7. november 2016

Üks lihtne burger rebitud lihaga ning Kaubamaja toidumaailma juustunädal!

Tallinna Kaubamaja toidumaailmas on toimumas ahvatlevad teemanädalad. On lihanädal, on kalanädal, on suupistetele pühendatud nädal ja on JUUSTUNÄDAL. Nimelt on sel nädalal ( 7-13.11.16) Kaubamaja toidumaailmas nädal, kus väga paljud head juustud on väga sõbraliku hinnaga. Kellele ei meeldiks juust? Minule meeldib väga, tegelikult kohe väga-väga ning pistan seda helge käega nii vormiroogadesse, hommikuputru, suppidesse…  Otseloomulikult pistan toidukorvi eelkõige mõne hea tugevamaitselise juustu, sest mulle meeldib, kui juustul on maitset ja iseloomu. Pealegi teevad seesugused juustud roogadega lausa imetegusid! Kes samuti juustusõber, siis täpsemalt saab juustunädala pakkumistega kurssi viia kaubamaja kodulehel.  


Koostöös Tallinna Kaubamajaga jagan Juustunädala raames kogu selle nädala jooksul kolme väga mõnusat ja toimivat retsepti. Selle postituse staariks on aga kodune burger rebitud lihaga, mida on kostitatud veidikese pohlamoosiga. Nimelt sobitub kergelt magus moos koos rebitud lihaga imehästi. Liialdada muidugi moosiga ei tohi, aga samas peab tundma olema sellele omast magusust. Juustul on samuti siin oluline roll – seda peab kooralikult tundma läbi kogu burgeri ning seetõttu kasutasin juustu rohelise pestoga (piltidel see roheline) ning „Old Amsterdam” juustu. Viimane on minu üks suuri lemmikuid, mis on hästi tugeva maitsega pisut kõvem juust. Tänu meeldivalt tugevalt juustusele maitsele sobib see ideaalselt roogadesse, kus juust võiks lisaks muudele komponentidele samuti särada. Seetõttu sobib see laastudena siia burgerisse imehästi ning lisab ka pohlamoosile mõtte, selles burgeris kanda kinnitada! Rebitud liha sellesse burgerisse võid meisterdada ise, kuid kui selleks aega ei jagu, siis poest leiad ka juba Sulle mugavalt valmistehtud rebitud liha. Kindlasti aga panen ma mingi aeg siia blogisse ka oma koduse rebitud liha retsepti kirja:) Kastme valmistamisel kasutasin ma pastakastet, milles sees juba kõik korralikud maitseained (sibul, basiilik, sool, pipar) ning siinkohal on minu töö vaid sinepi lisamine.



Tegelikult on juustumaailm lai ja kirju. Otseloomulikult ei saa ma ümber kitsejuustust, mida pehmel kujul kasutan näiteks hommikuste pannkookide peal (koos soolalõhega imehea), rääkimata siis veel kitsejuustu röstimisest ning sobitamisest ahjujuurikatega. Maasdami juust on hea ning ka kohalike talunike juustuvalikus ei pea kunagi pettuma. Samuti minu enda üllatuseks olen hakanud ma kasutama ka erinevate lisanditega juustusid. Poodides on juustuvalik tegelikult nii lai, et igakord võid sattuda oma uue lemmiku otsa:)
 
Piilu ka mõningasi retsepte siit blogist, milles juust olulist rolli mängib:

Esiplaanil Maasdami juust (all) ning Old Amsterdam. Tagapool rohelise pestoga juust ning köömnejuust

Nüüd aga asume burgeriretsepti juurde. Konkreetset retsepti tegelikult ei ole jaei saagi olla, sest kogused kahe kuklipoole vahel on vastavalt sellele, kui suurt ja kõrget burgerit sööja soovib. Pigem alljärgnevalt selline ideerünnak komponentide poolest:

kahele

2 kuklit või ciabattat
3 sl (kuhjaga) pastakastet
1 tl (kuhjaga) mahedat sinepit
rebitud liha
marineeritud kurgi viile
tugevamaitselist juustu
(kasutasin pisut pesto lisandiga juustu ning Old Amsterdam juustu)
pohlamoosi

Küpseta kuklid ahjus soojaks. Sega pastakaste lohakalt sinepiga nii, et sinepiviirud jääksid kastmes näha. Kuumuta rebitud liha pannil soojaks. Lõika kuklid pooleks ning ehita alumisele kuklipoolele burgeritäidis: määri esmalt sai kokku pastakastmega, laota sellele kurgiviilud, seejärel aseta peale meeldivas koguses kuuma rebitud liha. Selle peale pane juustuviilakad. Kõige lõpuks määri ülemise kukli lõikepoolele pohlamoosi ning aseta see seejärel burgerile pealmiseks mütsiks.



6 kommentaari :

  1. Mis kukkel pildil on? See paistab eriti hea :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi see kukkel oli juba niisama nii hea - see on porgandikukkel seemnetega. Olemas Kaubamaja Toidumaailmas kaalutootena:)

      Kustuta
  2. Tere,
    Mainisid selles üsna vanas resteptis, et postitad millalgi ka oma koduse rebitud liha retsepti, kuid retseptide nimekirjast seda ei leindnud. Plaanin teha ise burgereid just rebitud lihaga ning olen parasjagu eriti hea retsepti ostingul. Kuna Sinu retseptid on alati suurepäraselt ka minu köögis toiminud, siis katsetaks meeleldi ka Sinu rebitud liha retsepti :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere, Ma vist tõepoolest olen lubanud, aga olen kuidagi unustanud seda teha:) Püüan seda lähiajal teha. Ega sul kodus puuahju juhuslikult ei ole? Valmistan ühe variandina rebitud liha just seal - hõõguvatel sütel, malmpotis ning mitu-mitu tundi:)

      Kustuta
    2. Ahi on olemas, aga malmpotti ei ole, kuid seda on ilmselt tunduvalt lihtsam hankida :D Jään põnevusega retsepti ootama, aitäh! :)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails