4. august 2015

Imeline toorpuder marjade ja chia seemnetega


Toorpuder on minu üks selle suve lemmikuid. Eriti veel siis, kui hommikul kipub kiireks minema ning korralikku hommikusööki ei ole aega justkui valmistada. Toorpuder on aga üks korralik ja toitev hommikueine, mille saab valmima panna eelmisel õhtul - järgmiseks päevaks on kausike täiuslikku kõhutäitjat valminud. Praegune aastaaeg soosib ka erinevaid marju, nii et neid võib lahke käega hommikusöögi peale raputada. 

Ühe projekti raames teen pikemat aega koostööd Veski Matiga, kellele (pidades silmas nende tootevalikut) seesama retsept sai ka tegelikult valmistatud. Mulle tohutult meeldib selle kaubamärgi all müüdav uus toode - Veski Mati seemnete ja kliidega helbed, mis sisaldab lisaks kaerahelvestele ka odrahelbeid, rukkihelbeid, nisukliisid, päevalilleseemneid, linaseemneid ja kõrvitsaseemneid. Ühesõnaga üks korralik segasummasuvila, aga maitseb nii hästi:) Muidugi võite aga sellesama hommikusöögi valmima panna mistahes kaerahelvestest (sobivad nii jämedad kaerahelbed, mitmeviljahelbed vms)

Piilu ka üht teist retsepti siin blogis: üleöö valminud kaerahelbepuder!

ühele-kahele 

1,5 dl kaerahelbeid või mitmeviljahelbeid
3 dl kookospiima
1 sl chia seemneid
1-2 sl vedelat mett
näpuotsatäis kaneeli
2 sl Kreeka jogurtit
2 sl värskeid marju
2 sl pähkleid


Sega omavahel kokku retsepti 5 esimest komponenti. Pane segu karpi ja lase vähemalt 6 tundi jahedas seista. Seejärel sega juurde ülejäänud komponendid ning raputa kaunistuseks peale pisut marju ja pähkleid.


6 kommentaari :

  1. Mmm, kõlab küll väga hästi, peab järgi proovima! :)

    www.dodolce.com

    VastaKustuta
  2. Mida sa mõtled kookospiima all? seda purgis müüdavat toodet, kus all on vedelik ja peal selline suhteliselt paks ja kreemisem osa? Millist osa sealt peaks kasutama? Kas kõik enne kokku segama?
    Suured tänud!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Üldiselt meeldib mulle kasutada tetrapakis kookospiimasid, seal on kogu mass ilusti ühtlane vedelik, justkui tavaline piim (veidi paksem muidugi:)) Purgis olevatel kookospiimadel on aga rasvasem osa eraldunud just nii nagu kirjeldasid. Tegelikult tuleks kõik purgis olev mass panna potti ning madalal kuumusel ilusti ühtlaseks kuumutada/segada.

      Kustuta
  3. Kas neid chia seemneid annab millegi muuga ka paisutada peale kookospiima? Jogurt või tavaline piim?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja loomulikult saab mistahes piimatootega. Ka mahlaga soovitan proovida:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails