1. veebruar 2017

Hommikusöök (päev3): toorpuder mustikate ja kookoshelvestega

Eile õhtul oli meil traditsiooniline filmiõhtu, mis tähendab, et sellega kaasneb ka "laua tegemine". Meie mõistes tähendab see siis filmiõhtuks parajalt meelepärast näksimist koos kohvi või kakaoga. Lisaks suupistetele valmistasime eile mahlapressiga veel erinevaid värvikirevaid mahlajooke. Ettenägelikult panin eile õhtul valmima toorpudru, et hommikul õhtusest näksimisest pisut toibuda.  Pean ütlema, et toorpuder on täielikult laisa inimese hommikusöök. Kuigi mulle meeldib oma hommikusööke korralikult ette valmistada, siis vahest tekib tohutu isu just seesuguse (magus)toidu järele. Kuna toorpuder valmib üleöö, siis on juhtunud, et paaril korral olen juba hommikusööki söönud, kui tuleb meelde, et tegelikult oli kapis mind hoopis teistsugune toit ootamas. Sellest pole aga hullu, sest toorpuder sobib ka ideaalselt vahepalaks või siis magusaisu peletajaks. Minul valmib toorpuder enamasti ikka sellest, mida kapis leidumas on. Seekord lisasin külmutatud mustikaid, kookoshelbeid, maapähklivõid…. Täna hommikul sõin ja olin lõpptulemusega nii rahul - parajalt magus, piisavalt toitev ning kuhjaga sõltuvusttekitavalt hea. Ahjaa – kõrvale valmistasin vahustatud sojapiimaga kohvi ning röstisin rösteris krõbedaks ühe riisigaleti. Riisigaletid on head, aga röstituna veelgi paremd. Soovitan!

Homseni! Vaata ka selle nädala esmaspäevast ja teisipäevast hommikusööki;)


ühele (pigem ikka selline suurem ports)

1 dl kaerahelbeid
2 sl kookoshelbeid
2 tl tšiiaseemneid
näpuotsatäis kaneeli
näpuotsatäis soola
2 sl mustikaid (külmutatud või kui hooaeg võimaldab siis värskeid)
2 dl mandlipiima
1 tl mett
1-2 tl maapähklivõid

Sega omavahel retsepti 6 esimest komponenti. Lisa piim ja mesi ning sega segu läbi. Tõsta saadud mass säilituskarpi ning lase külmkapis öö läbi valmida. Vahetult enne serveerimist sega juurde maapähklivõi.

4 kommentaari :

  1. Oh, röstitud riisigalett! Milline idee! Kohe, kui seda lugesin, kargasin voodist püsti, haarasin kapist tatragaleti ja röstisin... mmmm super! Mett peale ja nii mõnus snäkk :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Novot. Jube hea eks! Mul läksid mingi aeg mõned riisigaletid pehmeks ning siis võtsin rösteri appi, et neid pisut tuunida. Nüüd ainult röstingi neid. Tuleb ainult väga valvas olla röstimisel, kuna vajavad vaid pisut röstimist soovitava krõbeduse saavutamiseks:)

      Kustuta
  2. Ma proovisin ka kunagi röstida, aga rösterist tuli välja üks suur söetükk :D
    aga peaks uuesti proovima!
    Ragne, teistlaadi küsimus ka, Sul on alati nii vapustavad toidud siin, aga kuidas Sa end nii suurepärases vormis hoiad nende kõigi ahvatluste kõrvalt? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Just Teevile kirjutasin eelnevalt, et tuleb väga valvas olla röstimisel. Riisigaletid vajavad röstimist suhteliselt vähe. Mul on ka juhtunud, et unustan need rösterisse ning siis on juba kõrbehais kiire tulema. Tava röstsaiaga võrreldes ikka tunduvalt vähem vaja röstida. Lihtsalt korraks rösterisse ja valmis:)

      Tänud muidugi komplimendi eest ka:) Praegu on mul energiakulu oluliselt suurem, kuna toidan last veel ning pigem pean jälgima, et kaal väga palju ei langeks. Muidu aga liigun igapäevaselt väga palju ning autot kasutan üldjuhul vaid Tallinn-Pärnu vahel liiklemiseks. Päevas ca 10-15km kõnnin kindlasti. Ja õhtuti ma väga süüa ei armasta. Seda mitte kaalu tõusu kartuse pärast vaid lihtsalt seetõttu, et ise ei ole ning täiskõhuga ei tule und:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails