26. aprill 2017

Imelihtne vaarika-hapukoorejäätis

Ikka jäätiselainel. Meie uus kodune jäätisemasin vurab hetkel nobedasti tööd teha. Ma tean, et varsti see esimene vaimustus võib pisut vaibuda, kuid seni püüan katsetada ja proovida erinevaid maitseid nii palju kui võimalik. Kui eelmises postituses jagasin nö klassikalist retsepti, kus jäätisesegu valmis munadest ja piimatoodetest, mida tuli eelnevalt keeta ja seejärel jahutada, siis see retsept on olulisemalt veelgi lihtsam ... ikka väga palju lihtsam. Põhimõtteliselt vaid kokkusegamise vaev ning seejärel teebki kogu töö ära jäätisemasin. Ei miskit keetmist, jahutamist ega munakollastega mässamist. Lihtsalt sega ja pista kogu segu jäätisemasinasse. Oluline on lihtsalt see, et kõik komponendid oleksid külmkapikülma. Seda retsepti saab muuta vastavalt oma maitsele. Kes soovib, võib vaarikamoosi asendada maasika-, mustika- või mõne muu moosiga, mis külmkapis leidumas on. Või siis valmistada sarnasel meetodil sidruni-hapukoorejäätist (proovitud, jube hea tuli!) pressitud sidrunimahlast ja riivitud sidrunikoorest.


Ühesõnaga tuleb see jäätis väga maitsev. Kohe peale valmimist maiustasime sellega vist üleliia palju, sest sügavkülma panekuks jäi üsna vähe karpi järgi. Jäätis tuli kohev, vaarikane, magus, kreemjas, õhuline - ühesõnaga väga hea ning on iga kell etem, kui poest ostetud jäätis. Ja mis kõige parem - ka lapsed on heameelega köögis nagu naksti kohal aitamas, kui jäätisetegu algamas on;)

Kui oled samuti nakatanud jäätise valmistamise pisikuga, siis selline leht nagu kaup24 on välja pannud ühe samasuguse jäätisemasina nagu minul, ka minu blogilugejatele. Täpsemalt saab sellest lugeda eelmises retseptipostituses, mille kommentaariumis saad ka loosist osa võtta:) 


250 g hapukoort
200 g vaarikatoormoosi (võib olla ka mustika- või maasikatoormoos)
2-4 sl suhkrut (kogus oleneb toormoosi magususest, mina lisasin 3 sl)
0,5 dl piima
2 dl (1 väike pakk) vahukoort

Sega retsepti 4 esimest komponenti omavahel. Kõige viimasena sega juurde vahukoor. Pane segu sügavkülmas seisnud (külma!)jäätiseanumasse ning valmista segust jäätis. Minul võttis see selle jäätise puhul aega 20 minutit.



2 kommentaari :

  1. Tere! Kas selle jäätise valmistamiseks peab olema tingimata jäätisemasin, kas lihtsalt mikseriga vahustades ei õnnestu?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kahjuks selle jäätise puhul on küll nii, et selleks, et lõpptulemus jääks pehme ja siidine peab külmutama jäätisemasin. Mikseriga valmistades (ja siis aeg-ajalt külmumise ajal jälle mikserdades), sellist mõnusat lõpptulemust kahjuks ei saavuta.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails