7. jaanuar 2017

Minutitega valmiv kaneelirullikook

Ma ei tea, kas on see tingitud jahedast ilmast, aga mina hetkel muudkui küpsetan. Ja tegelikult on ju nii mõnus, kui tuba on häid küpsetuslõhnu täis, kuid samal ajal on õues nii tuisune ja nii jahe. Praksuva kamina ääres on lausa lust teed juua ning mõnda ahjust tulnud küpsetist ampsata. Ei ole saladus, et minu üheks suureks nõrkuseks on hästi valmistatud võiroosid ning pehmed kaneelist nõretavad kaneelirullid. Esimesi leidub kohvikutes/poodides kahjuks väga harva sellistena nagu peab ning seetõttu on kõige kindlam ikka võiroose ise teha. Ka kaneelirullide maiustamiseks on ainuõige ise kiirelt pärmitainas valmis teha... Paar päeva tagasi aga tegin hommikusöögiks üht kiiret küpsetist. Tegemist on ühe suure kaneelirulliga ehk siis täpsemalt kaneelirullikoogiga, mis sobib lausa ideaalselt hommikuse kohvi kõrvale. Ahjusoojana maitses nii hästi! Mis kõige toredam - seesama kaneelirullikook valmib tegelikult minutitega. Õigemini ei nõua rohkelt perenaise vaeva ning suurima osa valmimisajast teeb ära küpsetusahi. Sel ajal, kui koogike ahjus küpseb on just sobiv aeg laud katta ja kohv valmis teha. 

Selle koogikese valmistamine on lihtne, kuid siiski üks tähelepanek: seda kaneelirulli valmistades ära kindlasti tainalapakaid väga tihedalt üksteise külge haagi, sest nii ei pruugi need soovitult läbi küpseda. Pigem aseta need koogivormi hõredamalt ning jäta küpsemisel kasvuruumi – 23-25 cm läbimõõduga koogivorm sobib hästi!

 
500 g pärmi-lehttainast
25 g toasooja võid
75 g toasooja toorjuustu
1 sl (kuhjaga) kaneeli + peale raputamiseks 1 tl
65 g suhkrut

Kate:
25 g riivitud šokolaadi
tuhksuhkrut, kaneeli

Laota pärmi-lehttainas lauale, vajadusel rulli õhemaks. Sega omavahel või, toorjuust, kaneel ja suhkur ning määri see tainale. Raputa peale veel 1 tl kaneeli.  Lõika tainalapist 10 pikka riba, mis on umbes 2 cm laiad. Rulli üks tainariba kokku ning pane see küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø23-25cm), selle ümber keera ülejäänud ribad. Küpseta 200 kraadi juures 30-40 minutit. Kohe peale ahjust võtmist raputa peale riivitud šokolaad ja mõned näpuotsatäied kaneeli. Vahetult enne serveerimist kostita kaneelirulli tuhksuhkruga.



4 kommentaari :

  1. Super hea oli! Tegin aga koguseliselt poole suurema koogi korraga :) Köigile meeldis - oli justkui kringel :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures sel nädalavahetusel on mul plaan teha sarnast kooki, kuid mõtlesin kasutada pirne ja apelsinisukaadi. Maitseainetest kardemon ja kaneel:)

      Kustuta
  2. Kas seda toredat rulli saab teha ka tavalise lehttaignaga? Või on see liiga nö õhuke ja ei kerki nii kohevaks?
    Ja kas õunu tasuks ka vahele panna, või teevad õunad rulli lödiseks?
    Aitäh :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lehttainaga saab ikka teha, kuid minu arvates ei ole lõpptulemus nii hea. Olen proovinud, kuid küpsetis ei kerki nii hästi:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails