11. september 2016

Bounty jäätis

Paar postitust tagasi avaldasin imelihtsa kakaojäätise retsepti. Seda jada jätkates on siin nüüd üks veidi teistsugune kookosemaitseline külm maius. Mina ristisin selle Bounty jäätiseks, kuna rohke kookose mekk ning šokolaaditükid lihtsalt meenutavad sedasama šokolaadi. Valmistamisel kasutasin taas kookoskondenspiima. Kindlasti tasub kookoshelbed peeneks jahvatada, kuna nii laiub nende maitse kogu segusse. Lisaks võib veidi ka jahvatamata kookoshelbeid jäätisesegusse lisada.

  
100 g kookoshelbeid
75 g tumedat šokolaadi
6 dl vahukoort
300g kookoskondenspiima
 

Jahvata kookoshelbed (kohviveskiga) peeneks jahuks, haki šokolaad tükkideks. Vahusta koor kuni pehmete tippude tekkimiseni (liialt kõvaks vahuks vahustades võib lõpptulemus jääda võine). Seejärel lisa ülejäänud ained ning sega ettevaatlikult lusikaga segu korralikult ühtlaseks. Aaseta segu säilituskarpi ning aseta sügavkülma külmuma vähemalt neljaks tunniks.


Retsept valmis koostöös Farmi piimatööstusega.

9 kommentaari :

  1. Kas Sa tead, kust poest võiks (soovitatavalt Tartus) leida kookoskondenspiima? Kahjuks pole veel õnnestunud kusagilt leida.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tartu kaubamaja toiduosakonnas peaks see täiesti olemas olema:)
      Pärnu Delice toidukaupluses on see müügil nii koos kondenspiimadega, kui ka seal, kus asuvad vegan tooted. Nii, et soovitan piiluda poes mitmesse kohta;)

      Kustuta
  2. kui kohviveskit ei ole kodus, kas kuidagi saaks veel kergesti jahvatada kookoshelbeid? Kas blendriga saaks ?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Olen köögikombaini või saumikseriga jahvatanud. Toimib hästi:)

      Kustuta
  3. Tere!
    Tegin jäätise valmis ja minul sügavkülmas ei tahenenud. Kas ta jääbki kreemisem või ma tegin midagi valesti? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Peab jääma nagu tavaline jäätis ikka. Kas komponendid panid kõik nii nagu retseptis? Ega sa vahukoort üle ei vahustanud?

      Kustuta
    2. Kookoskondenspiima asemel kasutasin tavalist. Ülejaanud kõik tegin nii nagu kirjas. Jälgisin väga vahukoore vahustamisel, et ei muutuks võiseks. Ei teagi, minul jäi päris kreemine kompott. :/ Peab vist uuesti proovima. :)

      Kustuta
    3. No siis oleks pidanud ikka õnnestuma. Kui vahukoor ei ole ülevahustatud, siis külmub see nii või teisiti ilusti sügavkülmas ära. Soovitan uuesti proovida, äkki oli tegemisel miski kala sees:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails