7. oktoober 2016

Maitsevõis praetud klaarsäga

Umbes nädalake tagasi jagasin ma siin blogis üht maitsvat retsepti, milles kasutasin sellist kala nagu klaarsäga. See kala hakkab mulle üha rohkem meeldima. Kui eelmiselt korral kasutasin nahata kalafileed, mida pošeerisin kookospiimas, siis alljärgnevas retseptis praadisin nahaga kalafileesid pannil maitsevõis. Viimane annab praadimisel kalale juurde mõnusa (kuid samas maheda) maitsenoodi. Nahk läks ka nii krõbedaks, et lausa lust oli sellega maiustada. Klaarsäga omab minu jaoks veel üks olulist positiivset omadust - nimelt see meeldib ka lastele. Vähemalt olen katsetanud nende pisikeste sööjate peal, kes üldjuhul kalaroogadest nii väga vaimustunud ei ole. Ja see on just tänu sele kala teistmoodi struktuurile.


Niisiis, valmista esmalt kiirelt valmiv maitsevõi. Seejärel lase sel pannil sulada ning siis koos kalafileedega maitsvaks pearoaks valmida. Mina valmistasin selle toidu juurde röstitud kõrvitsaid. Selleks panin kooritud ja puhastatud kõrvitsatükid ahjuvormi, maitsestasin soola ja pipraga ning piserdasin üle kõrvitsaseemne õliga. Segasin kõik kiirelt läbi ning siis ahju küpsema ca 25 minutiks 175 kraadi juurde! Hääd!
Vaata ka klaarsaga.ee

kolmele

3tk x 175g klaarsäga fileed nahaga

Maitsevõi:
75 g toasooja võid soolaga (kui kasutad tavalist võid, siis lisa paar näpuotsatäit soola)
1 küüslauguküüs, peeneks hakituna
1 tl värsket tüümiani, hakituna
0,5 tl riivitud sidrunikoort
0,5 tl paprikapulbrit


Sega maitsevõi komponendid omavahel kokku ning pane pannile. Kuumuta maitsevõi keskmisel kuumusel sulamiseni ning lisa siis kalafileed naha pool all pannile. Küpseta seni, kuni nahk on krõbe (ca 8 minutit), pööra filee ümber ning küpseta veel ca 2-4 minutit, ehk kuni filee on ilusti läbi küpsenud. Serveeri koheselt koos meelepäraste lisanditega.


5 kommentaari :

  1. Vastused
    1. Kalamakaja kauplused müüvad seda Pärnus ja Tabasalus. Ja kohe-kohe peaks Selveritesse ka jõudma. Võimalik, et juba ka müügil seal:) Samuti saab klaarsaga.ee lehe kaudu ühendust võtta ning osta otse sealt

      Kustuta
  2. Ja mis sellise kalakese umbkaudne hind võiks olla?

    VastaKustuta
  3. Minu mäletamist mööda oli filee ca 13€/kg :)

    VastaKustuta
  4. Minu mäletamist mööda oli filee ca 13€/kg :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails