29. aprill 2017

Piimašokolaadijäätis, ikka ise tehtud

Juba oma viimase postituse juures mõtlesin, et lähiajal jäätiseretsepti ei postita ning teen seesugusest maiusest pisikese pausi, aga võta näpust - uus postitus räägib ikka jäätisest. Samas teisiti ka ei saa, seda enam, et juba teist korda on mul kodus sellesama šokolaadijäätise retsepti järgi jäätis valminud ning kaua sa ikka ühe kortsus paberitükikese pealt täpseid koguseid loed. Niisiis on teie ees piimašokolaadist valminud külm maius, mis on mõnusalt koorene, pehme ja üdini šokolaadi täis. Maitseb täpselt nii hästi, et juba teisel päeval tuli uus laar sedasama jäätist valmima panna. Retseptis miskit vähendada ei soovita - vähendatud kogustega olen juba katsetanud ja proovinud ning seetõttu soovitan suhkrut, šokolaadi ja kakaod lisada täpselt nii nagu retseptis kirjas...

Tundub, et jäätisesõpru on päris palju ning seetõttu kõigile suured tänud, kes viitsisid oma mõtteid jagada ning lemmikjäätise ja lisandite teemal kaasa rääkida. Tundub, et igasugu jäätised pähklite, soolakaramelli ja maapähklivõiga lähevad kohe väga peale:) Eile loosisin lapse abiga välja ka kaup24 poolt ühele minu blogilugejale loosimiseks mõeldud jäätisemasina ning võitja nime leiab antud postituse kommentaarist.


Nüüd aga jäätiseretsept:

3 dl piima 
75 g piimašokolaadi 
50 g suhkrut 
4 munakollast
2 sl kakaopulbrit (ilma suhkruta)
1 tl maisitärklist

2 dl vahukoort

Kuumuta piim keemiseni, tõsta tulelt ning lisa šokolaaditükid. Lase šokolaadil sulada ning sega siis ühtlaseks. Tõsta suhkrust 1 sl kõrvale. Ülejäänud suhkur vahusta munakollastega heledaks vahuks. Seejärel, munasegu vispeldades, vala rahulikult niristades juurde šokolaadi-piimasegu. 

Sega kõrvale pandud 1 sl suhkrut kakaopulbri ja tärklisega ning sega see piima-munasegusse. Nüüd tõsta kogu segu uuesti pliidile ning kuumuta madalal kuumusel (aeg-ajalt vispeldades) seni, kuni segu pisut pakseneb. Tõsta tulelt, vala juurde külm ja vahustamata koor ning lase segul täielikult jahtuda.

Seejärel valmista juba jäätisemasinas jäätis! Loe pisut jäätiseteo kohta ka siit: Sarapuupähklijäätis.



Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails