31. jaanuar 2017

Hommikusöök (päev2): ricotta kohupiima omlett

Mulle väga meeldib hommikust süüa kuskil väljas. Kui aga mõtlema hakata varajasele hommikusöögile, siis minu kodulinnas Pärnus ei ole väga palju selliseid kohti, mis oma uksed enne üheksat avavad (ja tegelikult ei ole palju ka selliseid kohti, mis enne kümmet avavad:)). Tallinnas on seesuguseid toidukohti mitmeid, mis mõnusat hommikusööki pakuvad ning mille saatel hommikusi lehti lugeda. Pärnus on nö hommikusöögikohtadega aga suhteliselt suur kriis. Mulle aga meeldib väga üks kohvikuke, mis tundub ka väga paljudele teistele pärnakatele meeldivat. Olen seda ka juba varasemalt maininud.. see on nimelt Endla Teatri kohvik, mis avab oma uksed hommikul 8.30 ning mis pakub parajalt meeldivas valikus hommikusööki. Minule on meelejärele sealne omlett singi ja juustuga, mis on uskumatult kohev ja nii maitsev, et ainuüksi mõttest tekib siin arvuti taga selle isu:) Lisaks müüakse seal parimaid (ja mitte ainult Pärnu parimaid) lihapirukaid, kus täidist on ohtralt ning selle ümber olevat saiast tainast nii vähe. Viimane on aga samas nii pehme ja äärtest kergelt krõbe! Kui hommikul nende lihapirukate jälile saate, siis on need äsja ahjust tulnuna veel lisaks täiesti soojad. Kõlan nagu mingi hullumeelne lihapirukate andunud fänn, aga vot sealsed lihapirukad on tõesti suurepärased.

Isu ei anna häbeneda ning kui ikka tekib soov ühe korraliku omleti järele, siis see valmib ülimalt lihtsate vahenditega ka kodustes tingimustes. Omletiroad täidavad kõhtu kohe eriti hästi ning tihtipeale rändab see toit meie peres ka lõuna- või õhtusöögilauale. Selle toidu täidiseks võib pista mida iganes, mille järele isu või mida parasjagu kapis leidumas on. Minule satub tihtipeale ühe klassikalise omleti lisandiks riivitud suvikõrvits, porgand, seened.....  siin retseptis on aga munasegusse lisatud hoopis ricotta. Miks?? Sellepärast, et ricotta muudab lõpptulemuse hoopis teistsuguseks, seda heas mõttes. Lisaks onomletti väga mugav pannil valmistada ning tekstuur on valminud roal tummine, samas aga õhuline. 

PS! Kes veel ei tea, siis sel nädalal on plaanis igal hommikul avaldada retseptipostitus sellest, mida hommikul sõin: 7 päeva, 7 retsepti! Eilset hommikusöögipostitust võib näha siin: Kaerahelbepuder riivitud porgandiga. 

Homseni!


Kogus: 1 omlett (ühele)

2 muna
2 sl ricotta kohupiima
2 sl vett
2 sl piima
soola, pipart

3-4 juustuviilu (täidisesse)

Pane kõik komponendid kaussi, lisa maitseks soola ja pipart ning vahusta vispliga kogu segu korralikult segamini. Seejärel kuumuta pannil pisut õli ning vala segu pannile küpsema. Alanda kuumus keskmise temperatuurini (või pisut isegi madalamale). Kui pannil munasegu äärtest küpsema hakkab, siis lükka lusikaga servasid panni keskele, et vedelamad kohad jällegi äärtesse valguks – nii küpseb omlett ühtlaselt. Laota ühele omletipoolele juustuviilud, tõsta üks omletipool teisele ning serveeri koheselt meelepäraste lisanditega!

2 kommentaari :

  1. Mina ka olen Endla fänn ja hommikusöögilisi on neil päris palju. Endla kõrval Pai kohvikus olen saanud väga head hommikuputru.
    Ps. ma ei taha norida, aga õige on öelda kohe, mitte koheselt.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei võta üldse norimisena, tänud märkamast:)

      Hämmastavalt palju on tõesti külastajaid. Samas on toidud head ning hinnaklass ka väga sõralik. Omlett juustu ja singiga (väga suur ja toitev) vaid 2.80:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails