3. veebruar 2017

Hommikusöök (päev5): rukkijahupuder maapähklivõi ja riivitud pirniga

Taas pudrupäev. Minu üheks lemmikuks on odra- või siis rukkijahust valmistatud puder. Pole küll gluteenivaba, kuid kui seda faktorit ei jälgi, siis soovitan küll kindlasti proovida. Minul valmis täna rukkijahust valmistatud puder, mis tegelikult oma tekstuurilt meenutab mannaputru. Ja mis kõige parem – ka lapsed ei krimpsuta nina ning söövad kausikese üldjuhul tühjaks. Loomulikult meeldib mulle pudru peale (ja sisse) minevate lisanditega mängida. Maapähklivõi on taolise toidu peal juba ammu minu lemmik, riivitud pirni eelistan ka, eriti just siis, kui soovin hommikust pudruampsu pisut magusama tooniga kostitada. Korralikult küpsenud pirn annab piisavalt magusust ning seetõttu ei vaja puder enam täiendavat magusainet. Ja kui moosi veel lisada, siis peaks küll piisavalt magus olema. Kui aga siiski tunnete magususest puudust mingil põhjusel, siis pisut mett aitab alati hädast välja! Selle pudru keetmist alustasin ma vee keetmisega potis, millele lisasin niristades juurde rukkijahu. Riivitud pirn ja kookospiim rändasid pottu alles lõpus. Vabalt võib kasutada ka tavalist või mõnda muud meelepärast piima. Mulle meeldib kookospiim, sest see annab sellele hommikuroale mõnusa särtsu. Kasutasin isetehtud kookospiima, mis on oluliselt vedelam, kui poes müüdav toode! 

Pudru valmistamiseks ma täpsemaid koguseid juurde ei anna, sest pigem valmib hommikupuder ikka rohkem nii, nagu ise oled harjunud tegema. Ütlen lihtsalt, et rukkijahust pudru valmistamine toimub sarnaselt mannapudrule.
Ja lisaks selle hommikusöögile oli kaaslaseks loomulikult kohv vahustatud India pähkli piimaga!


rukkijahu
vett, soola
kookospiima
1 pirn riivituna*
maapähklivõid
meelepärast moosi
banaaniviile

Aja vesi keema ning nirista (ise samal ajal korralikult segades) juurde rukkijahu. Lisa näpuotsatäis soola ning kuumuta segu keskmisel kuumusel aeg-ajalt vispeldades. Paari minuti pärast lisa kookospiim** ning seejärel riivitud pirn. Sega korralikult ning serveeri maapähklivõi, moosi ja banaaniviiludega.

*arvestasin ühe pirni ühele sööjale
**Lisasin isetehtud kookospiima umbes 1 dl (arvestusega ühele inimesele)

6 kommentaari:

  1. kust siukseid tasse saab?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Need tassid ostsin Rimist (isegi mõni nädal tagasi nägin neid seal veel). Meil kodus veel seesugune kollane ja beež!
      Meeldivalt piisava mahutavusega, et ühest tassikesest kohvi isu täis saada:)

      Kustuta
  2. Võileivast arvas peremees, et see rosoljevõileib sobib hästi hapukurgi viiluga. Külmikus just selline oligi võtta:)Putrudele pähklivõi lisamise olen saanud sellest blogist. See on sõltuvust tekitav ja maitseb iga pudruga. Tänud jagamast!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hihii - rosolje võileib on väga tabav nimetus. Marineeritud kurk on muidugi väga hea mõte!

      Kustuta
  3. Rukkijahupuder oli tõsine üllataja. Keetsin tavalise piimaga, samuti nagu tavalist mannapudru. Kindlasti teen veel ja maapähklivõi pudrul avastasin ka nüüd. Minu kõht tänab :).

    VastaKustuta