14. oktoober 2015

Kõige lihtsamad gluteenivabad šokolaadimuffinid ja minu viimase aja tegemistest ....

Mul on viimane kuu olnud hullumeelselt kiire. Olen seotud nii paljude tegemiste ja ettevõtmistega, et need lihtsalt röövivadki kogu su aja. Samas ma ei nurise, sest kõik on nii põnev, huvitav ja muidugi toidumaailmaga seotud. Nagu öeldakse - kõik on uus septembrikuus! See peab minu puhul hästi paika, sest septembrist alates olen Naistelehe köögitoimetaja. Pikemat aega nähti vaeva selle kallal, et ajakiri saaks pisut värskema mulje. Lõpuks on mul heameel teatada, et Naisteleht ilmub nüüdsest kolmapäeviti (tavapärase neljapäeva asemel) ning kogu köögikülg on saanud, uue kujunduse, uue hingamise ning uued rubriigid. Niisiis võib minuga kohtuda iga nädal Naistelehe köögikülgedel, mille kuuel lehel jagan erinevaid toiduretsepte, uudiseid ja muud teemakohast .... tervislikud toidud, magusad küpsetised ja muu hea parem teevad maitsva etteaste.


Järgnevalt aga üks lihtne ja üdini maitsev muffiniretsept, mis oma olemuselt gluteeni- ja laktoosivaba. Ei sisalda suhkrut (magusust annavad banaanid) ja kui soovite, siis väikese muudatuse järel, saate selle ka paleo-toitujatele sobivaks timmida. Vahetage lihtsalt maapähklivõi mõne teise pähklivõide vastu välja. 


8 muffinit 

4 sl naturaalset kakaopulbrit
0,5 tl küpsetuspulbrit
3 küpset banaani
200 g soolakat (maa)pähklivõid*

Sega kuivained omavahel. Seejärel pane kõik komponendid kaussi ning püreesta ühtlaseks massiks. Seejärel täida seguga eelnevalt võiga määritud 8 muffinivormi auku. Küpseta 180 kraadi juures ca 30-40 minutit. Soovi korral võid muffinid kaunistada täiendava maapähklivõi-kakaoseguga ning pähklipuruga.

*Võimalusel kasuta isetehtud maapähklivõid. Selle valmistamiseks püreesta maapähklid näpuotsatäie soolaga köögikombainis seni, kuni need võise massi moodustavad.

2 kommentaari :

  1. Küll sinu peas ikka genereeruvad huvitavad ideed! No tõesti lihtsad ja huvitavad muffinid tulid.
    Arvasin, et lastele ei maitse, aga läksid kaubaks küll.
    Annika

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails