21. aprill 2016

Kanapirukas kuskussi, pärlsibulate ja juustuga

Olgugi, et kevadised ilmad paitavad põski ning menüü muutub aina värskemaks ja kergemaks, siis seekord on retseptipostitus ühest pirukast. Küpsetisest, mille täidises on ohtralt mahlast kanatäidist ning mida katab krõbedalt õhuline tainaümbris. See pirukas sobib söömiseks ahjusoojalt, kuid samahästi nosimiseks ka jahtununa, mistõttu võib seda pirukat kaasa pista piknikukorvi või mõnele väljasõidule, kui värskest õhust ootamatult kõht tühjaks muutub.
See pirukas on hea mitmel põhjusel, esiteks ei nõua rohkelt aega ning teiseks on selle küpsetise suureks austajaks ka pere pisemad sööjad. Täidises ei domineeri maitsed üksteise üle, mistõttu sobib lastele söömiseks hästi.

50 g (täistera)kuskussi (keetmata kogus)
2 (ca 500g) broilerifileed
soola, pipart
3 sl hakitud tilli  
75 g riivitud juustu  
4 sl majoneesi  
peotäis pärlsibulaid
500 g pärmi-lehttainast (kasuta võimalusel juba lahtirullitud lehttainast)  
1 muna (piruka määrimiseks)

Valmista kuskuss vastavalt pakendil olevatele juhistele. Lõika kanafilee väikesteks tükkideks ning prae need kuumal õliga piserdatud pannil valmis, maitsesta soola ja pipraga. Võimalusel lase kanafileetükkidel kümmekond minutit jahtuda. Sega kausis kokku keedetud kuskuss, kanatükid, till, juust, majonees ja poolitatud pärlsibulad. Maitsesta segu soola ja pipraga. 

Laota tainas küpsetuspaberil lahti ning aseta selle keskele pikuti kanatäidis (jäta otsad umbes 3 cm ulatuses vabaks). Vabaks jäänud taina pikematele külgedele lõika noaga u 2cm paksused sisselõiked. Kata täidis esmalt otstest vabaks jäänud tainaga ning tõsta siis äärde lõigatud ribad täidisele. Määri pirukas pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures pöördõhuga režiimil 15-20 minutit.


13 kommentaari :

  1. Mõtlesin, et lõpuks kommenteerin ka ��
    See on lihtsalt super pirukas. Mul abikaasa tohutult fännab seda. Olen teinud enamasti suitsukanaga ja paaril korral ka fetaga, siis pole lisasoola pannudki. No super hea!
    Ja üldse leian siit blogist alati midagi küpsetada, olgu siis vanad või uued retseptid. Aitäh heade retseptide eest, Ragne!

    VastaKustuta
  2. Kui suureks peab selle taina rullima?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui sul on juba valmisrullitud tainas pakendis, siis jätagi nii. Kui aga ei ole, siis pikkuselt peaks olema ühe klassikalise stritsli pikkusega tainatükk. Laiuses peab arvestama sellega, et mahuks keskele täidist ning siis äärmised tainaotsad taina peale tõsta:)

      Kustuta
    2. Mis selle klassikalise stritsli pikkus on umbes?

      Kustuta
    3. võiks arvestada ca 30-35 cm pikkusega umbes:)

      Kustuta
  3. Tere. Kas retseptis on mõeldud värskeid või marineeritud pärlsibulaid?

    VastaKustuta
  4. Kui hea see tuli! Läheb meie pere lemmikretseptidesse, mida on lihtne teha ja valmib kiirelt kah 😉

    VastaKustuta
  5. Ahjaa - kuna ma pärlsibulaid ei armasta, siis jätsin need välja. Ei tundnud küll süües, et midagi puudu oleks 😉

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda retsepti saab vabalt tuunida, lisada meelepäraseid komponente või siis miskit ära võtta:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails