13. aprill 2017

Keedetud kohupiimakook

Pühad on kohe-kohe ukse ees ning seetõttu ma arvan, et on üsna õige aeg jagada üht imelihtsat kohupiimakoogiretsepti. Selle retsepti leiab ka minu viimasest kokaraamatust "Küpsetamata koogid ehk lihtsadretseptid magusast koogimaailmast". Jah, see kook ei vaja küpsetamist, valmistamiseks on vaja kogu massi vaid keeta. Tegelikult on selle retsepti aluseks natukene klassikalist pashat ning pisut ka sõira - need olidki sellesama koogiretsepti inspiratsiooniks. See kook jääb mahlane, kohupiimale omaselt tihe ja kreemjas ning on kindlasti meelepärane kõikidele kohupiimakoogi austajatele.
PS!Valmistasin selle piklikku keeksivormi, kuid vabalt võid teha selle endale sobivasse vormi;)


Kogus: ca 8–10 tk

600 g vanilliga kohupiima
1 l piima
75 g võid
2 muna
100 g suhkrut
2 sl hakitud pähkleid
2 sl mandlilaaste
75 g tükeldatud marmelaadi

Hõõru kohupiim lahti, lisa piim ja kuumuta pliidil keskmisel kuumusel seni, kuni eraldub vadak (valkjaskollane vedelik). Seejärel nõruta kohupiimamass ja jäta veel paariks minutiks sõelale.
Sulata või, lisa nõrutatud kohupiimass ja kuumuta segades seni, kuni segu on ühtlane. Lisa segades ka munad ja suhkur. Kuumuta segades paar minutit. Tõsta pott pliidilt, lisa ülejäänud ained ning sega korralikult läbi. Tõsta segu küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi ja lase jahedas järgmise päevani taheneda.

4 kommentaari :

  1. Valmistasin seda kooki raamatu järgi ja oli väga hea. Panin sisse veel kuivatatud õunu ja kuivatatud jõhvikaid. Kindlasti jääb see meie pere menüüsse.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oh, kui tore. Tundub, et päris mitmed valmistasid pühade ajal seda kooki:)

      Kustuta
  2. Oli jah hea ja hõlbus! Maitses nagu kohuke.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails