9. oktoober 2015

Võluvad meepallid ehk väike edasiarendus rummikookidest


Ühel päeval läksin kööki plaaniga valmistada miskit magusat. Kohe-kohe oli töötähtaeg kukkumas ning pidin ajakirjale Naisteleht esitama mõned toiduretseptid. Vaatasin külmkapis olemasolevaid materjale ning mõlgutasin mõtteid valmistada üht minu ammust lemmikut - küpsetatud kreemjat juustukooki. Kiirel vaatlusel selgus aga, et nii mõnigi tooraine selle koogi valmistamiseks külmkapist puudus, seetõttu heitsin need mõtted kiiresti peast. Mingil hetkel liikusid mõtted aga tasapisi rummikoogile ning järgmisel hetkel valmisid juba needsamad rummikookidest inspireeritud meepallid. Ma olen lõpptulemuse üle ülimalt rõõmus ning ka sööjad olid ilmselgelt nende koogikeste üle õnnelikud. 

Kui Te kuulute rummikoogi austajate hulka, siis meeldivad Teile tõenäoliselt ka needsamad meepallid. Mina valmistasin traditsioonilise rummikoogi välimusega koogikesi - tegin külgedele sälgud ning pritsisin peale, täiendavalt toorjuustust ja meest kokkusegatud, kreemi. Koogid ei vaja erilist valmistamisaega, rohkelt komponente ega ka ahjukuumust. Lihtsalt vaja pisut segamist ning magusaisu:)


kümme meekooki

175 g kreekereid
75 g võid
75 g mett
300 g toasooja toorjuustu
u 8 marmelaadikommi
peotäis kookoshelbeid (pallid veeretamiseks)

Purusta (köögikombainis) küpsised peeneks puruks. Sulata või koos meega potis vedelaks ning lisa siis segades küpsisepurule. Seejärel sega sisse toorjuust. Haki kommid väiksemateks tükkideks ning lisa segades koogisegusse. Lase jahedas segul kümmekond minutit seista ning seejärel vormi käte vahel massist 10 palli. Veereta neid kookoshelvestes, lõika käärisega servadesse sälgud ning vajuta pisut lamedamaks. Kaunista meelepäraselt. 


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails