26. märts 2017

Lihtne tatramüsli


See on nüüd üks tervislikumat laadi müsli, mis ka maitseb ikka uskumatult hästi. Tavaliselt on ju müsli kaaslaseks piim, mina aga tihtipeale nii kaugele ei jõua ning krõbistan tatramüslit niisama purgist, kui parasjagu magusaisu kimbutama tuleb. Ühesõnaga väärt kraam, mis muuhulgas ei nõua valmistamiseks ka ahjukuumust. Lisaks on gluteenivaba ning müsli valmistamisel ei ole sellesse ka täiendavalt suhkrut lisatud. Mina kasutan valmistamisel ka tumedat šokolaadi, mis sulanuna tatraseguga kokkusegades tatraterakesi seob. Seejärel tekivad tahenenult müslisse sellised suuremad tükikesed, mis on selline hea vaheldus ning tekitab kergelt hasarti just neid kokku liidetud tükikesi müslist taga otsida:)

Nagu ma mainisin, avastan ma end seda müslit niisama maiustamas. Tegelikult on ülimalt mõnus aga ka (Kreeka) jogurtiga. Piimaga võib muidugi ka proovida.


Kogus : 425 g
Valmistamisaeg: 20 minutit

200 g toortatart
3 sl kookoshelbeid
3 sl soolapähkleid
3 sl päevalilleseemneid
3 sl rosinaid
3 sl kuivatatud jõhvikaid
3 sl sukaadi (soovi korral)
0,5 tl kaneeli
50 g tumedat šokolaadi
 

Sega kokku retsepti 4 esimest komponenti ning rösti segu kergelt pruunistumiseni kuival pannil mõned minutid (tee seda kahes-kolmes osas, kuna kõik ei mahu korraga pannile). Seejärel lisa segades hakitud puuviljad ning kaneel. Sulata šokolaad vesivannil ning lisa segades müslile. Lase jahtuda ning hoiusta müslit purgis.  

Retsept valmis koostöös ettevõttega Coop ning selle leiab ka märtsikuu(2017) retseptilehelt, mis on leitavad Coop kauplustes üle Eesti.

2 kommentaari :

  1. Tere!
    Kas selle retsepti puhul tasuks kasutada peenemat toortatratangu?
    Tänan vastamast!
    Piret K.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Väga peenet mitte, samas ka mitte väga jämedat (ebameeldiv süüa). Pigem täiesti keskmist:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails