5. juuli 2016

Kitsejuustujäätis ehk jahutav segadus heast ja paremast!

Paljud on vist poodides juba kohanud uut Farmi Skyr proteiinidesserti, mis on siis Skandinaavias populaarne kohupiimatoode, millel on kõrge valgusisaldus, kuid madal rasvasisaldus. Kõlab hästi, eks? Igastahes maitseb see maitsestamata kujul veidi nagu tummise kohupiima ja õhulise jogurti vahepealset ... mulle see maitseb. Kui kevadel selle uue tootega erinevaid retsepte katsetasin/proovisin, siis nii mõnigi retsept sai kindlaks lemmikuks. Üks katsetustest oli kitsepiimajäätis (või magustoit, kuidas kellelegi), mis on tegelikult inspireeritud sama nime kandvast magustoidust OKO Restoranis. See kitsepiimajäätis maitseb seal nii hästi ning minu meeldivaks üllatuseks on see praegugu neil menüüs. Head mälestusest sellest magustoidust said ka kodustes tingimustes proovitud just uue skyr´ga. Ja pean ütlema, et lõpptulemus oli meeldiv segadus - just nii nagu peabki. See magustoit on väikese kiiksuga, olles magus ja soolane samaaegselt, mis jahutatuna suurepäraselt kokku sobib. Ja loomulikult törts oliiviõli, veidi musta pipart ja krõbedad (õhukesed) saiaviilakad teevad asja aina paremaks;)  


ühele-kahele (pigem ühele:))

150 g Skyr proteiinidesserti (maitsestamata)
1-2 tl vedelat mett
1 tl vanillisuhkrut
75 g pehmet kitsejuustu

Serveerimiseks:
õhukesi saiaviile
kaneeli, suhkrut
oliiviõli
musta pipart

Sega kokku Skyr, mesi, vanillisuhkur ja kitsejuust ning pane tunnikeseks sügavkülma. Seejärel püreesta segu saumikseriga kiirelt läbi ning aseta uuesti sügavkülma u 10 minutiks (või pisut kauemaks, oleneb sellest, kui pehmet/külmunud jäätist soovid). 

Samal ajal lõika saiast hästi õhukesed viilud, määri peale kergelt oliiviõli ning raputa peale pisut suhkrut ja kaneeli. Küpseta ahjus 200 kraadi juures mõned minutid, kuni saiaviilud küpsevad kuldseks ja krõbedaks. Aseta kitsejuustusegu taldrikule, piserda peale oliiviõli ning musta pipart. Purusta saiaviilud ning raputa magustoidule. Serveeri koheselt!

2 kommentaari:

  1. Väga maitsev jäätis! Sõime seda vaarikate, mustikate ja kreeka pähklitega. Sügavkülmas pidi küll 3-4 tundi olema, et piisavalt pakseneks, aga meil see nüüdseks marjadest pungil, et eks see mõjutab ka.

    VastaKustuta
  2. Rõõm kuulda. Kõik oleneb muidugi selles, millise tekstuuriga jäätist soovid. ... ja muidugi talvevarudest pungil külmkapp mõjutab seda ka:)

    VastaKustuta