3. aprill 2016

Gluteenivaba seeneburger

See retseptipostitus on mõeldud eeskätt naispoolele, sest ma olen üsnagi kindel, et enamik mehi vaataks seda burgerit kerge muigega nagu ilmaime... puuduvad ju paksud ja kohevad burgerit ümbritsevad saiakuklid! Tegelikult on selline burger suurepärane asendus siis, kui soovid seesugust toitu süüa ilma suure saiakuhjata. Lisaks on see roog gluteenivaba, mis on kindlasti paljudele rõõmsaks lisaboonuseks. Ütleme nii, et kui oled seenesõber, siis tasub seesuguse burgeri valmistamine kindlasti ette võtta - küpsetatud seened, isetehtud hakklihapihv, marineeritud kurgiviilud, mahe sinep ja praemuna on ju täiesti sobiv maitsekooslus:)


ühele

2 portobello seent
oliiviõli, soola, pipart,
100 g hakkliha
0,25 sibulat
1 muna
2 sl mahedat sinepit
1 marineeritud kurk
roheline salatileht
1 viil juustu

Puhasta seened ning eemalda varre osa . Piserda seenekübarad üle oliiviõli ning soola, pipraga. Küpseta seeni (pealmine pool all) 180 kraadi juures 10 minutit.

Kotleti valmistamiseks haki sibul, prae pannil klaasjaks ning sega kokku hakklihaga, maitsesta soola ja pipraga. Seejärel vormi segust ümmargune kotlet ning prae pannil õlis mõlemalt poolt küpseks. Prae ka muna pannil valmis (ühelt poolt), jättes munakollase vedelaks. Maitsesta soola ja pipraga. Küpsetatud seenekübariku sisemused määri kokku sinepiga, seejärel laota ühele seenele peale marineeritud kurgiviilud, salatileht, kotlet, juustuviil ning praemuna. Kata teise seenekübarikuga ning serveeri koheselt.

2 kommentaari :

  1. Lahe idee!! :) Aga kui juba sööjate kohta üldistusi tegema hakata, siis kas ei peaks just meespere sellisest burksist vaimustuma - ekstra proteiinipomm ju ning salatit-köögivilja minimaalselt. Ainult peekon veel täiuslikust õnnest puudu! ;)

    Katrin

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ise tean just väga paljusid mehi, kes seenetoite absoluutselt ei armasta. Seetõttu ka selline võrdlus;)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails