7. august 2015

Kiire pitsapirukas kanaliha ja kahe juustuga

Eilne päev möödus õues olla, sest tuleb ju ära kasutada neid päikeselisi päevi, mis paaril päeval siinset suve rõõmustavad. Ilusad ilmad röövivad aga alati ka pisut (loe: palju) söögitegemisaega ning seetõttu tuleb leida lihtsaid alternatiive. Siit tuleb üks hea pirukas, mis saab ka hästi kiiresti valmis. Vaja on vaid pärmi-lehttainast, sinna peale laotatud komponente ning lisaks veel ühte salakomponenti, mis sellele pitsapirukale korraliku lõppviimistluse annab. Selleks on mandlilaastud, mis selle pirukaga kuidagi nii maitsvalt sobituvad. Olen teinud seda pirukat juba mitu korda ning see sobibki valmistamiseks kiirel ajal või siis, kui lihtsalt eriti süüa teha ei viitsi;)


400 g pärmi-lehttainast
4 sl tomatipastat
125 g küpsetatud kana- või kalkuniliha
3 sl mandlilaaste
2 sl värskeid ürte (estragoni, pune või tüümiani)
125 g mozzarellat
30 g valgehallitusjuustu (või sinihallitusjuustu)
pipart 

Laota kergelt sulanud tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (vajadusel rulli ristkülikuks). Määri peale tomatipasta. Seejärel laota pirukale tükeldatud linnuliha, mandlilaastud, ürdid ning juustud (väiksemate tükkidena). Raputa peale pipart ning küpseta pöördõhuga režiimil 200 kraadi juures ca 10 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar