2. veebruar 2017

Hommikusöök (päev4): võileib keedetud peedi, soolalõhe ja praemunaga

Poleks uskunudki, et ma nii edukalt jõuan siia blogisse hommikusöökidest postitusi teha. Neli päeva olen nüüd edukalt siia retsepte postitanud ning tõenäoliselt sama edukalt nüüd pühapäevani välja! Eile õhtul võtsin ahjust välja 2 pätsi värskelt küpsetatud leiba. Loomulikult maiustas meespere sellega juba eile, sest ahjusoe leib, pehme või ja soolahelbed on lihtsalt üks parimaid kooslusi. Täna hommikul sai see värske leib aga kaaslaseks veel peedi, soolalõhe ja praemuna, mis on taas üks kiiduväärt kooslus. Soovi korral võite lõhe asendada kiluga, sest viimane teeb peediga koos olles imesid. Samal ajal hommikusööki süües ning seda siia postitades, olen tegelikult kokku panemas meie pere traditsioonilist kevadreisi Tartusse. Nii, et kel on soovitusi kuhu minna ja mida teada, siis võib lahkelt teada anda;) Söögikohtade soovitused ka kõik teretulnud!

Homme aga uus postitus. Nädala alguse postitusi hommikusöökidest saab piiluda alljärgnevalt:
Kaerahelbepuder riivitud porgandiga


kahele

2 suuremat leivaviilu
sulatatud juustu
keedetud peedi viile
soolalõheviile või kilufileesid
2 muna
soola, pipart
wakame salatit

Määri leivaviiludele sulatatud juust (kui leib nii pehme ei ole, siis rösti see eelnevalt).  Kata leivad peediviiludega ning seejärel aseta peale soolalõhe. Prae munad mõlemalt poolt nii, et munakollane jääks vedelaks, maitsesta soola-pipraga ning aseta leivale kõige peale. Serveeri wakame salatiga.

11 kommentaari :

  1. Vastused
    1. See on hea soovitus! Olen kuulnud kiitvaid sõnu selle kohta:)

      Kustuta
  2. Istun just praegu Tartus Gustavi kohvikus, tulin ERMist- jalad valutavad,aga nii tore on olla 😊!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Gustavi kohvikus pole ammu käinud. Peale ERM-i kulub kindlasti üks pikem kohvitamine ära:)

      Kustuta
  3. Täitsa põnev on hommikusöögi retsepte järgi teha, pole ise vaja nuputada. Nii omlett kui toorpudru on ära proovitud. Maitsvad! Toorpudru kohta küsis abikaasa, ega ma ei ole unustanud seda ära keeta:) Kauss söödi naerupugina saatel tühjaks. Marjad andsid roale selle viimase maitsenüansi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tore, kui on abiks veidikenegi. Eks see toorpuder vist ikka rohkem naiste maitsemeeltele meeltmööda on. Minu meespere vaatab ka väga viltu miskipärast:D

      Kustuta
  4. Soovitan väisata Karlova Kohvi (https://www.facebook.com/karlovakohv/) - kohapeal röstitud maheubadest valmistatud kohvijoogid (filtrikohv erinevatest piirkondadest pärit ubadest, espresso baasil joogid, kasutatakse mahedat toorpiima) ning alati erinevad hommiku- ja lõunapudrud, lisaks väike valik küpsetisi, mis ikka hoole ja armastusega tehtud. Tean, sest ise töötan seal. :)
    Lisaks tasuks kindlasti üle vaadata V Spaa juures tegutsev restoran Joyce ning Lydia hotelli restoran Hõlm.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ooo, väga lahedad soovitused. Nüüd on Karlova Kohv kindlasti plaani võetud. Tartukalt tasub kindlasti uurida, et kuidas Umb Roht on? Olen kuulnud häid sõnu.. talub minna?

      Kustuta
    2. Nii tore, peatse kohtumiseni! Umb Rohtu ikka kiidetakse, aga minu kogemus on olnud kahetine. Esimesel korral nautisin väga nii toitu kui teenindust, aga teisel korral oli probleeme mõlemaga. Aga tasub kindlasti külastada, menüü on huvi tekitav ja nende päevapakkumised on samuti toredad.

      Kustuta
    3. Pidin ka just Umbrohtu soovitama, ise alati rahule jäänud. Ja teine suur lemmik on muidugi Ylicool, ka Ülikooli tänaval.

      Kustuta
    4. Ylicool on külastatud siis, kui viimatu Tartus käisin. Täitsa positiivsed muljed!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails