29. november 2015

Teistmoodi kamajahupirukas

Seesugust pirukast valmistan ma üldiselt siis, kui kiiresti-kiiresti vaja miskit magusat meisterdada. Seda kas siis ootamatute külaliste saabumisel või õhtuse kohvi kõrvale. Ega see miski uudne idee ei ole, aga igakord seda küpsetist tehes luban endale, et kohe varsti teen seda jälle. Seesugune küpsetis maitseb kuidagi nii lihtsalt, lisaks ei nõua rohkelt aega ning on üleüldse kõigi lemmik:)
Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht 25.11.2015

Kogus: 2 pirukat, mõlemast saab 6 pirukaviilu

500 g pärmi-lehttainast
100 g valget šokolaadi
100 g toasooja sulatatud juustu
3 sl kamajahu
1 dl rõõska koort (35%)
õunamoosi või mõnda muud meelepärast moosi

Pane ahjuplaadile 2 väiksemat pirukapõhja (mõlemad suurusega ca 20cmx13cm). Küpseta pöördõhuga režiimil 190 kraadi juures 15-20 minutit. Seejärel lase põhjadel pisut jahtuda ning seejärel „koori maha” pirukate pealmine õhuke tainaleht – need tee käte vahel puruks. 

Täidise valmistamiseks sulata šokolaad vesivannil ning lisa see siis segades sulatatud juustule. Lisa ka kamajahu. Vahusta koor tugevaks vahuks ning sega šokolaadisegusse. Määri põhjadele paar lusikatäit moosi ning seejärel kata pirukas šokolaadiseguga. Raputa peal eelnevalt peenestatud koogipuru ning hoia serveerimiseni jahedas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar