30. jaanuar 2017

Hommikusöök (päev1): kaerahelbepuder riivitud porgandiga

Mida teie täna hommikusöögiks sõite? Mul on sel nädalal mõtteis selline isemoodi asi, et püüan iga päev teha siia ühe postituse sellest, mida hommikusöögiks valmistasin. Hommikusöök on minu jaoks alati kuidagi eriline ning päeva oluline alustala. Seetõttu ei taha ma kunagi hommikusööki kuidagi kiirelt sisse ahmida. Pigem tõusen selle jaoks varem, et saaks nautida värskelt valmistatud kohvi ja head toitu. Ma tean, et paljud minu tuttavad on hommikusöögiideedega kimpus ning seetõttu ongi mul plaanis sel nädalal teha iga päev retseptipostitus enda hommikusöögist, mis oma olemuselt on lihtne, kuid samas just selline, mis kõige rohkem meeltmööda on:) 


Kaerahelbepudrust ei saa mina üle ega ümber. Erinevate soolaste lisanditega on see lihtsalt suurepärane! Kui pere muud toitu ei nõuaks, siis tegelikult sööksin seda heameelega lisaks hommikusöögile ka lõuna- ja õhtusöögiks. Kõige paremini sobib see puder minu arvates loomulikult soolaste komponentidega – erinevad juustud on minu lemmiklisandiks. Muidugi lisan katsetuseks oudru sisse tihtipeale erinevaid komponente. Seekordne puder sai kaaslaseks riivitud porgandi, mis rooga lisandus poole pealt, sest nii küpses see parajalt läbi. Porgand andis hommikupudrule märgatavalt kogust juurde ning lõpptulemusena oli kausike kuhjaga hommikusöögiga täidetud. 

Täpseid koguseid pudru keetmiseks ma ei anna, kuna olen aru saanud, et nii palju kui on inimesi, on ka erinevaid maitseid ja arvamusi, milline see kõige parema tekstuuriga puder on. Minule meeldib, kui kaerahelbepuder on pigem tihkem ja paksem.
Hea kohv kaaslaseks (vahustatud piimaga) ning päev võibki alata!

Kogus: ühele

kaerahelbeid (kasutasin gluteenivabu)
vett, soola
100 g porgandit (koorituna)
1-2 sl riivitud tugevamaitselist juustu
1-2 tl sulatatud juustu
või (serveerimiseks)

Keeda kaerahelvestest ja veest endale sobiva konsistentsiga puder, ära unusta lisada ka maitse järgi soola. Riivi porgand jämeda riivipoolega ning lisa pudrule selle valmistamise poole pealt. Kui puder on valmis saanud, siis lisa segades juurde riivitud juust ning sulatatud juust. Pane puder kaussi ning serveeri koos võitükiga, millele raputa peale pisut soola. 

8 kommentaari :

  1. Porgandilisand on väga mõnus mõte, tegin just õhtuks nüüd sellist putru Sinust inspireerituna. Tavalise juustu asemel kasutasin vegan juustu. Väga mõnus sai. Peale niristasin veel linaseemneõli ja sutsu sojakastet. Kõrvale kikerherneomlett. Ma võiks ka sellist soolast putru kolm korda päevas süüa. Ja ma alati imetlen Su isuäratavaid pilte.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh Sandra:)
      ...vot sojakastet olen ise ka tihtipeale maitseks peale lisanud. väga mõnusa maitse annab:)

      Kustuta
  2. Tuli tõesti maitsev, natuke krõmpsuv, kreemjas ja kohviga on mmmmm, hommik algas paljutõotavalt. Tänud retsepti eest!

    VastaKustuta
  3. Milline äratundmisrõõm:) Olen suur hommikusöögi austaja ja jagan 100% Sinu kaerahelbepudruvaimustust. Sööksin seda isegi meeleldi nii hommiku-, lõuna- kui õhtusöögiks ja otse loomulikult soolaste komponentidega;) Mina lisan kaerahelveste sekka tavaliselt tekstuuri mõttes ka röstitud päevalille- ja kõrvitsaseemneid, juust on minu putrudes lausa kohustuslik komponent:) Täna hommikul proovisin porgandiga putru ja väga maitses - porgand annab mõnusa maitsenüansi ja muudab argi-halli kaerahelbepudru veidi rõõmsamaks ka:) Jälgin huviga Sinu edasisi hommikusöögipostitus. Edu!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja-jaaa, seemned (eriti just röstituna) on imehea lisand. Lisavad veidi elevust. Mina lisan veel tihtipeale pärmihelbeid, mis mõnusat maitset pudrule annavad.

      Hommikusöökidest olen nüüd retsepte jaganud täpselt neljal päeval, loodetavasti leidub veel miskit äratundmisrõõmu:)

      Kustuta
  4. Olen küll suurema osa oma elust päeva hommikupudruga alutanud, kuid nüüd on jäänud pikk paus sisse, mille jooksul enam üldse putru pole tahtnud. Sinu retsepti lugedes ja pilti vaadates tegin endale esimese pudru üle pika aja ja kuigi mul enamust neist lisanditest polnud, panin lihtsalt koososrasva ja riputasin karulauguga meresoola peale ja mm...keele viis alla. Tänud inspiratsiooni ja isutekitamise eest! Pildid siin blogis on nii ahvatlevad, et tahaks kõike kohe proovida.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails