5. oktoober 2016

Laisa inimese kohupiimakorbid

Mul on siin blogis olemas klassikaliste kohupiimakorpide retsept ja siis leidub siin ka teistmoodi kohupiimakorpide retsept, mis valmivad pisikeste barankade sisse. Mis veel? Nüüd on siin olemas veel üks seesugune küpsetise retsept, mille valmistamine on samuti imelihtne! Minule juhtusid ükspäev poes kätte suured barankad (ehk teise nimega rõngikud, nagu pakendilt lugesin), mis on sellised pehmed ning täpselt sellise mõõduga, nagu traditsioonilised kohupiimakorbid ikka. Ilmselgelt vajasid needsamad barankad (ÕS-i järgi ka rõngel või rõngaskuivik) pisut tuunimist ning kohupiimatäidis tundus selleks igati hea võimalus. Kas teate mis? Lõpptulemusena maitsesid need ülimalt hästi, valmisid nii kiirelt ning oma olemuselt olid täpipealt nagu klassikalised kohupiimakorbid. Ka eelnevat leotamist rõngikud ei vaja, sest need säilitasid ideaalselt oma pehmuse peale küpsetamist. 


Niisiis on tegemist väga-väga laisa küpsetaja retseptiga ning mõeldud juhtudeks, kui ootamatult kohupiimakorpide isu peale tuleb või näiteks siis, kui on tulemas külalised, kellele  lubasid küpsetada maitsvaid kohupiimakorpe;)


Kogus: 5 tk

5 suurt pehmet barankat (rõngikut)

Täidis:
100 g toorjuustu, toasooja
1 tl vanillisuhkrut
4 sl suhkrut
200 g kohupiima (5%)
1 muna
2 sl jahu

Vahusta toorjuust suhkrutega, lisa ülejäänud ained ning sega ühtlaseks. Aseta rõngikud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning täida need kohupiimaseguga. Küpseta 175 kraadi juures ca 20-25 minutit ehk seni, kuni kohupiimatäidis on ilusti tahenenud.


Retsept valmis koostöös Farmi piimatööstusega.


2 kommentaari :

  1. Kas siin retseptis võiks toorjuustu asemel ka kreeka jogurtit kasutada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pigem mitte. Kardan, et nii jääb lõpptulemus pisut vedel:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails