18. veebruar 2016

Gluteenivaba lillkapsarisoto

No nii, kui sulle meeldib lillkapsas, siis ära kindlasti seda postitust vahele jäta. See toit meeldib eelkõige lillkapsa sõpradele ning kõigi eelduste kohaselt kahjuks või õnneks ei hakkagi meeldima neile, kellele see köögivili meeltmööda ei ole.

Tegelikult on tegemist lihtsa lillkapsaroaga, mis on lisaboonusena veel taljesõbralik. Niisiis on traditsioonilise riisi asemel siin peaosas vaid peeneks mikserdatud lillkapsas, mis toimib hästi riisi asemel. Mõni aeg tagasi lõi paljudes kodudes laineid lillkapsariis, minu kodus ka. Sellest, lihtsasti valmivad riisist, valmibki nüüd maitserikas risoto! 
Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht (03.02).


kahele-kolmele


500 g lillkapsaõisikuid
0,5 sibulat
12 šampinjoni, viilutatuna
3 dl köögivilja- või kanapuljongit
6 päikesekuivatatud tomatit, peeneks hakituna
soola, pipart
2 sl toorjuustu
parmesani ja oliiviõli (serveerimiseks)

Pane lillkapsaõisikud köögikombaini ning purusta riisitaoliseks seguks (kombaini puudumisel võid ka riivida jämeda riivipoolega). Prae peeneks hakitud sibul pannil õlis klaasjaks, poole pealt lisa pannile seeneviilud. Lisa seejärel lillkapsariis, puljong ja päikesekuivatatud tomatid ning kuumuta keskmisel kuumusel seni, kuni vedelik on imendunud. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Seejärel sega juurde toorjuust, kuumuta seni, kuni toorjuust on rooga sulanud ning ning serveeri siis koheselt koos parmesanilaastude ja oliiviõliga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar