13. märts 2017

Napoleoni kook pokaalis

Pokaali valmistatud Napoleoni kook oli mul juba ammu plaanis, kuid selle valmistamiseni jõudsin alles nüüd. No õigupoolest pole tegemist selle õige retseptiga, kuna keedukreemi kasutamise asemel olen läinud olulisemalt lihtsamat teed ning valmistanud kreemi hoopis vaniljepudingust, toorjuustust ja vahukoorest. Kreemi vahel olev tainapuru on ka valmistatud kiiresti ahjus küpsetatud pärmi-lehttainast, kuna nii jääb kogu see rullimise vaev ja pikk ajakulu ära. Tean-tean, et pole üldse õige asi, aga kui Napoleoni koogi isu on ning tahad ikka väga kähku miskit meisterdada, siis on seesugune kreem väga sobiv. Tainapuru valmistasin eelnevalt küpsetatud pärmi-lehttainast, mille siis käte vahel peenemaks murdsin. Kuidas maitses? Väga hästi maitses - ei olnud üleliia magus, kreemi oli rohkesti ning lehtainapuru tekitas just seda õiget koogi tunnet. Kohvi kõrvale oli imehea! 
Ehitasin need koogid suurtesse, ca 2,5dl vett mahutavatesse, pokaalidesse. Ilmselgelt on see kogus liialt suur, et üksi kõike nahka pista. Seetõttu võib vabalt kasutada väiksemaid pokaale. tuleb rohkem!


Kogus: neljale

300 g pärmi-lehttainast


Kreem:
2 dl vahukoort
150 g toorjuustu, toasooja
1 tops ehk 230 g vaniljepudingut (kasutasin Farmi pudingut)
1 tl vanillisuhkrut
4 sl tuhksuhkrut

Rulli tainas õhemaks ning küpseta 200 kraadi juures kuldpruuniks (ca 15-25 min), lase jahtuda ning seejärel pudenda käte vahel peenemaks. Vahusta koor vahule. Sega toorjuust kausis lahti ning lisa segades juurde vahukoor, puding ja suhkrud. 

Täida pokaalid kihiti: tainapuru, kreem, tainapuru, kreem, tainapuru, kreem, tainapuru. Serveeri koheselt või lase ööpäevakese jahedas seista!

8 kommentaari :

  1. Kui on plaanis teha seda kooki 4 portsjonit, siis kas nendest kogustest piisab? Pokaalid on u. 300ml

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Need kogused ongi mõeldud neljale:) Täpsemalt neljale väga suurele maiasmokale. Meie jagasime ühe pokaali kahe peale. Minul olid pokaalis 250ml, nii et 300 ml on igati sobiv!

      Kustuta
  2. Kas maitseb paremini eelmisel õhtul valmistatuna või sobib ka paar tundi enne külaliste tulekut valmis teha? Kui eelmisel õhtul valmis teha, kas lehttaigen ei vetti liiga läbi?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minule endale meeldib see magustoit siis, kui on üleöö külmkapis seisnud. Liialt lehttainas läbi ei vetti.

      Kustuta
  3. Kas vahukoort peab kindlasti lisama? Mida see täpsemalt retseptile juurde annab? Kas on võimalik vahukoor millegiga asendada või lisada rohkem toorjuustu ja pudingut, et vähem vahukoort lisada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vahukoort ei pea lisama, kui ei soovi ning sellisel juhul võib pudingu kogust suurendada. Vahukoor annab kreemile õhulisust juurde, samas lisab ka pisut toekust/rammusust.

      Kustuta
  4. Juhul kui vahukoor ära jätta, palju peaks siis pudingit juurde lisama, et õige konsistents ja maitse säiliks? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks selle magustoidu tekstuur tuleb pisut teistsugune nii või teisiti ilma vahukooreta tehes. Aga soovitan proovida ning lisada pudingut maitse järgi. Esialgu lisaks 2 topsi vanillipudingut:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails