7. september 2015

Toorjuustune ahjukana

Miks mulle tundub, et viimasel ajal olen ma hakanud valmistama üha lihtsamaid ja kiiremini valmivaid roogasid?! Osaliselt kindlasti seetõttu, et aega pisut napib. Teisalt jällegi miks peaksin ma meisterdama keerukaid ja rohkelt aega nõudvaid roogasid, kui saab oluliselt maitsvamalt ja lihtsamalt. Püüan alati eelistada ikka isetehtut ning poetoodang jääbki enamati poodi. Kodutoidus on lihtsalt seda soojust ja armastust äratuntavalt palju:) Niisiis on taas üks äärmiselt lihtne retsept Teie ees. Peaosaliseks seekord terve kana, mis koos toorjuustu ja õllega ahjupotis nii-nii mahlaseks küpseb. Kõrvale võite serveerida mistahes lisandit, meie maiustasime koos traditsioonilise köögiviljapüreega!


1 jahutatud broiler
soola
1 dl heledat õlut
200 g toorjuustu
1 sl mett

Loputa broiler voolava vee all ning patsuta majapidamispaberiga kuivaks. Hõõru kana seest ja väljast soolaga kokku. Pane ahjuvormi (pigem väiksemasse, et kana täpselt ära mahuks). Ülejäänud ained pane kaussi ning mikserda ühtlaseks. Vala segu kana juurde, kata vorm kaanega ning küpseta 190 kraadi juures 1 tund ja 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar