11. november 2016

Brokolisalatiga talvele vastu

Kui Te olete nüüd juba mitu-mitu päeva tummiseid sügisroogasid söönud ning soovite vahelduseks ka miskit värsket nautida, siis minule on abiks seesama brokolisalat. Igakord teen küll seda omamoodi ning vastavalt sellele, mida parasjagu külmkapis leidumas on, kuid seda salatit tehes olen ma alati õnnelik seesuguse lõunasöögi üle. Ma tean, et praegu on selliste toitvate ahjuroogade aeg ning nii on ka meie peres. Väljas on külm ning peale õues oldud aega tahaks ju miskist soojendavast enda keha taas täis laadida. Küll aga ei saa ma üle ega ümber erinevatest köögiviljadest, mida ma lihtsalt jumaldan. Olen suur lillkapsa ja brokoli austaja toorelt aurutatult, röstitult, keedetult - iga kell ja igal ajal! Seetõttu on üsna õige aeg jagada sedasama mõnusat salatit. 


Kui soovite, et brokoliõisikud taldrikul erksad ja rohelised välja näevad, siis on mul teiega jagada kahte toimivat nippi:
1. Lisa brokoli keetmisel keeduvette pisut laimist või sidrunist pressitud mahla. See on hea viis, et brokoli ei kaotaks sellele köögiviljale omast värvust.
2. Peale keetmist ning brokoliõisikute nõrutamist vala neile peale korraks külm vesi. See aitab samuti ilusat rohelist värvust säilitada.

Kuigi ma olen seda sel nädalal siin blogis juba mitu korda öelnud, siis hetkel on Tallinna Kaubamaja Toidumaailmas (ja ka Tartu Toidumaailmas) 7-13.11. toimumas juustunädal, mille raames on suur valik juustusorte erihinnaga (pakkumised leiad SIIT). Ka see postitus sündis koostöös Tallinna Kaubamajaga. 

Vaata ka:
Burger rebitud lihaga 
Kitsejuustu-šokolaadivaht



kolmele-neljale

300 g brokoliõisikuid
soola
2 sl laimist pressitud mahla
2 sl seesamiõli
1 sl sojakastet
1 tl mahedat sinepit
1 tl vedelat mett
peotäis granaatõunaseemneid
peotäis röstitud seemnesegu
peotäis värsket koriandrit, hakituna

ca 1 dl tugevamaitselist juustu, laastudena (näiteks Maasdami juust, Old Amsterdam, pesto juust, sobib ka sinihallitusjuust või kitsejuust)
4-6 viilu prosciuttot


Keeda brokoliõisikud soolaga maitsestatud vees pehmeks (jälgi samas, et need liialt pehmeks ei lähe). Lisa keeduvette ka laimimahl. Vala keeduvesi brokolilt ning kasta õisikud korraks külma vette, nõruta korralikult! Sega omavahel seesamiõli, sojakaste, sinep ja mesi ning vala kaste brokolile. Lisa granaatõunaseemned, seemnesegu, koriander ning juustulaastud. Sega kergelt läbi. Prae prosciutto pannil krõbedaks, haki noaga väiksemaks ning lisa salatile kõige peale. Serveerides laota peale veel pisut seemneid ja juustulaaste.

2 kommentaari :

  1. Väga ilusad pildid ja see stilistika - suurepärane! Mulle väga meeldib :) Salat on ka põnev, läheb kindlasti tegemisele :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails