23. detsember 2016

Kohupiimastritsel Kreeka jogurtiga

Jõulud on juba väga-väga lähedal ning tundub, et kõikidel on koduköökides miskit valmimas. Minul möödus eilne päev näiteks süldi keetmise tähe all ning täna juba ootan põnevusega, et saaks selle talve esimest sülti süüa. Tegelikult juba salamisi piilusin eilset kätetööd ning tundub, et sain taas kenasti tarretunud ja selge olemusega süldi (minu alati õnnestuv retsept SIIN). Kindlasti on aga ka neid, kes küpsetamistoimetused viimase hetkele on jätnud või siis puuduvad veel ideed, millega pühade ajal maiustada. Minul läheb homme jõuluhommiku tervitamiseks lauale üks rohke täidisega kohupiimastritsel. Tavaliselt on jõululapäeva hommikuti meil pisikesed eelpäkapikud käinud ning siis selle küpsetise saatel on lausa rõõm kingitusi avada, hommikusööki nautida ning meie pere traditsioonilist jõulufilmi vaadata.

Ma ei tee seda stritslit kindlasti mitte esimest korda. Pigem on see selline kiirelt valmiv, maitsev ning kindlapeale õnnestuv küpsetis, mille retsept mul siit blogist veel puudus. Selle küpsetise puhul aga siiski üks tähelepanek - see on nii täidiserohke, et pigem soovitan seda süüa järgmisel päeval. Siis on maitsed ühtlustunud ning ka täidis tahenenud nii, et saab ilusti sellest viilud lõigata. Värskena püsib see küpsetis kohe mitu head päeva, seetõttu saab seda terve pühade aja süüa, kui muidugi miskit järele jääb. 

Häid pühi, pikk pai ning kelmikas kniks!


500 g pärmi-lehttainast (kasuta võimalusel juba lahtirullitud tainast)
muna (peale määrimiseks)

Täidis:
50 g võid
400 g kohupiima 5% (kandilises pakis)
300 g Farmi Kreeka jogurtit
175 g suhkrut
1 kotike (ca 47-50 g) Ekströms vaniljekastmepulbrit

Sulata või. Sega kokku täidise 4 esimest komponenti. Kõige viimasena sega juurde vaniljekastmepulber. Rulli (lahtirullitud) tainas pisut laiemaks, seejärel laota pikuti keskele täidis. Seejärel lõika täidiseta tainaäärtesse mõlemale poolele 1 cm paksused ribad ja voldi need ribad kordamööda paremalt ja vasakult täidise peale keskele kokku. Määri stritsel pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta pöördõhuga režiimil 180 kraadi juures 30-40 minutit. 

15 kommentaari :

  1. |EST| Häid jõule ja head uut aastat!
    |VRO| Rõõmsit joulupühhi ja hüvvä vahtsõt aastakka!
    |ITA| Buone festività natalizie e felice anno nuovo!
    |ENG| Season's Greetings and a Happy New Year!
    |FIN| Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!
    |KRL| Раставанке синун, уввен вувенке синун!

    VastaKustuta
  2. See on lihtsalt I-M-E-L-I-N-E ja nii lihtne!

    VastaKustuta
  3. Kus seda vaniljekastmepulbrit kindlasti saaks? Või kui seda ei leia, kas saab millegagi asendada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vaniljekastmepulber on suuremates kauplustes täiesti olemas. Üldjuhul seal, kus on tarretise pulbrid ja muu taoline. Lisan lingi netist, milline see on - siis on parem poest otsida: https://ecoop.ee/et/toode/18214-ekstroms-vaniljekastmepulber-91g/

      Kustuta
  4. Hei! Kas seda saaks ka skyr'iga teha? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänud :) Aga kas siis pigem panna 700g skyri, või ainult kohupiim sellega asendada?

      Kustuta
    2. Võib täiesti nii kohupiima kui ka Kreeka jogurti asendada:)

      Kustuta
  5. Kas seda täidist võiks kasutada ka näiteks kringi tegemiseks? Sul on üks super klassikalise kaneeliga kringi retsept siin üleval, mida vahelduseks prooviks ka ka kohupiima täidisega ;-)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails