30. september 2015

Kaks lihtsat kaunistamisideed lapse (sünnipäeva)koogile!

Kui ma eile hommikul Terevisioonis kooki küpsetamas käisin, tekkis küsimus, et millal ma siis blogimist täpselt alustasin. Aastat ja kuud ma teadsin (september, 2007), aga täpne kuupäev kipub pidevalt meelest minema. Kiire otsimise tulemusena selgus, et täna, 30. septembril on minu blogil pisike sünnipäev ning vanust nüüd juba 8!! Ma pikalt heietama ei hakka, aga lühidalt öeldes on see aeg olnud täis põnevust, toredaid toiduseiklusi ning kuhjaga uusi sõpru, kes mistahes ajal on nõus sinuga rääkima toiduteemadel;) Koogikest ma sünnipäeva puhul ei küpseta, see-eest aga jagan Teiega kahte lihtsat kaunistamisideed, millega tordid veidi pidulikumaks muuta juhul, kui on aega vähe, aga laps nõuab temaatilist küpsetist.

Esimene koogike valmis lapse sünnipäevaks. Tegemist on kõige lihtsama küpsetamata küpsisekoogiga, mis koosneb vaid kolmest komponendist: küpsised, hapukoor ja kohv (immutamiseks). Kaunistatud on see suhkrumassiga. Traditsioonilisi auke sellele tegelasele tegema ei hakanud, piirdusin ringikestega. Lapsele meeldis ja endale ka, kuid minule eelkõige sellepärast, et see sai valmis nii-nii kiiresti:)

Teine kook on samuti hästi lihtne ning valmis esimese koolipäeva puhul. Valmistamiseks küpsetage mistahes kook või tort ning katke see kreemiga. Mina kasutasin kohupiimapastat ning sulatatud valget šokolaadi. Viimane annab magusust ning aitab ka kohupiimal parajalt tarretuda. Selle peale tegin paberist väljalõigatud šabloonide abil erinevad tähed. Kasutasin jällegi suhkrumassi, kuid saab imehästi ka martsipaniga. Kasutasin looduslikke toiduvärve.


5 kommentaari:

  1. veidi hilinenult, aga palju, palju, palju õnne Sulle, armas Ragne! :) Supertubli oled!!!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh armas Silja. Jätkame blogimisega, kuni vanust juba 100, eks;)

      Kustuta
  2. 8 aastat blogida, on suur asi! Enamasti blogimine lõpeb paari aastaga, tüdinetakse ära. Kuid kui on kindel eesmärk ja oma valdkond, on see mõtestatud. Ikka veel uusi ideid nagu varukast! :)

    VastaKustuta