13. detsember 2016

Õhetav piparmündismuuti, hommikupuder praetud banaanidega ning minu uus sõber köögis:)

Mõni aeg tagasi otsustas minu truu köögikombain koostööd tegemast. Seetõttu otsisin juba mõnda aega head sellele võrdväärset asendajat. Ja kuna minu pisike preili on hakkamas avastama köögiviljapüreede maailma, siis on vaja seesugust köögividinat, mis korralikult kõik komponendid püreeks teeb. Minu silm jäi pidama tegelikult kohe alguses sellise imemasina peal nagu Nutribullet (vaata ka siit). Kinnitust selle headusele andis muidugi tõsiasi, et enamus minu tuttavaid omavad ning kiidavad seda. Seega mõeldud-tehtud - minu kiri jõuluvanale sisaldas just sedasama köögividina soovi. Juhtus aga nii, et täiesti ootamatult sain kirja selle köögimasina esindajalt ning nii see mulle mõned päevad hiljem koju saabuski. Rõõm, jõuluvanakirjast üks soov maas!
Alljärgnevalt minu nägemus sellest masinast ning miks ma selle algselt ostmiseks välja valisin.


Millega on tegemist? Minul jäi silm pidama selle masina peal esmalt just seetõttu, et peale kasutamist ei kulu selle masina pesemisele rohkelt aega. Vaja on veega puhtaks teha vaid 2 asja - segamisnõu ja otsik ning ongi kõik. Lisaks on need väga lihtsasti puhastatavad ning pesusvamm pääseb ilusti igale poole ligi. Loomulikult meeldib mulle, et see võimas tegelane ei võta asoluutselt  ruumi. Minu köök ei ole just kõige suurem ning seetõttu on tähtis, et köögividin üleliia lahmakas ei ole. 
Nutribullet on imeline purustaja, mis on paljudel kasutusel just erinevate smuutijookide valmistamisel. Minul saab aga nüüdsest kasutust kindlasti just erinevate köögiviljapüreede valmisamisel. Smuutid loomulikult on ka menüüs, kuid see on pigem vanema lapse pärusmaa igasugu värskendavaid joogikesi kokku segada.


Kuidas ma seda köögivahendit siis kasutan:
-Erinevad taimsed piimad (pähklipiimad, vaata siit blogist kookospiima retsepti: isetehtud kookospiim);
-Pähklivõided. Selle masinaga saab väga lihtsal viisil valmistada pähklivõid. Ma ise proovisin loomulikult esmalt maapähklivõid valmistada ning lõpptulemus oli soovitult kreemjas ja pehme. Minu esmaseks lemmikuks on loomulikult hommikupuder maapähklivõiga (vaata retsepti siit postitusest allpool);
- Jäätis. Siinkohal mõtlen ma jäätist külmutatud puuviljadest ja marjadest. Valmista lihtsasti banaanijäätist või siis mõnda muud külma maiust meelepäraste külmutatud marjadega. Selleks, et kogu segu lihtsamini püreeks läheks, soovitan ma lisada külmutatud viljadele juurde pisut vedelikku (kookospiim, mandlipiim vms);
-Juurviljapüreed. See oligi tegelikult minu esimeseks ajendiks, miks minu pilk Nutribulletile silma jäi. Beebile süüa tehes peab kogu toit olema võimalikult korralikult püreestatud. See masin teeb tõepoolest kõik väga korralikult ja kiirelt püreeks, mistõttu ei pea ma kartma soovimatuid tükke lapse toidu sees. Hiljem on masinat väga mugav pesta ka!
-Püreesupid. Need on ühed minu lemmikud ning ise-enesest sööksin neid igapäev, kui pere muud toitu ei nõuaks:)
-Smuutid. Loomulikult leiab paljudel kasutust see just smuutide valmistamisel. Sellesse masinasse võib vabalt lisada smuuti valmistamisel ka külmutatud kohvikuubikud või muud taolist;
-Kokteilijoogid.
-Jahud. Taas üks koht, kus kasutan seda masinat tõenäoliselt väga sagedasti. Kui vaja kaerahelbeid, (toor)tatart või mõnda muud sedasorti komponenti peenemaks jahvatada, siis selle masinaga saab seda teha. 

Esmalt valmistasin loomulikult ühe korralikut smuuti. Täpsemalt piparmündismuuti šokolaaditükkidega, milles kasutasin After Eight šokolaadi (võib kasutada mis tahes taolist piparmünditäidisega šokolaadi). Piparmündile omase roheka värvuse sain spinatilehtedega. 

Piparmündismuuti
ühele

2,5 dl keefirit
25 g piparmünditäidisega šokolaadi (After Eight vms)
1 banaan
peotäis spinatilehti

Pane kõik komponendid anumasse ning mikserda ühtlaseks.

 

Nagu ma eelnevalt mainisin, siis saab selle masinaga valmistada ka pähklivõideid. Minu üheks vaieldamatuks lemmikuks on hommikupuder soolaka maapähklivõiga, mida kostitatud veel nii mõnegi hea lisandiga.

Hommikupuder maapähklivõi ja praetud banaanidega
ühele

kaerahelbeid
vett
soola, mett
2 tl maapähklivõid

Praetud banaanid:
0,5 banaani
u 1sl võid
suhkrut, kaneeli

Keeda kaerahelvestest ja veest puder, maitsesta soola ja meega. Pane puder kaussi, viiruta lusikaga sisse maapähklivõi . Laota peale praetud banaanid ning raputa täiendavalt peale kaneeli, soolapähkleid ning nirista üle meega.

Praetud banaanide valmistamiseks lõika pool banaani pikuti pooleks. Sulata pannil või ning lisa banaani poolikud (lõikepool all) pannile. Raputa juurde pisut suhkrut ja kaneeli ning küpseta banaane paar minutit ehk seni kuni kuldsed. Pruunista ka teiselt poolt.


11 kommentaari :

  1. Oi kui tore, et minu jaoks nii päevakohane teema jutuks on tulnud!
    Mina ka nimelt kirjutasin jõuluvanale, et köögikombaini on tarvis :)
    Olen siin endamisi nuputanud, et millised funktsioonid minu jaoks kõige olulisemad oleksid ning kuna ka minu köök on järgneval paaril aastal väga-väga väike, siis pean ilmselt osadest funktsioonidest loobuma, kui vaid leiaksin pisikese kompaktse masina.
    Kõige olulisem minu jaoks oleks, et saaksin pähkleid ja datleid ilma vedelikku lisamata ühtseks seguks purustada (nagu kõiksugu paleo toorkookide retseptides vaja). Kas seda NutriBullet teeb?

    Aitäh :)

    VastaKustuta
  2. Hetkel ma olen selle masinaga nii rahul. Kusjuures, datleid ma polegi proovinud veel purustada, kuid pähklid teeb väga lihtsa vaevaga peeneks puruks või siis võiseks massiks. Külmutatud puuviljadega jäätist tehes lisan pisut vedelikku küll,et kõik mugavalt ühtlaseks läheks ning et ei peaks vahepeal anumat raputama. Datlite kohapealt veel kahjuks kommenteerida eoi saa, kuid arvan, et ei tohiks probleemi tulla.

    VastaKustuta
  3. Praadisin banaani gheega, sobib ka superhästi :) Nutribullet tundub tore abiline, just pähklivõi tegemiseks. Seni mul veel oma pisike masin toimib ja välja ei taha vahetada, kuigi jh, juba Nutribulleti disain kutsub ostma :)

    VastaKustuta
  4. Hei! Kui nüüd pisut aega oled seda Nutribulletit kasutanud, tahaks teada, kas siiani rahul või on millelgagi jäänud hätta? Mis võimsusega ta Sul on ja kas sellest piisab ka jäiste smuutide tegemiseks? :) Plaanin osta, aga veel kahtlen. Endale meeldib see, et ta on hästi kerge konstruktsiooniga, ei pea olema ülemäära tugev, et seda tõsta :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere,

      Siiani on Nutribullet edukalt kasutuses. Seda on hea mugav puhastada, mistõttu kasutan seda nii lapse püreede valmistamisel, kui ka pannkoogitaina kokkusegamisel. Jäiseid smuutisid saab sellega loomulikult teha. Mina kasutan külmutatud banaane, ananassitükke, marju, jääkuubikuid .... kõik teeb ilusti püreeks .... ainult on vaja aga lisada ka piisavalt vedelikku, et kogu mass seguneks. Püreestamisel on lõpptulmuseks aga tõeliselt pehme ja sametine mass. Selles mõttes, et banaanijäätist ei saa teha vaid banaanist. Selleks, et kõik ilusti ühtlaseks läheks on vaja ka kookospiima pisut lisada....

      Kokkuvõttes võin öelda, et mina olen selle masinaga küll väga rahul. Täna jahvatasin näiteks kaerahelbeid jahuks ning kõik toimis!

      Kustuta
    2. Suur aitäh vastamise eest! Nüüd ma ruttan omale ka ostma :)

      Kustuta
    3. Loodetavasti ei valmista see masinake pettumust:)

      Kustuta
  5. Kui võimas on Sinu masin? Kas 600w või 900w?

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails