16. detsember 2016

Kaiserschmarrn ehk Austria rebitud pannkoogid rummirosinate, pirnide ja pudinguga


Pannkoogid nädalavahetuse hommikuteks on minu suur armastus ja kindel traditsioon - kiiret kuhugi ei ole ning seetõttu saab korralikult kaetud laua taga pikalt hommikusööki nautida, kohvi juua ning niisama pere seltsis aega veeta. Talvel on mõnus soojas toas õues oleva pakase eest peidus olla. Suvel on aga on nii nauditavad maahommikud värskes õhus, kaaslaseks ikka pannkoogid!


Miks ma sellest räägin? Minu selle aasta üheks pisiprojektiks oli mõelda valmis ja pildistada pannkoogiretseptid Farmi Piimatööstuse järgmise aasta kalendrisse. Tegelikkuses minule väga lihtne ülesanne, sest nädalavahetuse pannkoogihommikutest on sahtlisse nii mõnedki lemmikud kogunenud. Nii valmiski lauakalender, mille lõpptulemusega igati rahul olen. Kalendrit kuskilt küll kaubandusest osta ei saa (uuri Farmi FB-lehte, sest seal on just käimas selle kalendri auhinnamäng), kuid selle eest jagan ma siin blogis üht oma lemmikut retsepti - rebitud pannkook rummirosinate, pirnide ja pudinguga. Kes Austrias või Saksamaaal käinud teavad, et selle hästi maitsva roa võtmesõnaks on rohkelt lisandeid. Mina kuhjan tavaliselt nendele rebitud pannkookidele peale ohtralt pudingut, röstitud mandleid ning pirni- või banaaniviile. Jäätis, piimakissell, šokolaadikreem või kondenspiim lisandina ei tee ka kunagi halba, aga tundub, et meie peres läheb kõige paremini peale just pudinguga variant. Ühesõnaga selline mõnus pannkook, mida saab serveerida ühel taldrikud, et kõik siis endale meelepärase koguse saaksid enda taldrikusse kuhjata. 


Kogus: neljale sööjale

4 muna
näpuotsatäis soola
1 dl suhkrut
2 dl piima
2,5 dl jahu


Lisandid:
100 g rosinaid
rummi (immutamiseks)
1-2 küpset pirni
(Farmi) vanilje- ja šokolaadipudingut
kuival pannil röstitud mandlilaaste
tuhksuhkrut, kaneeli

Pane rosinad rummi sisse likku vähemalt paariks tunniks, nõruta.
Eralda munakollased –valgetest. Vahusta munavalged soolaga kõvaks vahuks. Vahusta munakollased suhkruga, lisa segades juurde piim ning jahu. Kõige viimasena sega ettevaatlikult juurde munavalgevaht, lisa ka rummirosinad. Sega, kuni saad ühtlase taina. 

Kuumuta pannil õli ning vala tainas pannile. Kuumuta madalal kuumusel, ise küpsemise ajal pidevalt kergelt hüübinud pannkoogiääri pannilabidaga keskele lükates (nii saad kindel olla, et pannkook ühtlaselt küpseb). Lase madalal kuumusel küpseda veidi ning seejärel lõika pannilabidaga pannkoogist tükid. Pööra need tükid ümber ning küpseta ka teiselt poolt seni, kuni kuldpruun. Pane pannkoogitükid alusele, aseta peale pirnitükid ning laota üle pudinguga. Kõige peale raputa mandlilaaste, tuhksuhkrut ja kaneeli.

 
Soovitus:
* Kõige parema maitse saavad rosinad siis, kui lased neil rummis maitsestuda üleöö!
* Lastesõbralikum variant: rummi asemel võid kasutada leotamiseks ka apelsinimahla.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails