26. november 2015

Minu tervislik ja täiesti patuvaba uus kokaraamat ning RAAMATULOOS!

Ma olen viimastel päevadel hõljunud rõõmust justkui pilvedel. Miks? Sellepärast, et ilmunud on minu uus kokaraamat, mis on järg uskumatult populaarseks osutunud Paleo magusaraamatule ning seetõttu kannab uus üllitis nimetust: "Paleo. Patuvabad agustoidud ja koogid 2 ... jätkame magusalainel" 


Ma olen viimase aastaga niipalju erinevaid tervislikke kooke/magustoite küpsetanud ja proovinud ning seetõttu on minult palju küsitud, et mis ma nende retseptidega teen .... mitte kuskil need justkui ei avaldu. Nüüd on aga põhjus Teie ees - kõik need parimad katsetused on peidus minu uue kokaraamatu vahel! Mis siin salata - uus kokaraamat on täpselt sama tervislik ja patuvaba nagu selle sama kokaraamatu vanem õde, aga siiski pisikese vahega. Minu paleo magusaraamatu teisesi osast võite leida veelgi rohkem (aga ikka sama lihtsaid) põnevaid koogikesi, kreemjaid juustukooke, nostalgilisi avastusi, põnevaid hoidiseid, krõbedaid küpsiseid, tummiseid magustoite, suus-sulavaid kompvekke, jahutavaid ahvatlusi ning ka erinevaid hommikusööke, mis selles raamatus olulise osa saavad. Mis aga kõige tähtsam – need on ikka kõik paleo-sõbralikud tervislikud maiused, mis valmistatud ilma suhkru, gluteeni ja suures osas ka laktoosita! Vabad igasugustest lisaainetest, nisujahust ning suhkrust. Kokku leiate minu uue kokaraamatu kaante vahelt 65 tervislikku maiust, mis ei nõua ka keerukat poenimekirja!


Paleo. Patuvabad magustoidud ja koogid 2 ...jätkame magusalainel (2015)
Tekst ja retseptid: Ragne Värk
Fotod: Ragne Värk
Autorifotod esikaanel, sisekaantel ning lk 4, 7, 20, 39, 77, 132 ja 133: Kerli Sosi
Toimetaja: Tiiu Ilu
Kujundaja: Aila Utsu-Püttsepp
Projektijuht: Lia Virkus
Väljaandja: AS Ajakirjade Kirjastus.
Täpsemalt saab uurida ka Rahva Raamatu kodulehelt: Paleo kokaraamat
NB! Pärnu Rahva Raamatust on võimalik osta minu autogrammiga raamat;)

Ja loomulikult ei ole ma kiidusõnadega kitsi, sest see kokaraamat ei valminud kindlasti üksi. Mul on nii hea meel, et selle raamatu valmimisele aitas kaasa sama meeskond, mis esimese raamatu puhulgi. Seetõttu suurimad tänud keeletoimetaja Tiiule ja kujundaja Ailale. Minu siiras pai armsale Lia Virkusele. Fotograaf Kerlile samuti üks suu-suur pai. Üks siiras aitäh ka paleo eestvedaja Ardi Ravalepikule, kes aitas retseptide osas soovitusi anda. Ja muidugi tänan oma kallist pere: Olavit ja Andrit, kes raamatu valmimisele loomulikult nõu ja jõuga abistasid. On oluline, et ka pere pisematele need maiused maitseksid!
Atäh ka Bless This Mess, Homeart ja Mavi Keraamika!

Ja nagu ikka, siis traditsiooniliselt toimub ka raamatuloos! Palun andke siin postituse all kommentaariga teada, millised on Teie tervislikud lemmikmagustoidud ning juba 1. detsembri õhtul loosin välja kõigi vastajate vahel välja 2 sedasama allkirjastatud Paleo magusaraamatut! 

Vaata ka pisikest lõiku minu instagram-lehelt: uus kokaraamat



75 kommentaari :

  1. Meie terve pere vaieldamatu lemmik on Šokolaadine juustukook, mille valmistamiseks on vaja vaid 4 komponenti (30.08.2013 postitus). Seda oleme teinud ikka väga palju.

    Eelmisest raamatust sai lemmikuks apelsinikook ehk valekohupiimakook. Oleme suured kohupiimakookide austajad ja uskumatu, et see kook tõesti maitseb nagu kohupiimakook.

    Küpsistest on meie pere lemmikuks tatrajahuga sinihallitusjuustuküpsised, mida teeme pea igal kuul (tegemist küll soolase tootega, kuid ikkagi küpsised ja tervislik).

    VastaKustuta
  2. Minu lemmikmagustoit on avokaado-shokolaadi mousse . 1 küps avokaado , 30 g kakaod, 2-3 tl mett, 120 ml piima ning maitseks natuke vanilje ekstrakti ja soola. Kõik komponendid blenderiga kokku segada ja paariks tunniks külma. Maitseb tõeliselt hea, nagu ehtne shokolaadipudding ning mis peamine - tervislik :)

    Samuti on minu lemmikuks Kohupiimakorp kookosega . (Ragne retsept 12.12.2014)

    VastaKustuta
  3. Mu lemmik-"magustoit" on tegelikult juust, aga kui midagi sellist magusamat tahan, siis ricotta kohupiimale hapukoort ja seemnesegu (kui on, siis natuke steviat ka).

    VastaKustuta
  4. Minu lemmik on samuti avokaado-šokolaadimousse, kuna seda on niii lihtne teha. Kui mul on aga pisut rohkem aega, siis teen Paleo esimesest raamatust pärit šokolaaditarti - see on supermaitsev ja mõnusa tekstuuriga :)

    VastaKustuta
  5. Minu lemmikud tervislikud maiuspalad on Chia seemne puding ja pruunidest ubadest tehtud sokolaadikook :). Eriti head on need vaarika või maasika toormoosiga :)

    VastaKustuta
  6. Armastan väga ise müslit teha ja see ongi üks mu lemmikmaiusi. Rasvainet selles ei kasuta, vaid sidujaks on hoopis vahustatud munavalged. Lemmikute hulka kuuluvad ka banaaniga keeksid/muffinid ning kookos-/mandlijahust kookosõliga šokolaadiküpsised.

    VastaKustuta
  7. Minu lemmik on viimasel ajal banaanijäätis erinevate lisanditega, näiteks: avokaadoga, külmutatud mustikatega, kakaoga :) või siis röstsai pähklivõi ja banaaniga.

    VastaKustuta
  8. mulle väga meeldis su esimene raamat! tervislikuks lemmikmagustoiduks on kookoshelbe küpsised.

    VastaKustuta
  9. Mina jälle sattusin vaimustusse sinu suvikõrvitsa koogist. No nii mõnus ja mahlane ja mis peamine ka üsna tervislik. Muidu rahuldan magusaisu kohupiima ja marjade ning meega :) Aga katsetan ka igasuguseid uusi ja huvitavaid retsepte ja kindlasti võtan ka sinu kokaraamatust midagi lähiajal ette :)

    VastaKustuta
  10. Oman ka esimest raamatut kodus ning olen sealt mitmeid erinevaid kooke proovinud. Äärmiselt raske on ühte lemmikut välja tuua, kuna kõik seni katsetatud asjad on väga maitsvad olnud.
    Kindlasti väärib kiidusõnu ka paleopähklimüsli, mis annab super hea alguse päevale. :)

    VastaKustuta
  11. Ühed lemmikud on kindlasti kikerherneküpsised datlite, banaani ja maapähklivõiga :)

    VastaKustuta
  12. Mulle meeldib banaani- maapähklivõi jäätis ning vale- šokolaadivaht avokaado ja kakaopulbriga. Esimene raamat on mul riiulis olemas ning paljud retsepid sealt järgi proovitud ja kasutuses. Nüüd ootan põnevusega uue raamatu lugemist. Kui siinses loosis ei vea siis ehk päkapikud toovad!!

    VastaKustuta
  13. Tubli töö, kiitus ja au! Ning appi kui kaunid pildid!
    Minu lemmikuks on oma puupliidil kuivatatud õuna- ja pirniviilud, mida kastan sumedatel talveõhtutel mee sisse ja naudin piparmünditeega, lihtne, kuid väga hea! :)

    VastaKustuta
  14. mulle meeldivad nn tervislikest küpsetistest tatrahelbeküpsised :)

    VastaKustuta
  15. Minu lemmik maiuseks on banaani-mustika jäätis. Ei mingeid liigseid kaloreid ja palju vitamiine/mineraale. Just sobiv rasedale naisele. :)

    VastaKustuta
  16. Minu lemmik on praegu väga lihtne banaanijäätis, kuid sooviks just tervislike šokolaadikookide kohta rohkem uurida, sest need on mu pikaajaline kiusatus olnud.

    VastaKustuta
  17. Minu lemmik on ka lihtne banaanijäätis maapähklivõiga. Eriti hea on sellega enne trenni maiustada.

    VastaKustuta
  18. Minu lemmikuteks on külmutatud banaanidest tehtud jäätised erinevate lisanditega. Hetke kaks lemmikut banaanijäätist on banaan + maapähklivõi + hakitud tume šokolaad ja banaan + mustikad + kodujuust.

    VastaKustuta
  19. Minu lemmikmagustoit, mida teen nädalas ikka väga mitu korda, on samuti banaanijäätis. Peaaegu alati teen seda mingi lisandiga, nt kaste leotatud ja seejärel blenderdatud datlitest, või kreem kakaost ja meest, vahel lisan kohe baanidele blenderdades kakaod ja mett ja vahel lisan lihtsalt maapähklivõid. Veel olen päris mitu korda teinud siit sinu lehelt pärit kooki kookoshelvestest ja kookospiimast. :)

    VastaKustuta
  20. Minu lemmikuks ja ilmselt üheks tervislikemaks magustoiduks on banaanimustikajäätis! Külmunud mustikatel lasta natuke sulada toatemperatuuril, et päris kivikõva kraam ei oleks, viilutatud banaan juurde ja saumiksriga kõik üle lasta. Nii hea, nii õige sulamisastmega, nii kreemine.

    VastaKustuta
  21. Mina olen sisse võetud peedibrowniest ja lihtsamast lihtsast banaanijäätisest!

    VastaKustuta
  22. Minu lemmikud on igasugused šokolaadikoogid ja jäätised. Nii mõnusad pildid on Su kokaraamatus. Nii ilus!

    VastaKustuta
  23. Minu lemmikud: jäätis (mistahes :)), lihtne laimikook ja vana hea karamellkissell moosiga.

    VastaKustuta
  24. Minu arvates on tervislik end vahel millegi heaga premeerida. Minu hiljutiseks suureks lemmikuks on siit blogist leitud šokolaadikoogi põhi (http://www.kokkama.ee/2014/02/kihiline-sokolaadikook-toorjuustu-ja.html#more), millele vahele tegin omaloomingulise kreemi toorjuustust, vahukoorest ning kohupiimakreemist, vahekihiks said kodused maasikad. Super hea!

    VastaKustuta
  25. Minu lemmik tervislik küpsetis on banaanileib. Retsepti salvestasin endale kunagi kuskilt internetiavarustest, aga ise olen muutnud seda nii palju, et suhkrut ei pane, vaid püreestan banaanidega natukene datleid ka. Minu jaoks väga mõnus ja magus patuvaba küpsetis, mida tee või kohvi kõrvale nautida.

    VastaKustuta
  26. Olen viimasel ajal üritanud kookide tegemisel katsetada erinevaid juurikaid, kuid nii mõnigi katsetus on peale esimest ampsu leidnud otse-tee prügikasti. Ühel päeval minu ebaõnn pöördus, kui proovisin maguskartuli browniet. Erinevaid retsepte uurides, kohandasin endale sobivaima ja mugavaima. Mees tegi juba kurja nägu, et jälle ÜRITAN teha midagi TERVISLIKKU. Igatahes, serveerides lugesin mehele sõnad peale, et kui ei maitse, sööma ma ei sunni. Aga oh üllatust, läks ja võttis teine köögist veel endale kaks tükki juurde ja ütles, et jäta retsept alles :)

    VastaKustuta
  27. Viimase aja magustoiduks on ahjus küpsetatud õunad, millele on lisatud kuivatatud datleid ja mandleid. Samuti kodus tehtud müsli.

    VastaKustuta
  28. Isetehtud müslit on alati mõnus krõbistada :)

    VastaKustuta
  29. Ma ei ole väga palju neid tervislikke magustoite söönud-teinud, kuid vahelduseks vist võiks ja peaks katsetama. :) Seni lemmikuks on siiski banaani-maapähklivõijäätis! Ulme, kui hea asja võid kahest toorainest saada. Banaanijäätis koos teiste marjadega, nt maasikate või mustikatega on samuti hästi hea. Kookidest on vast seni maitsenud kõige paremini mustade ubadega brownie. Veel meeldib teha ise erinevaid müslisid-granolaid ja tihti söön lihtsalt ricottat/kodujuustu marjade, mee ja pähklitega. :)
    Palju õnne uue raamatu puhul ka!! :)

    VastaKustuta
  30. Õnnitlused uue raamatu puhul!

    Magustoidud mulle meeldivad, eriti igasugu šokolaadikoogid, sellepärast pidin selle tervislikkuse üle lausa pead murdma. Aga sinna alla läheb ilmselt suvel tehtud banaani jäätis maapähklivõiga. See oli tõesti hea, aga kahjuks üsna kulukas, külmunud banaanitükkide purustamisel lõhkusin nii blendri kui ka saumikseri. Ma ei teagi, mis see alternatiiv siis oleks, enne külmutamist purustada?

    VastaKustuta
  31. Õnnitlused uue raamatu puhul!

    Magustoidud mulle meeldivad, eriti igasugu šokolaadikoogid, sellepärast pidin selle tervislikkuse üle lausa pead murdma. Aga sinna alla läheb ilmselt suvel tehtud banaani jäätis maapähklivõiga. See oli tõesti hea, aga kahjuks üsna kulukas, külmunud banaanitükkide purustamisel lõhkusin nii blendri kui ka saumikseri. Ma ei teagi, mis see alternatiiv siis oleks, enne külmutamist purustada?

    VastaKustuta
  32. Mulle ja minu gluteeni- ja kaseiinitalumatusega sõbrannale maitseb väga oa-shokolaadi kook ( gluteeni- ja laktososivaba). Väga maitsev ja tervislik. Selliseid kooke mida minu „talumatustega“ sõbranna süüa võib on vähe, ning uute kookide katsetamine ja küpsetamine on alati huvitav ja põnev :)

    VastaKustuta
  33. Minu lemmikuks on banaanijäätis :) ja ega rohkem vist väga ei olegi proovinud muid magustotie, nii et see raamat kuluks marjaks ära :)

    VastaKustuta
  34. Minu lemmik tervislik magustoit on banaanipannkoogid- 1 banaan, 2 muna, kookoshelbed ja kaneel ning muud polegi vaja.. =)

    VastaKustuta
  35. Palju õnne uue raamatu puhul!
    Minu lemmikuteks on šokolaadikoogid, kuhu on köögivilju sisse peidetud: ube, peeti, suvikõrvitsat jne... Neid võib kohe palju parema tundega nautida kui tavalisi kooke. :)

    VastaKustuta
  36. Minu lemmik patuvaba magustoit on india pähklitest valmistatud vaarikane juustukook, mille retsept pärineb esimesest Paleo kokaraamatust. :)

    VastaKustuta
  37. Praegusel hetkel on suureks lemmikuks šokolaadikook. Lisandiks kas marjad või pähklid.

    VastaKustuta
  38. Ma ei küpsetagi eriti...kuna suuresti kõik patused. Kindlasti olen midagi ka tervislikumat proovinud, aga juusiis ei olnud nii eriline, et meelde oleks jäänud. Seega - seda raamatut ma sooviksin küll väga...Kui siit ei võida, siis äkki jõuluvana toob :)

    VastaKustuta
  39. Olen ise ka meeletu tervisliku magusa ampsu taga ajaja. Erinevaid testinud ja katsetanud. Ning need Kookose-šokolaadi ampsud on ühed lemmikute seast. (panen retsepti äkki keegi tahab ka proovida :))
    Komponendid:

    400g riivitud kookost
    120g sulatatud kookosõli
    1-4spl magustajat (vahrasiirup, mesi või agaavisiirup)
    röstitud mandleid (soovi korral)

    180g tumedat šokolaadi (70%)
    Valmistamine:

    Sega köögikombainis omavahel kookoshelbed, 100g kookosõli ja magustaja. Sega paar minutit kuni segu on ühtlane. Maitse, kas on piisavalt magus, vajadusel lisa magustajat.
    Vooderda 20x20cm suurune pann küpsetuspaberiga.
    Pane kookossegu pannile ning aja ühtlaselt laiali. Kui kasutad mandleid, siis suru need nüüd segu sisse pannile.
    Pane segu panniga külmkappi tahenema. Samal ajal sulata šokolaad koos 20g kookosõliga.
    Kui kookossegu on tahenenud, tõsta see koos paberiga pannilt välja. Lõika see sobiva suurusega tükkideks. Kasta iga tükk šokolaadi sisse ning tõsta küpsetuspaberile.
    Pane ampsud külmkappi niikauaks kuni šokolaad on tahke, võta välja ning naudi!

    VastaKustuta
  40. Lemmikoogiks on porgandikook ja igasugused smuutid on samuti lemmikud.

    VastaKustuta
  41. Viimase aja vaieldamatud lemmikud on kaerahelbeküpsised jõhvikatega :) Ja ma taaskord pean kiitma neid ilusaid pilte, mis uues raamatus on - annavad nii mõnusa sooja tunde!

    VastaKustuta
  42. Kuna olen suur magusasõber, siis raske on öelda "ei" erinevatele kookidele ja maiustele. Tervislikel põhjusel ma aga ei tohi tavalisi kooke süüa. On lausa super uudis, et aina enam tuleb juurde raamatuid, mis sisaldavad tervislikke retsepte, mida võib süüa ilma, et peaks muretsema tervise pärast.
    Minu hetke üsna suur lemmik on pirni-pählikook.

    VastaKustuta
  43. Palju õnne! Nii vahva ja ilus raamat! :)
    Minu lemmikud tervislikud ampsud on need kõige kergemad kaerahelbe-banaani küpsised, aga suurim nõrkus on head tummised šokolaaditrühvlid, milles magustajaks on kasutatud näiteks datleid või viigimarju ning kus maitsesügavust on lisamas midagi haput, näiteks marjakrõpsud, või vürtsikat, nagu näiteks ingver või tšilli. Mm..

    K

    VastaKustuta
  44. NIIII väga tahaks seda raamatut :)

    Minu lemmikmagustoiduks on maitsestamata jogurt Lizis Granola tervisliku müsli ja hooajaliste marjade/puuviljadega :)
    Reilika Hunt

    VastaKustuta
  45. Täielik lemmik: http://www.kokkama.ee/2014/09/sokolaadine-sokolaadikook-kahest.html#more ülilihtne ja ülimaitsev. Vahest lisan veel konsistentsi mõttes erinevaid pähkleid ka juurde (ka kanepiseemned annavad mõnusa krõmpsu sisse), mmm.
    Ja uut raamatut tahaks küll, eelmine juba kapsaks loetud ;)

    VastaKustuta
  46. Minu lemmikuks on banaanikeeks, mis on nii muna- kui piimatoodetevaba

    VastaKustuta
  47. Minu lemmikuks on datlitest ja avokaadost tehtud shokolaadikreem.

    VastaKustuta
  48. Me teeme sageli smuutisid. Külmutatud marjad + banaan+ piim/keefir. Täidab kõhtu ja rahuldab magusanälga.

    Meeli M. (lisabeth@hot.ee)

    VastaKustuta
  49. Sügisene lemmik magustoit on kindlasti ahjuõunad.

    VastaKustuta
  50. Esmalt palju õnne uue raamatu ilmumise puhul :)
    Tervislikest maiustustest kõige lemmikum on toortatraga tehtud ja igast seemneid ja pähkleid sisaldav müslibatoon. Toortatra kuumutamisel ahjus tuleb väga hea maitse esile. Segu seob omavahel agaavisiirup.

    VastaKustuta
  51. Kui magusaisu väga peale tuleb, olen oakooki teinud :) Tuttavad ei taha kunagi uskuda, et kui head asja võib ubadest teha :D

    VastaKustuta
  52. Kui magusaisu väga peale tuleb, olen oakooki teinud :) Tuttavad ei taha kunagi uskuda, et kui head asja võib ubadest teha :D

    VastaKustuta
  53. Meie lemmikud on maapähklivõi muffinid (need kuhu läks veel ainult muna, banaan ja kakao). Taevalikult tummised! Kreemisemad-mahlasemad kui meie endi retsepti järgi tehtavad kikerhernemuffinid.

    VastaKustuta
  54. Ilmselt siit blogist tatrajahu-rabarberikook oli tervislikest küpsetistest see, mida see suvi kõige rohkem tegin. Ja nüüd viimased lemmikud need maapähklivõi-banaanimuffinid
    Tahtsin veel öelda, et mulle meeldib see, et see blogi ole vaid paleo-blogiks muutunud ja pakud vahepeal ka täiesti tavalisi retsepte. Hea tasakaal :)

    Annika

    VastaKustuta
  55. Kuna olen värske beebiga kodus, siis on menüü jälgimine praegu väga tähtis. Seega viimase aja maiustusteks on külmutatud marjad, millele törtsuke vahukoort peale pandud. Oleks tore midagi uut proovida tavapäraste maiuste kõrval, seejuures beebi tervise pärast muretsemata.

    VastaKustuta
  56. Minu lemmik on banaanijäätis erinevate marjadega. Kõige paremini sobivad minu meelest vaarikad, mmmm :-)

    VastaKustuta
  57. Minu lemmikud on mandliküpsised ilma nisujahuta :)

    VastaKustuta
  58. Palju õnne uue raamatu puhul!
    Meie pere lemmikuteks on juba aastaid kaeraküpsised. Siit blogist lähevad ikka ja jälle tegemisele gluteenivabad šokolaadimuffinid. Kaunist algavat advendiaega!

    VastaKustuta
  59. Minu lemmik on šokolaadikreem, mis koosneb avokaadost, toorkakaost, kookospiimast ja datlitest. Lihtne, kiire ja maitsev maius. Loodan, et mõni tuttav päkapikk märkab mu soovi ja kingib mulle selle ilusa raamatu! Palju õnne, edu ja magusaid elamusi igasse päeva, et varsti saaksid meid juba kolmanda magusaraamatuga üllatada. :)

    VastaKustuta
  60. Meie pere lemmikuteks on banaani-muna-tatrajahu pannkoogid :D

    VastaKustuta
  61. Palju õnne uue kauni raamatu puhul!
    Minu tervislike maiustuste hulgas on kaks suurimat lemmikut. Need on kakao-banaani-avokaadokreem ja banaanijäätis, kuna armastan väga šokolaadi ja jäätist. Jõuludeks armastan oma kallitele poetada kingikotti enda tehtud trühvleid, milles magusaandjaks on enamasti dattlid.

    VastaKustuta
  62. Lemmikuks banaanipannkoogid, söltuvusse sattusin pähklimuslist,mille retsepti leidsin siitsamast blogist.

    VastaKustuta
  63. Minu lemmikud on viigimarjakommid tumedas šokolaadis- nii pehmed ja mõnusad! :)
    Palju õnne järjekordse raamatu ilmumise puhul!

    VastaKustuta
  64. Jee uus raamat, olin juba eelmisest väga vaimustuses ja usun, et nüüd on selleks jälle põhjust :)
    Minu lemmikuks on külmutatud banaaniga jäätis, lisan sinna tavaliselt 1dl jogurtit ja marju/kakaod- kuidas parasjagu isu on...

    VastaKustuta
  65. Lihtne magus amps saab tahinist ja meest (nagu halvaa, aga ilma meeletu suhkruta).

    VastaKustuta
  66. Avokaado + külmutatud banaan + kookoskoor= imehea jäätis

    VastaKustuta
  67. Lemmikuks on ntks maapähklivõi-banaani smuuti kaerahelveste/kliidega, ja just siin arvuti taga limpsisin tühjaks purgi, kus sees oli soolakaramellikaste - nii-nii hea!! Vähe on sõnu, et kirjeldada rõõmu ja tänulikkust selle blogi eest! Alati tulen esimesena siia, et leida uusi ja põnevaid retsepte, mida kodus järele proovida. Suur aitäh, Ragne! :)

    VastaKustuta
  68. Mulle meeldib väga banaanijäätis (natukese maapähklivõiga) ning banaanipannkoogid isetehtud "vaarikamoosiga" (külmutatud vaarikad keedan ühtlaseks massiks, lisan natuke vaniljepulbrit)

    VastaKustuta
  69. banaanipannkoogid viigimarjamoosi ja hapukoorega..lihtsalt imeliselt hõrk :)

    VastaKustuta
  70. Banaanipannkoogid. Raamat on vaga kaunis!

    VastaKustuta
  71. Meie pere viimase aja lemmik magustoit on ahjus küpsetatud õunad, mis on vaheldumisi täidetud või ja pähkli, seemne, datli seguga (purustatud mandlid, pähklid, päevalilleseemned ja datlid). Ning loomulikult on suured uued lemmikud "Paleo. Patuvabad magustoidud ja koogid" raamatust (vana hea õunakook, banaanipannkoogid, kommid, kookose- apelsinikook jne)

    VastaKustuta
  72. Ühte lemmikut on väga raske välja tuua, aga viimase aja vaieldamatu lemmik on toortatra kreem :)
    Üleöö leotatud toortatar, banaan, toorkakao, sorts kookosõli/agaavisiirupit ja kookoshelbeid ära blenderdada kreemjaks massiks ja nautida nt vaarikate või muude marjadega.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails