menüüsse ikka ära, nagu näiteks seesama (pisut teistmoodi eriline) Eton Mess, mis kõiki traditsioone eiras ning valmis hoopis Kreeka jogurtiga - lahjem, teistmoodi, kuid sellegipoolest väga mõnus kerge magustoit. Valmib välkkiirusel ning otsa saab sama kiiresti:)


Enne, kui selle retsepti juurde lähen, siis mul on üks küsimus: Milliseid retsepte Teie toidublogidest otsite või milliseid retsepte rohkem sooviksite näha  siin blogis? ...lihtsalt tekkis selline huvi. Kõik, kes oma mõtteid siinsamas postituses jagada viitsivad, siis nende vahel loosin ma järgmisel neljapäeval (25.05) välja ühe Varraku kokaraamatu "Roheline24/7". Tutvusin selle raamatuga põgusalt ning selle lühikese tutvuse järel suutsin juba mitmeid põnevaid retsepte leida. Selle kokaraamatu retseptides on kasutatud rohkelt köögivilju. Pole vahet, kas on tegemist smuutijoogi. soolase või magusa roaga - köögivili on neis toitudes esikohal! Loodetavasti on see kokaraamat abiks ideede otsingul ka võitjale, kelle nime teatan ma sellesama postituse all:)


Kogus: neljale
600 g Kreeka jogurtit
50 g beseed
100 g marju (mustikaid või vaarikaid või maasikaid)
50 g piparmünditäidisega šokolaadi (näiteks After Eight)

Murra besee käte vahel väikesteks tükkideks ning haki šokolaad.. Sega Kreeka jogurt kausis lahti. Lisa ülejäänud ained ning sega komponendid kerge käega jogurtisse. Serveeri koheselt!


Veel teisi Eton Mess magustoidust inspireeritud retsepte siin blogis:
Vahukooresegadik
Eton mess kama ja maasikatega
Eton mess maasikavahutort 

23 kommentaari :

  1. Aitäh põneva ja kergema magustoidu retsepti eest. Viimati otsisin netist retsepte spargliga. Spinatipirukaretsept ja vahel olen otsinud midagi head sõbrannadega veini kõrvale. :) Sinu blogist on kõrva taha pandud ja ka kasutatud rabarberikoogi retsepte ja muud magusat. Praegu kaalun jäätise masina ostmist, siis kasutan kindlasti sinu retsepte.

    VastaKustuta
  2. Mulle meeldib alati soolaste vormiroogade retsepte otsida ja järgi teha. Samuti olen otsinud jäätiste ja lihtsalt valmivate kookide retsepte. Kõige rohkem meeldiks mulle aga, kui tulekss veelgi rohkem tervislike maiustuste retsepte (nt kommid, batoonid, tassis tehtav kiire kook, toorkoogid) :)

    VastaKustuta
  3. Mina tulen siia blogisse ikka ja jälle otsima küpsetamist mittevajavaid kooke! Samuti erinevad joogid ja limonaadid on tõmbenumbriks, kuid ei hakka üldse rääkimagi, et käin siin ka lihtsalt nautimas imelisi toidufotograafia pilte!
    Sirli

    VastaKustuta
  4. Mina ootan rohkem tervislikumaid toite. Kõik siin olevad toidud on kindlasti suurepärased ja mida rasvasem või magusam, seda parem maitse, aga tahaks natuke tervislikumaks hakata (nagu ühiskond sunnib) :)

    Tegelikult tahaksin aga siin kuulda rohkem hoopis sinust :) Tundud väga tore ja soe inimene ja kuigi see küll ongi kokandusblogi,käin ikkagi rohkem lugemas, sest mulle meeldib, kuidas kirjutad ja ausalt öeldes ühtegi retsepti järele pole proovinud teha.

    VastaKustuta
  5. Mina otsin ja uurin siin kaht äärmust. Esiteks nn "patuvabad" toidud. Just vanade lemmikute uutmoodi versioonid. Ja teiseks otsin inspiratsiooni lihtsateks ja kiireteks toitudeks. Et õhtul kiirelt toidu lauale saaks ja et see oleks ka toitev ja hea.

    VastaKustuta
  6. Kuigi pole taimetoitlane, siis otsin vahelduse jaoks taimetoidu retsepte. Näiteks tegin rollmopside eeskujul baklažaanist samalaadseid rulle (http://www.taimetoit.ee/2014/08/baklazaani-rollmops.html).
    Siit blogist enamasti ikka huvitavaid koogiretspte.

    VastaKustuta
  7. Vastu suve oleks toredada ideede erinevate salatiteks ja smuutideks. Lihtsad hommiku- ja õhtusöögi ideed on ka alati oodatud, et pere menüüsse vaheldust tuua. Kindlasti meeldivad põnevate magustoitude ja küpsetamist mitte vajavate kookide retseptid.

    VastaKustuta
  8. Tunnistan, et mul hooti tuleb peale ideede puudus, aga pere vajab toitmist. Söögitegemine on alati põnevam, kui lõpptulemus ei ole täpselt teada, st uued retseptid. Ja kindlasti peaksid need olema kiired ja kerged, sest kõik muud tegemised tahavad ka tegemist!
    Sinu blogist olen leidnud palju selliseid, ja kindlasti piilun siia ka edaspidi!

    VastaKustuta
  9. Valdavalt otsin klassikaliste magustoitude/tortide uus-versioone, aga näiteks siin blogis meeldivad mulle ka Mia sünnipäeva koogid. Ühte neist plaanin paari nädalapärast oma preilile esimeseks sünnipäevaks. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Fortuunaks olev laps tõmbas välja numbri, tänu millele on võitja Helen S. Palju-palju õnne. Jään ootama Sinu kontakte aadressile ragnem@gmail.com, et auhind teele panna!

      Kustuta
  10. Otsin peamiselt mõnd ammusest ajast mälusoppi jäänud retsepti, enamasti meenub, et keegi tegi ühe jube hea halvaatordi näiteks ja siis enamasti ka siia jõuan. Meeldib, et sinu retseptid on enamasti ülilihtsad ja vähe vaeva nõudvad, laisikule sobivad.

    VastaKustuta
  11. Mina otsin viimasel ajal väga palju nisuvabasid retsepte ning köögiviljadest valmistatud magustoitude retsepte. Kuigi kodus on riiulis palju erinevaid kokaraamatuid, olen avastanud, et lihtsam on kasutada retseptide otsimiseks internetti.

    VastaKustuta
  12. Mina otsin igasuguseid magusaid küpsetisi ja torte. Samuti meeldivad mulle igasugused uued huvitavad ideed hommikusöökideks :)

    VastaKustuta
  13. Mina otsin põnevaid uusi magusaid küpsetisi, soolaseid toite mida õhtusöögiks teha ja jõuan otsinguga tihti siia lehele :)

    VastaKustuta
  14. Kiireid ja lihtsaid retsepte otsin. Erilisi maitseid, kui lihtne valmistada, just seda siit leidnud olen ka.

    VastaKustuta
  15. Mina otsin eelkõige toite argipäevaks. Kui endal ideed otsa saavad, siis lappan ajaviiteks 3-4 toidublogi.
    Siinses blogis meeldibki kõige enam roogade lihtsus ja toorainete puhtus.

    VastaKustuta
  16. Mina otsin ideid tervislikeks ja lihtsateks argitoitudeks ning uutmoodi põnevate küpsetiste retsepte.

    VastaKustuta
  17. Mina otsin klassikaliste roogade retsepte, mis Eesti peredes laual olnud, kuid mille tegemist pole varem ära õppinud. Ja maitsvad hooajalised koogid/küpsetised on ka alati asjakohased. Praegu rabariküpsetsised, näiteks.

    VastaKustuta
  18. Otsin retsepte,mis oleksid tervislikud ja maitsvad üheaegselt.Peamiselt küpsetiste-kookide retsepte,mis ei sisalda nisujahu,vaid tervislikke alternatiive.Soovin leida ka edaspidi vahvaid roogasid,mis poleks liiga keerulised ja ajakulukad,kuid oleksid samas uudsed.Kõikvõimalikud hommiku-ja lõunasöögiretseptid meeldivad.Üks viimase aja lemmikuid on kindlasti omlett ricotta kohupiimaga,kerge ja maitsev :)

    VastaKustuta
  19. Mina otsin tervislkumaid ehk loomse rasva-, gluteeni- ning (valge) suhkru vabasid retsepte ehk eelkõige sooviks näha magusama poole pealt tervislikke toorampse ja desserte ning soolase poole pealt täistaimsete hautiste ning soojade/külmade salatite retsepte.

    VastaKustuta
  20. Kõigepealt aitäh Eton Messi retsepti eest.Väga mõnus maius sai :-) Üldiselt otsin kiireid argiroogade retsepte või siis vahel mingi konkreetse tooraine peale hakkan retsepte lappama.Mida aga ootaks leida...huvitavaid toorsalateid ja põnevaid hommikusöögi ideid. ÜLLE

    VastaKustuta
  21. Tavaliselt läheb otsingusse (ja pärast ahju :) ikka mõni kook vastavalt hooajale. Kui õuna- või rabarberiaeg pole, siis mõni toorjuustuga variant. Siit on päris palju maitseelamusi saadud, aitäh!

    VastaKustuta
  22. Fortuunaks olev laps tõmbas välja numbri, tänu millele saab kokaraamatu endale Helen S. Palju-palju õnne. Jään ootama Sinu kontakte aadressile ragnem@gmail.com, et auhind teele panna!

    Õnnesoovid ning aitäh kõikidele, kes osalesid:) Järgmiste kordadeni!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails