13. mai 2016

Grillitud lõhefilee suhkru-sojamarinaadis


See lõhe maitses grillilt tules nüüd küll üle ootuste hästi. Võib-olla sellepärast, et see oli üks esimesi grillimisi sel kevadel, kuid võib-olla sellest, et lõhekala lihtsalt jääbki grillitult ülimalt hea. Eriti veel siis, kui seda enne grillile panekut veel mõne maheda marinaadiga kostitada. Marinaadiga kostitasin, segades kokku võrdses koguses sojakastet, oliiviõli, pruuni suhkrut ning sidrunimahla. Lõpptulemuseks oli meeldivalt mahlane lõhefilee, milles ükski marinaadi komponent ei domineerinud teisest üle. Ühesõnaga mahe ja mahlane!

Kindlasti ära unusta grillimisel kala niisama grillile, pigem hoia seda küpsetamisel korralikult oma valvsa pilgu all. Teatavasti ju kala küpseb kiirelt, mistõttu on suurem oht üleküpsemisele. Kellele aga meeldiks kuiv ja küpsedes oma mahlase olemuse kaotanud kalafilee? Niisiis jälgi vahepeal kala küpsusastet;) 


Kogus: neljale-viiele

1 terves pikkuses lõhefilee
soola, pipart
2 sl hakitud tilli


Marinaad:
2 sl heledat sojakastet
2 sl oliiviõli
2 sl pruuni Muscovado suhkrut
2 sl sidrunist pressitud mahla

Sega marinaadi ained omavahel. Maitsesta lõhefilee soola ja pipraga ning kata kala marinaadiga. Lase fileel jahedas maitsestuda 3 tundi. Seejärel laota kala pikkuses lauale kahekordselt foolium. Aseta filee sellele naha pool all. Raputa kalale peale värske till ning küpseta kala grillil (kaane all) koos fooliumiga 20-25 minutit. 

Soovtused:
  •  Enne grillimist lase kalal toatemperatuuril kümmekond minutit seista!
  •  Grillimisel ära kala fooliumiga pealt kata!

2 kommentaari :

  1. Tegin eile selle retsepti järgi. Küll sai hea. Mõnusalt mahe, ükski maitse ei käinud teistest üle. See retsept läheb kindlasti kordamisele.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda on rõõm kuulda. Aitäh tagasiside eest. Selle retsepti üks plusse on tõesti see, et ükski maitse ei domineeri, vaid on pigem täienduseks teineteisele:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails